Nogomet

Deset nogometašev, ki bi januarja lahko našli nov dom

Ljubljana, 25. 12. 2023 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Konec leta 2023 se neumorno bliža, z januarjem pa prihaja čas, ko bodo mnogi poskušali izpolniti novoletne zaobljube. V nogometnih klubih so seznami želja in potreb za januarski prestopni rok običajno zelo dolgi, a vsak športni direktor ima zagotovo v mislih eno ime, ki je na samem vrhu lestvice prioritet. Pripravili smo seznam desetih nogometašev, ki bi svojim potencialnim novim delodajalcem zagotovo polepšali prvi mesec novega leta.

Kylian Mbappe, PSG

Začnimo pri sagi, za katero zdaj že ves nogometni svet upa, da se bo končala čim prej. Kylian Mbappe se že vsaj dve sezoni javno spogleduje z Real Madridom, predsednik španskih velikanov Florentino Perez pa zagotovo ni ostal ravnodušen. Napadalčeva pogodba s PSG-jem se bo zaključila naslednje poletje, kar pomeni, da lahko prvega januarja začne pogajanja s klubi, ki se zanimajo zanj. V španskih časnikih se je že pojavila ne ravno tajna grožnja Pereza, ki naj bi od Francoza zahteval, da se čim prej odloči, ali želi od naslednje sezone nositi dres Reala. Madridčani so javno dali vedeti, da PSG-ju za njegov prestop ne želijo plačati odškodnine, tako da svojega trenutnega kluba verjetno ne bo zapustil že januarja, a nič ni nemogoče. Na koncu koncev se vodilni možje pariškega kluba dobro zavedajo, da ga lahko izgubijo brez odškodnine. Mogoče jih bo to dejstvo pognalo v akcijo malo prej.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Victor Osimhen, Napoli

V minulih dneh je Nigerijski napadalec z Napolijem podpisal novo pogodbo, kljub temu pa njegov prestop v drug klub januarja ni nemogoč. Italijanski mediji namreč pišejo, da sta se obe strani med pogajanji dogovorili za odkupno klavzulo, ki bi mu omogočila predčasen odhod. Njegov agent o njej ni želel javno spregovoriti. Dejstvo, da njenega obstoja ni zanikal, pa namiguje, da so govorice resnične. Njegov odhod v začetku leta 2024 je malo verjeten, v primeru, da zapusti Italijo, pa bi bil to ogromen prestop. Zanj naj bi se najbolj zagreli pri Chelseaju in Arsenalu.

Victor Osimhen
Victor Osimhen FOTO: AP

Ivan Toney, Brentford

Angleški napadalec v tej sezoni za Brentford še ni zaigral zaradi kazni, ki jo je prejel, ko je bil spoznan za krivega kršenja pravil o stavah. Sredi januarja se bo lahko vrnil na zelenice, ni pa še znano, za kateri klub bo igral. Brentford se je njegovemu odhodu dolgo upiral, zdaj pa naj bi bili vodilni možje londonskega kluba pripravljeni prodati 27-letnika, saj se kljub njegovi odsotnosti nahajajo na varnem 14. mestu v Premier ligi. Najbolj zagret naj bi bil vodilni Arsenal, ki želi okrepiti svoj napad. V angleških medijih se omenja potencialno zamenjavo z Arsenalovim napadalcem Eddiejem Nketiahom. V tem primeru bi Arsenal v Brentford moral poslati zajetno odškodnino, a ta bi bila zagotovo nižja od pričakovane. Brentford naj bi za strelca 32 golov na 68 tekmah zahteval od 70 do 90 milijonov evrov.

Ivan Toney
Ivan Toney FOTO: AP

Aaron Ramsdale, Arsenal

Od igralca, za katerega se Arsenal zanima, do tistega, ki ga ne želi več. Aaron Ramsdale je v klub prišel leta 2021 v zameno za odškodnino v višini 28 milijonov evrov. V prehodnih dveh sezonah je najprej s Bournemouthom, nato pa še s Sheffield Unitedom, izpadel iz Premier lige. Mnogi navijači so ravno zato bili proti njegovemu prihodu. Z odličnimi predstavami jih je hitro prepričal in postal ključni člen ekipe, ki je minulo sezono pretila z osvojitvijo angleškega prvenstva. A to za trenerja Mikela Arteto ni bilo dovolj dobro in pred novo sezono je v Arsenal iz Brentforda prestopil Španec David Raya. Čeprav je Arteta sprva trdil, da njegov rojak ne bo avtomatično postal nova številka ena, se je na koncu zgodilo ravno to. Nekdaj je bil prva izbira, zdaj pa skoraj vse tekme spremlja s klopi. Posledično je jasno, da bo želel trenutni klub čim prej zapustiti. Arsenal je zanikal, da se ga želi znebiti, a jasno je, da bi denar, ki bi ga prejeli z njegovim prestopom, lahko bolje porabili na drugih delih igrišča.

