Nogomet

Maribor se bo želel vrniti, Olimpija nadgraditi dve zaporedni zmagi

Maribor, 02. 10. 2020 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo ta konec tedna igrali tekme 6. kroga. Čeprav sezone nista začela najbolje, bosta v ospredju Maribor in Olimpija, ki se bosta v nedeljo pomerila v Ljudskem vrtu. Večni derbi bo zaradi izjemnega prestiža štel dvojno, ekipi pa vanj vstopata z različnima popotnicama. Mariborčani se nadejajo, da se bodo z zmago vrnili na pravo pot, pri Olimpiji pa bodo želeli nadaljevati pozitiven niz.

Zadnji derbi v lanski sezoni je dobila Olimpija.
Zadnji derbi v lanski sezoni je dobila Olimpija. FOTO: Damjan Žibert

Kluba sta se v prejšnji sezoni v ligi dvakrat razšla z neodločenim izidom ter s po eno zmago. A moštvi sta spremenjeni, v obeh taborih je nekaj novincev, prav tako nekaj težav. Nenazadnje je Maribor izgubil na gostovanju v Sežani z 1:3 in precej medlo predstavo, Olimpija pa je pod vodstvom Dina Skenderja po bledem začetku dvakrat zapovrstjo zmagala, vse bolj pa v ospredje prihaja novinec Đorđe Ivanović, od katerega tudi največ pričakujejo.

Maribor ima za mnoge dovolj dobro ekipo, a niti novi strateg Mauro Camoranesi je še ni uigral. Tudi v napadu je predvsem v Sežani manjkalo idej, kljub temu, da imajo vijolični na voljo Jasmina Mešanovića, Jana Mlakarja, Marcosa Tavaresa, Aljošo Matka in druge. Ne pa več Luke Zahovića, ki je odšel na Poljsko.

"Premajhna zbranost v napadu, premajhna zbranost v obrambi. Rezultat pa je pokazatelj tega, kar se je dogajalo," se je na poraz v Sežani ozrl Denis Klinar, ki na derbi kljub temu gleda pozitivno: "To je tekma, da se z dobro predstavo vrnemo na pravo pot in izboljšamo vtis o začetku sezone. Zavedamo se, da moramo narediti vse, da pripeljemo tekmo v našo korist in izrazimo kakovost, ki jo imamo."

 

Tekmo v Ljudskem vrtu bodo sodili Damir Skomina, Matej Žunič in Tomaž Klančnik.

Na drugi strani podobno razmišljajo tudi v Ljubljani. "Pred nami je težka tekma proti dobremu nasprotniku. Mislim, da če bomo na ravni zadnjih dveh tekem, si lahko obetamo zmago. S psihološkega vidika smo po dveh zmagah v vzponu. V Maribor odhajamo neobremenjeni in z borbo bomo poskušali prinesti tri točke domov," je dejal Olimpijin srednji branilec Miral Samardžić.

Ljubljančani so imeli v uvodu sezone veliko težav z doseganjem zadetkov, zdaj pa se jim v tem pogledu malce odpira predvsem po zaslugi Đorđa Ivanovića. "Mislim, da je za to zaslužna cela ekipa. Delamo bolje, tako zadaj kot spredaj. Na srečo se je začelo odpirati našim napadalcem, kar je zagotovo dobro. Mislim, da bo iz tekme v tekmo samo še boljše," je še dodal Samardžić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.