Nogomet

Demichelis se spominja Van Gaala: Prekleto je dober, a povsem nor

Buenos Aires, 11. 11. 2018 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nobenega dvoma ni, da je nizozemski trener Louis van Gaal eden najboljših trenerjev vseh časov. Mož, ki je vodil Ajax, Barcelono, Bayern in Manchester United, je povsod pustil velik pečat. Nekdanji branilec Bayerna Martin Demichelis odkrito priznava, da je bil njegov najboljši trener, a v isti sapi doda, da je bil "povsem nor".

Po tem, ko je dve sezoni vodil Manchester United, se je Van Gaal (na fotografiji) predlani upokojil, potem ko so ga na Old Traffordu odstavili kljub osvojitvi pokala FA.
Po tem, ko je dve sezoni vodil Manchester United, se je Van Gaal (na fotografiji) predlani upokojil, potem ko so ga na Old Traffordu odstavili kljub osvojitvi pokala FA. FOTO: AP

Nekdanji branilec Bayerna, madridskega Atletica in Malage ter argentinski reprezentant Martin Demichelis se z veseljem spominja dni, ki jih je v Münchnu preživel skupaj z Louisom van Gaalom. Nizozemec je Bavarce popeljal do vseh domačih naslovov in finala Lige prvakov, kjer pa je nemške prvake ustavil Inter s Josejem Mourinhom.

Van Gaal je zaradi svojega karizmatičnega in na trenutke tudi precej arogantnega nastopa seveda vir številnih anekdot, in tako se je Demichelis spominjal ene od tekem, ko je Bayern vodil 3:0, Van Gaal pa je v slačilnici med polčasom razbil vse pred seboj.

Želel ga je zadeti v glavo
"Če bi moral izbrati enega prekleto dobrega trenerja, bi vam rekel: Van Gaal. A je povsem nor. Na trenutke je znal tudi pretiravati. Naj vam povem dve anekdoti," je za dnevnik La Nacion povedal Demichelis. "Na neki tekmi smo vodili s 3:0 in ob polčasu je prišel v slačilnico, brcnil v vrata, nato še v torbe, ni nehal kričati, češ da je bilo vse skupaj katastrofalno. Kot kapetan sem ga mogel ustaviti: 'Nehaj žaliti, malce spoštovanja.' V drugem polčasu sem bil slab in rekel mi je, da sem igral slabo, ker sem se čustveno zrušil."

Prizorišče druge zgodbe je trening, na katerem je nezadovoljni Demichelis "eksplodiral", ker ga Van Gaal kljub temu, da je povsem okreval po poškodbi, ni uvrščal med kandidate za prvo postavo.

"Če si manjkal tri tedne zaradi poškodbe mišice, potem si potreboval tri tedne treningov, da si spet zaigral. V to je verjel," je o nekdanjem osvajalcu Lige prvakov še povedal Demichelis. "Operirali so mi gleženj, vrnil sem se v igro z argentinsko reprezentanco, Van Gaal pa me ni izbiral. Imel sem takšen izraz na obrazu ... Nato pa nekega dne, na tekmi članov prve postave z rezervisti, ki jo je sodil on, pa mi je vratar dal žogo, naredil sem dva koraka in mu pomeril v glavo z močnim strelom. Žoga je šla mimo njega. Nastala je grozna tišina in rekel je: 'Vse vas prosim, da od zdaj nihče več ne podaja Demichelisu!' Nato sva se še sporekla v slačilnici."

'Biseri' Louisa Van Gaala v sliki in besedi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdene Iskra
11. 11. 2018 20.35
+1
"si ga MOGEL ustaviti??