Aaron Ramsdale
Aaron Ramsdale FOTO: AP

Jadon Sancho, Manchester United

V Manchester United je leta 2021 prišel kot velika zvezda, dve leti pozneje je zgodba popolnoma drugačna. Zadnjo tekmo v dresu Uniteda je odigral davnega avgusta. Pozneje je bil zaradi javnega kritiziranja trenerja Erika ten Haga kaznovan. Po zadnjih informacija s soigralci iz članskega moštva ne sme trenirati, tako da je jasno le eno: dokler je Nizozemec trener, Jadon Sancho ne bo igral za rdeče vrage. Novi delni lastnik Jim Radcliffe, ki bo prevzel vodenje nogometnega dela kluba, bi lahko Ten Hagu pokazal vrata, skoznje pa bi se v klub lahko vrnil prav Sancho. Če angleški vezist noče čakati, pa lahko klub zapusti. Zanj se zanimajo številni klubi v Savdski Arabiji in Nemčiji. 

Erik ten Hag in Jadon Sancho
Erik ten Hag in Jadon Sancho FOTO: AP

Kalvin Phillips, Manchester City

Pep Guardiola je od svojih nogometašev vedno pričakoval ogromno. Tisti, ki se mu prilagodijo in sledijo njegovim navodilom, so skoraj vedno napredovali. Drugi so na koncu morali zapustiti klub, saj kompromisov pri Špancu preprosto ni. Zadnja žrtev tega pristopa bo očitno 28-letni angleški vezist Phillips, ki je pred letom in pol v klub v zameno za 49 milijonov evrov prišel iz Leeds Uniteda. Od takrat se ni uspel prebiti v prvo enajsterico, pogosto pa v igro ne vstopi niti s klopi.

Kalvin Phillips večino tekem Manchester Cityja spremlja s klopi za rezerviste
Kalvin Phillips večino tekem Manchester Cityja spremlja s klopi za rezerviste FOTO: AP

Joao Palhinha, Fulham

Še en 28-letni defenzivni vezist iz Premier lige. Brazilec je v Fulham prestopil istočasno kot Phillips v City, a njuni karieri sta od takrat krenili v popolnoma drugačno smer. Brazilec je v minuli sezoni blestel v zvezni vrsti Londončanov in sledil je klic velikana Bayerna iz Münchna. Palhinha je celo že poziral z dresom Bavarcev v rokah, a njegov prestop je propadel v izdihljajih poletnega prestopnega roka, ker Fulham zanj ni našel primerne zamenjave. Pozneje je z Londončani podaljšal pogodbo, a želja po velikem prestopu ni umrla. Mnogi namigujejo, da se Bayern še vedno zanima za njegov prihod.

Joao Palhinha
Joao Palhinha FOTO: AP

Douglas Luiz, Aston Villa

Še en brazilski vezist iz Premier lige. Malo mlajši (25) od prej omenjenih Palhinhe in Phillipsa. Pod vodstvom Unaia Emeryja naravnost blesti pri velikem presenečenju angleškega prvenstva Aston Villi. Njegov trenutni klub se nahaja v zelo dobrem finančnem stanju in zaradi uspehov moštva ne čuti velikega pritiska, da bi prodal enega od svojih draguljev. Kljub temu otoški mediji namigujejo, da se zanj zanima veliki Manchester City, ki bi v zameno za njegove usluge Villi lahko ponudil prej omenjenega Phillipsa in seveda zajetno odškodnino.

