Nogomet

Diego Costa se je pogodil s sodiščem in se izognil zaporni kazni

Madrid, 04. 06. 2020 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec madridskega Atletica Diego Costa se je po tem, ko je poravnal dolg do države v višini 1,1 milijona evrov, pogodil s sodiščem in bo namesto zagrožene šestmesečne zaporne kazni zaradi davčne prevare plačal zgolj 36.000 evrov.

Veliko manj odmevno kot v zadnjih letih denimo največja nogometna zvezdnika Lionel Messi in Cristiano Ronaldo je z obveznostmi na sodišču opravil napadalec madridskega Atletica Diego Costa. Španski reprezentant in soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, po rodu sicer Brazilec, je še en v nizu nogometašev klubov španskega prvenstva, ki so državi zaradi neprijavljenih prihodkov dolgovali milijonske vsote in se zaradi tega znašli na sodišču. Madridski športni dnevnik AS je na svoji spletni strani poročal, da se je Costa pogodil s sodiščem in bo namesto zagrožene šestmesečne zaporne kazni plačal 36.000 evrov denarne kazni, potem ko je že pokril tudi svoj dolg do države v višini 1,1 milijona evrov.

Sporna naj bi bila izplačila v vrednosti okoli 5,15 milijona evrov ob njegovem prestopu k londonskemu Chelseaju leta 2014. Costa se je po treh sezonah vrnil v Madrid, kjer so mu dokazali tudi to, da ni prijavil zaslužka z naslova trženja lastne podobe v višini več kot milijona evrov. Španski Brazilec jo je dobro odnesel, saj mu je poleg zaporne kazni grozila še skoraj 14-krat višja denarna kazen, kot jo je na koncu plačal.

Za Costo (na fotografiji) je sicer sezona za pozabo, v prvenstvu je dosegel le dva gola in se tik pred prekinitvijo vseh tekmovanj vrnil v pogon po operaciji hernije.
Za Costo (na fotografiji) je sicer sezona za pozabo, v prvenstvu je dosegel le dva gola in se tik pred prekinitvijo vseh tekmovanj vrnil v pogon po operaciji hernije. FOTO: AP

Upa, da ga bo 'Mono' Burgos nekoč vzel v svoj klub
Z masko na obrazu je dobro razpoloženi Costa dopoldne hitro zapustil Provincialno sodišče v Madridu.

"Vedno, vedno," je odgovoril na vprašanje, če je bilo "vse v redu", ki je prišlo iz skupine medijev. Costa se je hitro usedel v avto, v smehu pa odgovoril še na vprašanje o Germanu Burgosu, pomočniku glavnega trenerja Diega Simeoneja, ki je dan prej potrdil, da se poslavlja od kluba in začenja samostojno trenersko pot.

"Vedno (ga bom pogrešal). 'Mono' je izjemna oseba in upam, da me bo nekega dne kupil (smeh)," je dejal Costa, se zahvalil vsem in odpeljal. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
04. 06. 2020 16.48
+0
Ah Diego Diego