Nogomet

Depresivni Pele zaradi 'sramu' noče zapustiti hiše

Sao Paulo, 11. 02. 2020 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sin legendarnega brazilskega nogometaša Peleja je razkril zaskrbljujoče podrobnosti iz življenja 79-letnega zvezdnika svetovnega nogometa, ki v zadnjem času ni najbolj rožnato. Pele, ki ga v domovini častijo kot boga, se je namreč močno zaprl vase in se le redko pojavi v javnosti.

Dva velikana: angleški vratar Gordon Banks (levo) in Pele.
Dva velikana: angleški vratar Gordon Banks (levo) in Pele. FOTO: AP

Pele je v zadnjih letih prestal kar nekaj operacij, ki pa njegovega zdravstvenega stanja niso pretirano izboljšale. Ker ne more hoditi brez hodulje oziroma pomoči drugih, tudi ne zapušča svojega doma ‒ tudi zato, ker naj bi se svoje šibkosti sramoval, je razkril sin enega najboljših nogometašev vseh časov Edinho.

"Precej je krhek. Prestal je operacijo kolka in ni prestal primerne oziroma idealne rehabilitacije," je za TV Globo povedal Edinho. "Zato ima te težave s premikanjem in to je povzročilo nekakšno depresijo. Predstavljajte si: on je kralj, vedno je bil tako občudovan, danes pa ne more niti dobro hoditi. Sram ga je, ne želi ven, da bi ga videli, ne želi praktično ničesar, kar vključuje zapuščanje hiše. Zelo je bojazljiv in zaprt vase."

Kmalu bo upihnil 80. svečko
Pele je še vedno edini nogometaš s tremi naslovi na svetovnih prvenstvih, večino kariere pa je preživel v vrstah Santosa in v 70. letih prejšnjega stoletja nekaj časa nastopal tudi za klub New York Cosmos. Oktobra bo dopolnil 80 let in težave s kolkom ga mučijo že nekaj časa, po številnih operacijah pa lahko hodi le s pomočjo hodulje. V zadnjih tednih oziroma mesecih so ga v javnosti videli tudi na vozičku.

Edinho je tudi dodal, da se je z očetom sporekel, ker ni opravil primernih terapij, ki bi jih po zadnji operaciji moral. Aprila je Pele nekaj časa preživel tudi v bolnišnici American v Parizu, kjer pa se je zdravil zaradi vnetja sečil. Poleti bosta Mednarodna nogometna zveza in Brazilska nogometna zveza skupaj z navijači po vsem svetu proslavili 50. obletnico Pelejevega rekordnega tretjega naslova s svetovnih prvenstev, ki ga je leta 1970 z reprezentanco Brazilije osvojil na nepozabnem mundialu v Mehiki. Tam so "karioke" po mnenju nekaterih nogometnih poznavalcev igrale celo z najboljšo reprezentanco vseh časov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
12. 02. 2020 14.24
-4
Pele je vajenec za Messija...
dark horse
11. 02. 2020 15.15
-24
Mu je ratalo nerodno ko je jasno da je 1000 golov dosegel proti drugo in 3 ligašem v Braziliji in na vaških veselicah in se imel za Boga
cripstoned
11. 02. 2020 15.56
+29
zalosten je tvoj komentar in zalostno je tvoje zivljenje..
dark horse
11. 02. 2020 18.16
-8
Zakaj že? Se kje norčujem iz njegovega zdravja? Poglej svoje komentarje pod članki Barce ali Reala kjer žališ vse in vsakogar,ki ni po tvoji volji. Naj bodo to igralci ali komentatorji.