Nogomet

Del Piero verjame v Pirla: Lahko je še uspešnejši od Zidana

Torino, 10. 08. 2020 05.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihod Andree Pirla na mesto trenerja članskega moštva Juventusa je presenetil tudi klubsko legendo Alessandra Del Piera, ki pa verjame, da je njegov dolgoletni soigralec pripravljen na velik izziv v Torinu.

Pirlo (na fotografiji) s pokalom Lige prvakov na stadionu baseballske ekipe New York Yankees. Prav Liga prvakov je največja želja torinskega velikana.
Pirlo (na fotografiji) s pokalom Lige prvakov na stadionu baseballske ekipe New York Yankees. Prav Liga prvakov je največja želja torinskega velikana. FOTO: AP
Nogometni privrženci so po imenovanju Pirla začeli razmišljati, kakšni igralci bi se skladali z njegovo filozofijo. Mednje očitno velja prišteti španskega vezista Isca, ki se pri Real Madridu tudi letos ni naigral. "Za osvojitev pokala potrebuješ nekoga, kakršen je Isco. Ključna je sredina igrišča, imaš Cristiana, a moraš poiskati način, da ga 'prižgeš'," je Pirlo dejal pred več kot enim letom, ko se je Juventus z Ronaldom prvič poslovil v izločilnih bojih Lige prvakov. Isco naj bi bil po informacijah iz Španije všeč tudi direktorju Juventusa Fabiu Paraticiju. Torinčane sicer veliko konkretneje povezujejo z vezistom Pirlove domače Brescie, Sandrom Tonalijem, ki pa ga "lovi" tudi milanski Inter.

Odločitev vodstva Juventusa, da za trenerja članskega moštva ustoliči Andreo Pirla, je močno presenetila. Pirlo, ki kot trener še nima praktično nobenih izkušenj, bi moral v novi sezoni prevzeti ekipo "stare dame" do 23 let, a sta slovo v osmini finala Lige prvakov in konec sodelovanja z Mauriziem Sarrijem legendarnemu vezistu ponudila nepričakovano priložnost, ki jo je 41-letnik iz Brescie zgrabil z obema rokama.

Pritisk bo v lovu na težko pričakovani evropski naslov in okrogli deseti zaporedni scudetto velik, a eden največjih nogometašev Juventusa vseh časov Alessandro Del Piero je prepričan, da bo njegov nekdanji klubski in reprezentančni soigralec kos nalogi.

'Tega absolutno nisem pričakoval'
"Če sem povsem iskren, tega absolutno nisem pričakoval. Zadovoljen sem bil že s tem, da bo Andrea vodil Juvetovo ekipo do 23 let, zdelo se je, da je to pravi korak zanj. Zdaj je napredoval ... Lahko mu zaželim le veliko sreče," je dejal Del Piero, ki je kariero sicer končal že leta 2014 v Indiji, seveda pa je od Pirla tudi pet let starejši. 

Del Piero svoj optimizem ob prihodu Pirla na vročo klop črpa iz uspešnih zgodb zadnjih let, ko so se na klopeh različnih klubov uveljavili še nekateri vidni posamezniki zlatega obdobja italijanskega nogometa na prelomu tisočletja.

Primerjave z Zidanom 'zgrešene'
"Prej si moral skozi dolg proces in najprej trenirati v nižjih ligah, kjer si se naučil vseh trikov tega posla. V zadnjih letih pa smo videli, kako so priložnost dobili Filippo in Simone Inzaghi, Gattuso ..." se je starih znancev, ki se zdaj preizkušajo v vlogi trenerjev, spomnil Del Piero.

Veliko je že pred prvo Pirlovo tekmo primerjav tudi s Josepom Guardiolo in Zinedinom Zidanom, ki sta brez pretiranih izkušenj s treniranjem prevzela svoja nekdanja kluba in ju popeljala do vseh možnih naslovov. Pirlo sicer velja za velikega privrženca Barcelone in njenega sloga igre, ki se vsaj z osnovnim izročilom torinskega velikana ne sklada najbolj.

"Primerjave z Zidanom? To je zgrešeno, saj je Zidane že imel nekaj izkušenj kot trener mlade ekipe in pomočnik Carla Ancelottija, vseeno pa sem prepričan,  da ima vse, kar je potrebno, da je še uspešnejši od Zidana. Pozna klub, igralce in vodstvo," je še povedal Del Piero.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
10. 08. 2020 18.50
-2
z vsem spostovanjem do legende pirla ampak do nivoja zidana niso prisli tako mourinho kot klopp in pep....to kar je uspelo in se vedno uspeva zidanu je nekaj drugega... prakticno in teoretsko njegove odlocitve razlike... zato je ze danes viden napredek ekipe reala... z ronaldom ali brez zidane ustvarja zmagovalno ekipo... v laligi je letos to bilo dokazano z 3 porazi in najmanj prejetimi goli... nadvlado nad barco doma in v gosteh in zmaga nad atleti v superpokalu... za moje pojme je ta novica zaljivka za velicino kot je zidane...pirlo ni vodil niti ene ekipe in ni niti zacel voditi ekipr kot je treba... smesno kako nerealni in neprofesionalni so mediji danes...
Roglič šampion
10. 08. 2020 21.07
+4
dobro zidane teh vsekakor se ni presegel...razen morda kloppa...bo potreboval se leta in lovorike. Mourinho in pep sta oba top 10 trenerjev vseh casov. Zidane seveda je izjemen trener a njiju pa se ni presegel.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
11. 08. 2020 09.04
+4
Konan
10. 08. 2020 14.21
-8
Ah ja komot bojo rekord podrli,stirikrat zapored ziher,sam stevilka 7 mora nehat igrat,drugac pa ni blema
HALAcR7
10. 08. 2020 09.40
+8
Mislim da je to kix,brez niti malo izkušenj,čeprav ima najboljšega na svetu,kaj je z ostalih 10
krneki_123
10. 08. 2020 10.32
-1
Če se znebi, v tvojih mokrih sanjah najboljšega na svetu, potem mu bo še kaj ratalo. Drugače bo hitro adijo.
Krematorij666
10. 08. 2020 08.34
+1
Na sliki izgleda kot The dog v Game Of Thrones