Nogomet

Pri Napoliju stavijo na glasne navijače in ugodno tradicijo

Neapelj, 24. 02. 2022 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napoli in Barcelona se bosta drevi na stadionu Diega Armanda Maradone udarila za mesto v osmi finala Lige Evropa. Po izidu 1:1 na prvi tekmi je jasno, da so pred spektaklom v Neaplju, ki ga bo lahko s tribun spremljalo okoli 40 tisoč navijačev, možni še prav vsi scenariji. Bučna podpora s tribun bo zagotovo voda na mlin domačih, na strani katerih je tudi tradicija. Neapeljčani so v izločilnih bojih evropskih tekmovanj vselej napredovali, ko so prvo tekmo na tujem remizirali. Prenos bo na VOYO in Kanalu A od 20.40 dalje.

Pred tednom dni v Barceloni nismo dobili zmagovalca. Če ga po 90 minutah tudi tokrat ne bo, bomo spremljali podaljške.
Pred tednom dni v Barceloni nismo dobili zmagovalca. Če ga po 90 minutah tudi tokrat ne bo, bomo spremljali podaljške. FOTO: AP

Pred tednom dni je Napoli na Camp Nouu povedel v prvem polčasu, v drugem delu pa je z najstrožje kazni izenačil Ferran Torres. Zaradi videnega na izenačeni prvi tekmi in dejstva, da je Uefa pred sezono odpravila pravilo gola v gosteh, imata ekipi približno enako možnosti za napredovanje. Bodo pa imeli nogometaši Napolija zaradi svojih glasnih navijačev veliko prednost v primerjavi z obračunom v Španiji. 

Stadioni v Italiji so lahko zaradi koronskih ukrepov 75-odstotno polni, tako da pričakujejo okoli 40 tisoč domačih privržencev, medtem ko so v gostujočem taboru za svoje navijače dobili le 300 vstopnic, tako da je jasno, kdo bo imel na "Diegu Maradoni" bučnejšo podporo. 

Pomembnost navijačev je na novinarski konferenci izpostavil domači bočni branilec Giovanni Di Lorenzo. "Zelo pomembno je, da bodo za nami stali naši navijači. Vemo, da bo stadion skoraj poln, kar nam vliva še dodatno motivacijo, da odigramo po svojih najboljših močeh," je povedal Italijan. 

'Potrebovali bomo našo najboljšo predstavo'

"Imamo vse možnosti, da se prebijemo v naslednji krog. Zavedamo se, da nas čaka izjemno zahtevna naloga, a verjamemo, da smo tega sposobni. Čaka nas zasedba z neverjetnimi kvalitetami. Da bi jo premagali, bomo potrebovali svojo najboljšo predstavo. Morali bomo zmagati, to je jasno. A ne bomo smeli iti na glavo, bili bomo potrpežljivi in sledili svoji ideji igre," je ob boku trenerja Luciana Spalettija pojasnil Di Lorenzo.

Kdo je odsoten in kdo je v nevarnosti?

28-letnik je ob Kalidouju Koulibalyju in Fabianu Ruizu eden od treh v domači zasedbi, ki bodo morali paziti, da ne prejmejo rumenega kartona, saj bi v nasprotnem primeru manjkali na prvi tekmi osmine finala. Pri Barceloni se z identičnimi težavami ubadata Gerard Pique in Gavi

Tako eni kot drugi se ukvarjajo tudi s številnimi težavami s poškodbami. V domačem taboru manjkajo Axel Tuanzebe, Kevin Malcuit, Stanis Lobotka, Zambo Anguissa in Hirving Lozano. Spisek odsotnih pri gostih pa ni nič krajši, in sicer: Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Memphis Depay, Ansu Fati, Sergi Roberto in Dani Alves.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA