Nogomet

Dembele junak zmage Barcelone, toda njegova prihodnost ostaja nejasna

Tanger, Barcelona, 13. 08. 2018 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub odločilnemu golu na tekmi španskega superpokala s Sevillo trener Barcelone Ernesto Valverde ni prav nič razjasnil vprašanj glede prihodnosti svojega francoskega varovanca Ousmana Dembeleja. Krilni napadalec, ki so ga Katalonci lani od Borussie Dortmund odkupili za okoli 115 milijonov evrov, je imel v minuli sezoni veliko težav s poškodbami.

Dembele je po doseženem golu takole proslavljal s pogledom proti tribunam ...
Dembele je po doseženem golu takole proslavljal s pogledom proti tribunam ... FOTO: AP
Barcelona je bojda pripravljena čakati na vezista Manchester Uniteda in Dembelejevega reprezentančnega kolega Paula Pogbaja, poročajo otoški in katalonski mediji. Mundo Deportivo situacijo Pogbaja primerja s tisto, skozi katero je šel pri Liverpoolu Philippe Coutinho, ki ga rdeči sprva niso želeli prodati, nato pa v zimskem prestopnem roku popustili. The Telegraph dodaja, da United ni pripravljen prodati Francoza za katero koli ceno, zato se zdi njegova poletna selitev precej malo verjetna. Vse pa bi se lahko spremenilo že pozimi ...

Ernesto Valverde je po prvi osvojeni lovoriki pred začetkom nove ligaške sezone spet dejal, da si želi še naprej računati na francoskega napadalca Ousmana Dembeleja.  Barcelona je v maroškem Tangerju premagala Sevillo (2:1), odločilni gol pa je prispeval ravno 21-letni Francoz, ki začenja drugo sezono v vrstah Barcelone, kamor se je minulo poletje preselil za okoli 115 milijonov evrov odškodnine.

Dembele se je na začetku prve sezone na Camp Nouu hitro resneje poškodoval in dolgo časa okreval, zato so navijači v njegovih mojstrovinah uživali le občasno, denimo na marčevski povratni tekmi osmine finala Lige prvakov s Chelseajem, ko je zabil gol, ki močno spominja na njegovega nedeljskega iz Maroka. Barcelona se je v tem prestopnem roku okrepila z Brazilcem Malcomom in tako so se vprašanja o prihodnosti Dembeleja še pomnožila, toda za trenerja Valverdeja dvomov ni.

Ena redkih fotografij Dembeleja s pokalom, ki ga je ekipi pomagal osvojiti z izjemnim zadetkom.
Ena redkih fotografij Dembeleja s pokalom, ki ga je ekipi pomagal osvojiti z izjemnim zadetkom. FOTO: AP

Vanj polagamo veliko upov
"Zelo je kakovosten in je igralec Barcelone. Vem, da se okoli njega dogaja veliko reči ... Toda začel je tekmo, zabil prekrasen gol in dobro sodeloval z ekipo," je po tekmi, ki jo je Barca dobila po hitrem zaostanku in golu Pabla Sarabie, povedal Valverde.

"Vanj polagamo veliko upov. Mislim, da se je izboljševal iz minute v minuto. Uspelo mu je ustvariti prostor, kjer ga proti takšni ekipi ni bilo, saj so se povlekli nazaj še bolj kot smo pričakovali. V drugem polčasu je bil res dober."

Odgovorni pri Sevilli in Paris Saint-Germainu naj bi se sestali in začeli pogajanja za prestop še enega francoskega reprezentanta, Stevena N'Zonzija, kar bi lahko privedlo do selitve Adriena Rabiota iz PSG v Barcelono. Rabiot je bil na začetku prestopnega roka ena glavnih Barcinih želja, a ga Parižani niso želeli prodati, ne da bi prej pripeljali zamenjavo.

Busquets: Upam, da bo ostal
Valverde je pred gostovanjem v Maroku odkrito priznal, da ne ve, če bo Dembele v tem prestopnem roku zapustil Barco, saj so ga povezovali s povratkom v domovino k Paris Saint-Germainu. Soigralca je k nadaljevanju sodelovanja z Barcelono pozval tudi podkapetan Sergio Busquets, ki je izpostavil tudi Francozovo smolo s poškodbami.

"Upam, da bo ostal tukaj z nami, seveda. Upam, da bo tako le še nadaljeval in da se bo sezona zanj razpletla bolje kot zadnja, ko je imel veliko smole s poškodbami. Upam, da bi lahko postal pomemben igralec za nas," meni Busquets.

Klub skrbi nogometaševo obnašanje
Madridski dnevnik AS je po nedeljski tekmi opozoril na obnašanje 21-letnika, ki ga je kapetan Lionel Messi po podelitvi pokala iskal s trofejo v roki, a je Francoz ni želel sprejeti, izogibal se je tudi posamičnim fotografijam z lovoriko.

"Vse okoli Dembeleja je vprašljivo ... Neuradno v klubu nihče definitivno ne zapira vrat njegovi selitvi," piše AS, ki dodaja, da se pri Barceloni zavedajo, da jim Dembele prinaša drugačen ritem oziroma slog igre, ki bi jim lahko v dolgi sezoni prišel še kako prav. Toda Dembele je nogometaš, ki potrebuje zaupanje trenerja, selektor Didier Deschamps pa je po tem, ko je z nekdanjim članom Rennesa začel SP v Rusiji, Dembeleja do konca turnirja praviloma puščal na klopi.

AS še piše, da je Dembeleja "težko nadzirati" in da je vodilne pri Barci že nekajkrat ujezil z nespoštovanjem pravil, večkrat naj bi tudi zamudil na trening. Klubsko vodstvo bo težko upravičilo prodajo nogometaša, v katerega so vložili toliko denarja, še pišejo v Madridu, a naj bi bilo veliko ljudi pri Barci tudi prepričanih, da se bo v naslednjih letih razvil v izvrstnega nogometaša. Očitno pa se bo zgodba, sploh če bo PSG Kataloncem predstavil konkretno ponudbo, nadaljevala vse do konca zaprtja prestopnega roka ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
13. 08. 2018 20.02
+10
odličen nogometaš, hiter, z dobro tehniko in strelom, ampak mu je zgleda slava malce v glavo stopila, upam da ga obdržijo, pod pogojem da ga uspejo disciplinirati
Kollerik
14. 08. 2018 08.00
+2
Johnny_J
13. 08. 2018 18.28
+14
No ja,celoten članek je sestavljen iz ugibanj. Jaz sem 90% prepričan,da bo ostal. Že to,da je začel predčasno s treningi v predsezoni,pove ogromno, o njegovi želji, da ostane v Barceloni in se tam tudi dokaže. Pri Barceloni pa tudi dvomim,da kdorkoli razmišlja o prodaji, če že, potem na posojo,ampak mislim,da niti do tega ne bo prišlo. Upam,da ne bo poškodb, srečno ousmane.
nisde357
13. 08. 2018 18.33
+4
O kaksnih treningih govoris on in umtiti sta se zadnja prikljucila ekipi zato se je zacelo govoriti o njegovi prodaji saj je odigral 20 minut na svetovnem pa si je useeno vzel pocitnice namesto da bi treniral kit sta to storila mendy(man city) pa lemar(at. madrid) pa sta tudi igrala za francijo celo vec kot on..njegova zvedniska domisljavost je problem...
doloke
13. 08. 2018 18.54
+1
Dembele je drgac prisel 1teden al vec nevm tocn prej iz počitnic.... In je odelal nekaj treningov zato je tudi začel večerja tekmo....