Nogomet

Deschamps bo vladal z železno roko

Pariz, 10. 07. 2012 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi selektor francoske izbrane vrste je napovedal ostrejše disciplinske ukrepe znotraj reprezentance. Dejal je, da ne bo dopuščal neprimernega obnašanja in je spomnil na incidente, ki so se dogajali na EP in SP.

Selektor francoske reprezentance Didier Deschamps
Selektor francoske reprezentance Didier Deschamps FOTO: Reuters

Nekdanji francoski reprezentant Didier Deschamps je v nedeljo tudi uradno postal selektor francoske izbrane vrste in zamenjal Laurenta Blanca, tudi nekdanjega reprezentančnega soigralca, ki se je iz selektorskega stolčka poslovil po neuspelem nastopu galskih petelinov na letošnjem evropskem prvenstvu. Predsednik francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet in Deschamps sta sklenila pogodbo za dve leti, do svetovnega prvenstva 2014. Deschamps, ki je nazadnje vodil moštvo Marseilla, je napovedal nov "veter" v reprezentanci in dejal, da ne bo dopuščal neprimernega obnašanja, s čimer so imeli v reprezentanci veliko težav na zadnjih dveh velikih nogometnih tekmovanjih. "Sem perfekcionist in nisem tukaj, da bi grozil ljudem, vendar je situacija v francoskem nogometu trenutno takšna, da igralci ne smejo več delati napak," je povedal na tiskovni konferenci.

Deschamps je spomnil tudi na dogodke s SP leta 2010, ko je napadalec Nicolas Anelka verbalno napadel takratnega selektorja Raymonda Domenecha. "Glede na dogodke iz leta 2010 imajo profesionalni igralci, ki nosijo reprezentančni dres Francije, pomembne naloge. Ne bom analiziral, kaj se je dogajalo v preteklosti. Vzel si bom čas za premislek in če bo treba, bodo na vrsti tudi sankcije," je povedal svetovni prvak iz leta 1998.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.