Douglas Luiz
Douglas Luiz FOTO: AP

Serhou Guirassy, Stuttgart

Gvinejec je nemško Bundesligo brez opozorila napadel kot orkan. Na začetku sezone je na prvih osmih ligaških tekmah dosegel kar 14 golov. Velikani po celotni Evropi so nenadoma začeli pošiljati svoje skavte na tekme njegovega kluba. V Stuttgart se je preselil iz Rennesa v zameno za devet milijonov evrov, njegova trenutna vrednost na spletni strani Transfermarkt pa znaša 40 milijonov evrov. Kljub temu bo 27-letnik potencialnim novim delodajalcem že januarja na voljo za pičlih 17,5 milijona evrov, saj so pri Stuttgartu priznali, da toliko znaša njegova odkupna klavzula. Med najbolj zagretimi se omenja Manchester United in Newcastle United, po taki ceni pa bo zagotovo zanimiv tudi številnim drugim klubom.

Serhou Guirassy (Stuttgart)
Serhou Guirassy (Stuttgart) FOTO: AP

Jean-Clair Todibo, Nice

Nekdanji član Barcelone, zdaj nogometaš Nice. Je eden najbolj obetavnih mladih osrednjih branilcev, ampak to ni razlog za omembo njegovega imena na tem seznamu. Jim Radcliffe, ki je prevzel vodenje Manchester Uniteda, je med drugim tudi lastnik kluba (Nice), ki trenutno zaposluje Jeana-Claira Todiba. Manchester United krvavo potrebuje novega nogometaša ravno na njegovem položaju, saj Ten Hag ne zaupa Raphaelu Varanu in Harryju Maguireju. Na spletni strani Transfermarkt njegova trenutna vrednost znaša 35 milijonov evrov.

