Nogomet

Deschamps Mbappeja ne želi primerjati z Ronaldom, Griezmann prepričan, da lahko gre 'do konca'

Kazan, 01. 07. 2018 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
8

Kylian Mbappe je z 19 leti zabil že tri gole na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu, mlajši s tovrstnim dosežkom je bil le še legendarni Brazilec Pele, ki je s 17 leti blestel na SP 1958. Na Mbappejev račun dežujejo pohvale po njegovi sobotni predstavi v osmini finala, v katerem je z dvema goloma pokopal Argentino (4:3).

Več videovsebin
  • Francoski navijači v Parizu pozdravili uvrstitev v četrtfinale
    03:45
    Francoski navijači v Parizu pozdravili uvrstitev v četrtfinale
  • Francoski in argentinski navijači po tekmi osmine finala
    03:16
    Francoski in argentinski navijači po tekmi osmine finala
  • Buenos Aires umolknil ob porazu Argentine s Francijo v osmini finala SP
    01:35
    Buenos Aires umolknil ob porazu Argentine s Francijo v osmini finala SP
Po poročanju športnega dnevnika L'Equipe se bo Mbappe odpovedal nagradam Francoske nogometne zveze, ki jih bo krovna francoska nogometna organizacija delila za dosežke na letošnjem SP 2018. Prejemnik Mbappejevega denarja bo organizacija Preiers de Cordees, ki pripravlja športne dogodke za otroke s posebnimi potrebami. Mbappe naj bi na tekmo zaslužil okoli 19.000 evrov z dodatki, odpovedati pa se namerava tudi okoli 300.000 evrom, kolikor bi francoski reprezentanti po glavi dobili v primeru končne zmage na SP.

Junak francoske zmage v Kazanu Kylian Mbappe ni skrival zadovoljstva, ko so mu omenili, da se je močno približal dosežku legendarnega Peleja, po zmagi nad Argentino pa je za TF1 19-letni napadalec Paris Saint-Germaina zatrdil, da bo z nogami ostal trdno na tleh.

"Tekmovanje je izvrstno. Največja imena so tu in to ti godi. Ampak to me ne bo ustavilo pri delu in v Rusiji želim čim dlje," je dejal Mbappe. "Mediji so mislili, da sem se pred tekmo kujal, a nisem si želel biti predstavnik za stike z javnostjo. Moja vloga je igrati, danes pa sem bil nagrajen."

Najboljši igralci tekme Francija - Argentina

Upam, da bo tako kot na Euru 2016
Antoine Griezmann
 je načel argentinsko mrežo z enajstih metrov, strel z bele pike pa je Mbappe priboril z izjemnim prodorom, ki ga je ustavil šele Marcos Rojo v kazenskem prostoru. Mbappe je nato v drugem polčasu dvakrat zadel za zmago (4:3), po kateri je Griezmann priznal, da je imel sam kar nekaj sreče pri strelu iz enajstih metrov.

Mbappe (na fotografiji) je bil neulovljiv za argentinske branilce.
Mbappe (na fotografiji) je bil neulovljiv za argentinske branilce. FOTO: AP

"Imel sem srečo, ker je šel vratar pri moji enajstmetrovki v napačno smer," je za TF1 priznal soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu. "Želel bi čestitati Kylianu za njegovo predstavo. Na tej ravni so bili vsi dobri. Že prej smo imeli dobro ekipo, a zdaj smo še izboljšali našo igro. Upam, da bo tako, kot je bilo na Euru 2016 (Francija je po podaljšku izgubila finale s Portugalsko, op. a.). Portugalska ali Urugvaj, ni pomembno, a raje bi videl, da bi bil to Urugvaj. Zanje igrajo dobri prijatelji."

Lahko gre povsem do konca
Griezmannu se je želja uresničila, saj so Južnoameričani, za katere igrata tudi Atleticova Diego Godin in Jose Gimenez, premagali Portugalce (2:1), francoski levičar pa je v mešani coni po dvoboju nadaljeval s pohvalami na račun Mbappeja, nad katerim se zdi, da je pri rosnih 19 letih le še nebo.

"Kylian ima to moč, to hitrost. Bil je izjemen. Kylian lahko gre na tej ravni povsem do konca. Upam, da bo nadaljeval tako in da mu bomo še naprej lahko pripravljali priložnosti. Ljubim takšne tekme, kakršna je bila ta, prostora je bilo veliko in bilo nam je lažje," ocenjuje Griezmann.

Soigralci čestitajo Griezmannu (drugi z desne) po golu za 1:0.
Soigralci čestitajo Griezmannu (drugi z desne) po golu za 1:0. FOTO: AP

Pavard: Moja punca je jokala, poklical sem starše, agenta, ...
Med junaki francoske zmage je bil tudi desni bočni branilec Benjamin Pavard. Član nemškega Stuttgarta je zabil morda celo najlepši gol tekmovanja, ki je Franciji prinesel izenačenje (2:2), po tekmi pa je priznal, da je vse skupaj doživel zelo čustveno.

"Še vedno sem vznemirjen ... Tega ne bom skrival. Zelo sem vesel zaradi gola in zaradi ekipe prav tako, bilo je kot bi zavel svež veter. Rad imam voleje in kot mladec sem jih precej vadil," je za TF1 razkril Pavard.

"Vesel sem zase, za ekipo in za francoski narod. To je bila pomembna zmaga proti zelo dobri ekipi. Po tekmi nisem vedel, kaj bi ... Moja punca je bila tam in je jokala, poklical sem starše in mojega agenta. To je bila lepa nagrada zame in za vse, ki so kadarkoli verjeli vame, zahvaljujem pa se tudi soigralcem za njihovo zaupanje."

Didier Deschamps.
Didier Deschamps. FOTO: AP

Deschamps (še) ne želi primerjati Mbappeja in Ronalda
Francoski selektor Didier Deschamps pravi, da je Mbappe "še hitrejši" od upokojenega brazilskega napadalca Ronalda, od svojega varovanca pa v prihodnje pričakuje skokovit napredek, potem ko je z AS Monacom in Paris Saint-Germainom že osvojil naslova v Ligue 1 in z Monačani igral tudi polfinale Lige prvakov. PSG ga mora od Monaca še odkupiti, saj so ga ti v prestolnico uradno zgolj posodili za minulo sezono, po kateri ga morajo Parižani plačati s kar 180 milijoni evrov.

"Ronaldo in Mbappe? Ronaldo je bil napadalec, ki je bil zelo, zelo hiter. Mislim pa, da je Ronaldo še hitrejši. A to je nekdo, ki je bil svetovni prvak, primerjamo pa ga z mladim igralcem, ki ima veliko kvalitet in sposobnosti. Ima šele 19 let in še močno bo napredoval," je prepričan Deschamps.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
01. 07. 2018 13.10
+4
Ta pa ma raketo v tazadnji.
cripstoned
01. 07. 2018 11.34
-15
kako rad bi videl mbappeja v realu....cista kvaliteta ki je vceraj zasencila messija in argentino...skoda mladenica ki je lani izbral denar (psg) namesto lovorik (real)....
ehjaehja
01. 07. 2018 11.50
-15
resnicaosvobaja
01. 07. 2018 12.51
+6
Maxi Dobaj
01. 07. 2018 13.07
+5
ehjaehja
01. 07. 2018 14.20
-5
Maxx365
01. 07. 2018 17.48
+2
Kollerik
01. 07. 2018 18.12
+3
..seveda...zato pa je Messi poskrbel za dve asistenci za gol, ronči pa za nič od nič...