Nogomet

Di Lorenzo: Komaj čakamo spopad z Avstrijo

London, 25. 06. 2021 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na evropskem nogometnem prvenstvu se začenjajo izločilni boji. Zaradi treh prepričljivih zmag brez prejetega zadetka so Italijani zasluženo postali favoriti za osvojitev turnirja. Kot prva jim nasproti stoji reprezentanca Avstrije, ki se zdi prepričana, da lahko prekine italijanski zmagovalni nalet, Azzurri so že 30 tekem zapovrstjo neporažena ekipa.

Giovanni Di Lorenzo zagotavlja, da je italijanska reprezentanca pripravljena ter že komaj čaka na spopad z Avstrijci na letošnjem evropskem prvenstvu. Ekipi se bosta srečali v osmini finala, glede na igro, ki so jo Italijani prikazali v skupinskem delu, seveda veljajo za nesporne favorite. Desni bočni branilec Napolija ter italijanske reprezentance je na tiskovni konferenci poudaril, da je David Alaba najpomembnejši igralec v avstrijski reprezentanci, slednja je dobro pripravljena in ima visok tempo igre. Kljub temu je treba poudariti, da je Avstrija prvič dosegla izločilne boje. Njihov trener Franco Foda, čigar oče je Italijan, je znan po tem, da se zna prilagoditi nasprotniku. Avstrijci se kljub vsemu zdijo samozavestni. "Res je, da so Italijani v zmagovalnem naletu, a ta se bo vsekakor enkrat končal," je dejal avstrijski trener. "Če smo lahko enako uspešni, kot smo bili proti Ukrajini, ali se celo izboljšamo, potem mislim, da lahko tekmujemo z Italijo," je še dodal. Vezist Christoph Baumgartner, ki je proti Ukrajini dosegel zmagovalni zadetek, je dejal: "Zgodovino smo že napisali, a ta še ni končana."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italija se je ravno zaradi dobre igre v skupinskem delu uvrstila med favorite za končno zmago. Ekipa Roberta Mancinija je, kot že rečeno, 30 tekem neporažena, kar je tudi državni rekord in nedvomno velika prednost pred izločilnimi boji. Zdi se, da je Mancini znova obudil ljubezen Italijanov do Azzurrov ter povrnil ozračje, kot je vladalo na svetovnem prvenstvu leta 1990, ki ga je gostila ravno Italija. "Italija je pripravljena, mi smo pripravljeni, da gremo po zmago. Ne čutimo pritiska, temveč zgolj zbranost in željo po igri. Gre za izločilne boje, ki jih vsi že komaj čakamo," je dejal Di Lorenzo. Italijani so edina ekipa skupinskega dela, ki je na vseh treh tekmah zmagala, pri tem pa ni prejela nobenega zadetka. "Na tem turnirju smo že videli, da ni lahkih tekem. Vedno, ne glede na nasprotnika, se trudimo igrati po svojih najboljših močeh ter prevzeti pobudo na igrišču," je še dodal. Vezist Federico Chiesa je dejal, da je to moštvo pripravljeno na veliko sanjati ter da najboljše šele prihaja. "Zavedamo se, da zaenkrat nismo še ničesar dosegli, tudi ostale reprezentance so odigrale dobro, tako da je zelo tanka meja med navdušenostjo in aroganco. Menim, da se bosta tako Francija kot Belgija borili do konca, upam, da bomo tudi mi poleg," je še dodal Giovanni.

Andrea Belotti in Ethan Ampadu v dvoboju na tekmi Italija – Wales
Andrea Belotti in Ethan Ampadu v dvoboju na tekmi Italija – Wales FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
25. 06. 2021 18.18
Italijani z lahkoto med osem.
RedBullSpielberg1
25. 06. 2021 12.32
-2
Samo da bi Jodlarji ven vrgli makaronarje.