Jean-Clair Todibo
Jean-Clair Todibo FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chatefucio
27. 12. 2023 09.09
+3
Tud Šeško je med kandidati..
cripstoned
26. 12. 2023 13.35
-10
ampak tole pisanje 2 hejterckov kollerika in luckya spodaj je se najbolj smešno hahahahaha...vsako leto dobijo od 5-8igralcev...zdaj pa spet omenjajo 4 nove igralce...da bi pa spoznali da barci ni pomoči vec to pa ne...nimajo denarja, kmalu gredo v segundo, tudi liga prvakov je pod.vprašajem naslednjo sezono...k vem lahko pridejo samo stari odsluženi igralci...ker vsa top mladina bo prej izbrala real,liverpool, bayern ...ali pa umetna PSG in city ki jim lahko data ponudbo življenja...barca na drugi strani pa na robu propada...za 5mio.eur so primorani prositi po ameriki in tam igrati nogomet...smešni ste dragi moji...ne delajte si utvar ...se sodniki vam pomagajo pa stw se vedno 4.v laligi in blamirate soandkj nogomet v evropi...ko je umrl cruyf je umrla barcelona..
Lucky
26. 12. 2023 18.53
+7
Tule si smešn sam ti. Jst govorim mogoče o 4-ih odhodih. Pod prihodi sm omenu sam Roque-ja. Echeverri trenutno ni dosegljiv. Še 1x preber, pa boš vidu, kolk si ubrisan. Pol se boš pa sam seb smeju. Kolk neumnosti tule napišeš, se lohk smejiš cel teden. Za take tipe je mela Riblja čorba lep song.
Kollerik
27. 12. 2023 09.45
+7
Lucky, prišle so ven nove informacije o višini plače od Lewe. To leto je potegnil 13 mil. neto, naslednjo sezono pa jih bo dobil 16! Barca že dela na zmanjšanje njegove plače, vprašanje pa je, kaj lahko sploh naredijo. Robert ima pogodbo do 2026 in bi rad ostal.
Vladimir.Krutov
27. 12. 2023 09.47
+4
Na tribuno ga daš....ni registriran za ligo....bo šel ko raketa iz kluna tako kot milik iz napolia...
Kollerik
27. 12. 2023 11.35
+6
Roque prihaja in z njim orodje za tovrstni ukrep. Samo, da se ne bi fant poškodoval.
Vladimir.Krutov
27. 12. 2023 13.18
+5
Kollerik
27. 12. 2023 15.21
+4
To je zadnja sezona za Roberta in tudi za Alonsa. Škoda onega mladega Argentinca. Salary cap dela svoje, treba bo zdržat.
Vladimir.Krutov
27. 12. 2023 15.37
+4
Lucky
27. 12. 2023 16.15
+8
Kollerik kot vsak prestopni rok, se info menjajo. Roberto bi rad podaljšanje in bi igral še za manjšo plačo. Kar se tiče gibanja, odkrivanja za zadnjo linijo in podobno, je Roberto eden redkih, ki to šteka. Sam kaj, ko mu vse ostalo šepa. Za Lewo gre vsako leto plača gor. Poškodovan je tud XXX in ga menda ne bo do konca Januarja. Dal so prvo ponudbo za tega iz Švedske. Menda igra Busijevo pozicijo. Messinja iz Brazilije so menda zamudl. PSG bo večino pobral, kar je Deco naštimal. Echeverri pa će bo prpravlen počakat do poletja. Barca bi na obroke. Sam povsod starši težijo, da čimprej v Evropo.
Lucky
27. 12. 2023 17.09
+6
Tud Echeverria bi City kupu, pa ga pustu še eno leto v Argentini. Pol se zanimajo za tegale iz Girone, ki igra LW in je na posoji iz Francije. Sam vse te klube City nadzoruje in jim je tud všeč postal.
Kollerik
28. 12. 2023 10.52
+5
FIRBCA
25. 12. 2023 20.52
-14
Koncno da se ta sport seli tja kamor spada.
zapiramvamustaaa
25. 12. 2023 20.08
+0
Real rabi pripeljati kakšne okrepitve saj so zdesetkani kot nobena ekipa v zgodovini nogometa.Rabijo rezervo v obrambi,sredini in napadu saj je kar 8 nogometašev iz prve enajsterice poškodovanih.Za nameček ima Bellingham ki je trenutno gonilna sila ekipe in ta hip najboljši nogometaš na planetu poškodovano ramo in bo rabil prej al slej na operacijo.No kljub vsemu Real jemlje dih z atomskim nogometom in nikakor ne popušča kar je fascinantno in skoraj že meji na znanstveno fantastiko.
HALAcR7
25. 12. 2023 20.19
-1
misliš,še vedno smo tiliko močni da z 3jo ekipo gazimo vse in to ne z 1 golom razlike ampak krepo več
zapiramvamustaaa
25. 12. 2023 20.28
-2
Ne mislim ampak vem Poškodbam kar ni videti konca.Rodryga se je na prejšnji tekmi tudi poškodoval in ima težave z stopalom.
cripstoned
26. 12. 2023 13.38
-1
Smešno pa je kako mediji niti malo ne pišejo o letošnji zgodbi reala...ni ga kluba med top 5. Ligami v nogometu ki bi mu uspevalo to kar uspeva realu...vsekakor najtežja sezona reala v zadnjih 20letih...ekipa pa se ne preda in zmaguje kot po tekočem traku..pa naj gre za laligo ali pa ligo prvakov...vprašajmo se kje bi bil real v kolikor bi imel vse igralce na voljo in top napadalca ala mbappe...
vrtnar _
25. 12. 2023 19.13
-4
Lucky
25. 12. 2023 18.04
+8
Spet prevladujejo angleški klubi, sploh pr vlkih cifrah. Če prestopi Todibo, bo tud Barca neki dobla. Mislim da 20%. Kot pravi Vlado, so prestopni roki eni najbolj zanimivih delov sezone. Za Barco sem slišal par zadev, ki pa poudarjam, niso iz prve roke. Baje je Bayern za Arauja prpravlen dat tud do 100 miljončkov. Samo poleti, ker to zimo zagotovo želi ostat. Tale Echeverri iz Argentine je fan Messija in Barcelone. Z River Plate noče podaljšat in bi rad šel v Barco. Odkupna klavzula je menda 25 miljončkov. Full se je izkazal na svetovnem U-17. Je pa problem, ker se zanj zanima tudi City. Za Roberta se menda zanima Inter Milan, sam tm kajga dnara ni. Blo je govora, da se vrne Lenlglet in gre v Milan pod boljšimi pogoji za Barco. Sam si je Aston Villa menda premislila. Xavi pa ni zadovoln s Felixom in ga najraje ne bi kupu. Pol je pa še debata o vezistu, vsaj za pol leta, če se bo najdla kakšna posoja. Roque je pa zdej gotova stvar in bi lohk igral že proti Las Palmasu.
Kollerik
25. 12. 2023 18.30
+2
Po zadnjih tekmah Barce zdaj že vsi dvomijo v Felixa, samo Laporta vidi v njem potencial. In to takšen, da ga je zadnjič proti Almerii ujezila tista zgodnja Xavijeva menjava z Torresom. ATM je medtem zavrnil že drugo ponudbo Barce za Felixa. Po moje bolje, da se usmerijo na Cancela. Mladega argentinca Echeverrija kljub njegovi želji v Barco zaradi salary capa žal ne bo. No vsaj Roque pride, ker Lewa nam je že skoraj vse živce požrl.
Lucky
25. 12. 2023 18.37
+4
Kollerik, tu se pomoje vidi, da mora Xavi nardit red v slačilnici. Menjal je Felixa in ga kot za kazen vleku v Dallas. Lewa je pa špilal, v Ameriko mu pa ni blo treba. Jst ne vem, kk bi Guiu, al ka je, kej manj od Lewe naredu?
Kollerik
25. 12. 2023 19.24
+2
Zelo škoda bi bilo Arauja, čeprav bi to bil bajen profit za Barco. Dali so zanj koliko že, 8.4 milijona. Bomo videli, samo da bojo skup držali in da ne bo kakšnega krega. Če se ne bodo nekako skup sestavili (morda na čelu z tanovim Roquejem), ne bo to sezono nič od lovorik. In februarja jim grozi še soočenje z disciplinskimi prekrški glede financ. Berem, da bo Xavi Raphinhi ponudil možnost igrat z več igralnega časa, kot ga bosta dobila Yamal in Torres. Toda nekoga bodo najbrž morali prodat, upam da ne Arauja...Fatija? Guiu je dober, toda prihaja Vitor.
cripstoned
26. 12. 2023 13.30
-3
Hahahaha top sta...spet naj pripeljejo 5-7novih igralcev pa bo nekaj...smešni ste..2024 bo se huje za vse "navijace" barce kot vsa leta prej...pojma nimate kaj vas čaka...Koruptilona gre v segundo..zakaj bi v tem.trenutku kdo sploh hotel k barceloni če pa ta propada...počasi ampak zagotovo...pojma nimate...
Kollerik
26. 12. 2023 15.32
+4
Če bo Barca propadla kot naprimer ti, bo to res vzrok za skrb...
cripstoned
26. 12. 2023 15.35
-5
Kollerik...kripsi ne propada...ti to ves ampak si ne bos.priznal...jasno je kdo ne upa.priznati da je slo zadnjih 20let po gobe zaradi 2 največjih prevar odkar obstaja žoga...Hejter tiho
Kollerik
26. 12. 2023 16.28
+6
Večno stravmatiziran tako od Barce kot od lajfa... raje si nabavi psa, da te bo vsaj kdo maral.... 😁
cripstoned
26. 12. 2023 17.00
-6
Poglej ga no..Nesrečen in zagrenjen se na praznike...Hahahahah..vsako leto je tako dragi kollerik..pri meni je vse tako kot mora biti in nimam razlogov da bi lagal...samo da bo zdravje služilo se naprej kot do zdaj pa bo vse v najlepšem redu...
Kollerik
26. 12. 2023 17.12
+6
Jaz nisem nič zagrenjen. Resnice pač ne morš uničit. Sicer brez močne Barce ni močnega Reala in če pade Barca, bo slej ko prej prišel na vrsto tudi Real, zapomni si to. Oba kluba sta si s tole superligo nakopala mnogo mnogo sovražnikov po svetu....
cripstoned
26. 12. 2023 18.43
-1
Kollerik
27. 12. 2023 09.40
+6
Franci123
31. 12. 2023 16.41
+2
Mirko41
25. 12. 2023 18.02
-6
Koga še zanima ta pralnica denarja, imenovana vrhunski nogomet!?
Narkodefinkica
25. 12. 2023 14.06
+12
Ko človek spozna, da je nogomet kolektivna igra noče v Klubu imeti Neymarov...Ronaldov in ostalega motečega plevela ( narcisoidov )
zapiramvamustaaa
25. 12. 2023 14.39
-26
Franci123
25. 12. 2023 16.28
+12
Neymar niti ni bil toliko narcis koliko je pahjen na denar...če mu šejk nebi ponudil tistih milijonov bi danes bil glavni v Barceloni.
kodryn81
25. 12. 2023 19.40
-2
čaki čaki..pišeš smeti..kdo ne bi hotel v svoji ekipi imeti CR7 (pa ne zdej ampak v njegovih najboljših letih..ki še vedno trajajo ;) )?!??!
Franci123
31. 12. 2023 16.42
+2
CR7 je NARCIS. Vsak normalen ga ne želi v svoji ekipi, tip ne deluje če ni v središču pozornosti. PIKA.