Nogomet

Diego Simeone: Atletico bo storil vse, da Oblak ostane z nami

Madrid, 11. 09. 2018 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Temperamentni in na trenutke kontroverzni strateg Atletica Diego Simeone je prepričan, da bo po njegovem mnenju najboljši nogometni vratar na svetu Jan Oblak podaljšal pogodbo z aktualnimi prvaki lige Evropa. Z Antoinom Griezmannom, Diegom Costo in druščino bo 25-letni Škofjeločan v novi sezoni vnovič naskakoval lovoriko v elitni ligi prvakov.

V obširnem pogovoru za podcast v priljubljeni radijski oddaji 'El Partidazo de la Cadena Cope' je 48-letni argentinski strokovnjak Diego Simeone spregovoril o številnih aktualnih temah, povezanih z dogajanjem v vrstah madridskega Atletica, ki bo v tej sezoni znova krenil v boj za lovorike tako v domačih tekmovanjih kot tudi v elitni ligi prvakov, v kateri je v zadnjih petih sezonah dvakrat zaigral v velikem finalu.

Ena od glavnih skrbi privržencev 'Colchonerosov' je (ne)podaljšanje pogodbe z izjemnim slovenskim čuvajem mreže Janom Oblakom. Simeone ostaja miren in neomajen: "Prepričani smo, da bo Jan ostal z nami tudi v prihodnje. Pravi užitek je spremljati njegov razvoj z vsakim treningom in tekmo. Tako osebnostno kot poklicno. Gre za izredno marljivega in predanega človeka, ki je z mislimi vselej pri stvari. Je značajsko in mentalno zelo močna osebnost, v nasprotnem ne bi mogel igrati v Atleticu," je poln hvale na račun 25-letnega Škofjeločana dolgoletni trener Atletica, ki bo s svojimi varovanci v novi klubski sezoni znova nevaren za najvišja mesta v vseh tekmovanjih.

"Jan Oblak je brez kančka dvoma najboljši nogometni vratar na svetu," meni strateg madridskega Atletica Diego Simeone.
"Jan Oblak je brez kančka dvoma najboljši nogometni vratar na svetu," meni strateg madridskega Atletica Diego Simeone. FOTO: AP
Lani slabi, letos ponovno med najboljšimi
"Če je bila lanska sezona povprečna v vseh aspektih, bo letošnja zagotovo boljša. Menim, da smo kadrovsko močnejši kot v minulih sezonah. Vrnil se je Diego Costa in vnovič našel samega sebe. Oblak je, kot že rečeno, nesporna številka ena med vratarji na svetu, tu je glavni ideolog naše igre Antoine Griezmann, ki bo v prihodnje še bolj motiviran, da potrdi lansko odlično individualno sezono ... Skratka, v novi sezoni bomo imeli precej več manevrskega prostora za napredek v vseh segmentih igre," je optimističen Simeone, čigar kritike na račun svojih rojakov po novem pogromu na svetovnem prvenstvu v Rusiji niso ostale neopažene. 

Vsak interpretira stvari po svoje
"Pri večini je največji problem ta, da si vsak interpretira stvari po svoje. Moj namen ni bil kritizirati Lionela Messija, saj vsi dobro vemo, s kako velikimi pritiski se sooča v zadnjem desetletju in pol. In tista famozna primerjava s Cristianom Ronaldom je bila bolj v kontekstu tega, kaj bi v danem trenutku Argentina bolj potrebovala, da bi preskočila tako visoko oviro, kot je francoska izbrana vrsta," je brez dlake na jeziku poudaril nekdanji argentinski reprezentant.

Diego Simeone v pogovoru z Luisom Suarezom.
Diego Simeone v pogovoru z Luisom Suarezom. FOTO: AP

Real slabši brez Ronalda, Neymar pred Mbappejem
Na vprašanje o tem, kaj za velikega mestnega 'brata' Reala pomeni odhod Cristiana Ronalda k torinskemu Juventusu, Simeone odgovarja: "Real bo zagotovo šibkejši kot v prejšnjih sezonah. Nekje se bo poznalo teh 50 zadetkov, ki jih je Ronaldo dosegal po sezoni. Bo pa na drugi strani kolektivno precej močnejši, bolj homogen in iz tega naslova zelo visoka ovira za vsakega tekmeca. Real bo vedno Real, a Atletico bo v novi sezoni precej bližje, kot je bil v minuli," je poudaril strateg 'Rojiblancosov'.

V poletnem prestopnem roku, ki je ponudil 'le' eno pravo prestopno bombo - že omenjeni odhod Ronalda k Juventusu -, sta bila nekaj časa v igri za prestop h kraljevemu klubu tako Neymar jr. kot tudi Kylian Mbappe. Koga od omenjenega dvojca Paris Saint Germaina bi si bolj želel v svojem moštvu trenirati Diego Simeone?

"Neymarja, zagotovo. Že ko je igral v Barceloni, se mi je zdelo, da precej več igra za moštvo kot zase. Pri Mbappeju je stvar drugačna: je veliko bolj usmerjen k posamičnemu učinku, kar ni nič narobe, a pri Atleticu gojimo drugačno igro, ki je podrejena kolektivu," je še pristavil Simeone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
11. 09. 2018 11.15
+4
Celotno igro igralec : klub vodijo agenti igralcev, ki seveda taktizirajo, da igralcu zagotovijo še višjo plačo, sebi pa tako seveda višjo provizijo. Samo zaradi njih, so plače nogometašev poletele v nebo... Čeferin bo moral čimprej ukrepati, ker le postavitev jasnega plačnega maximuma lahko ustavi to norijo.
tedoVV2HCmedo
11. 09. 2018 10.21
+6
Oblak bo zahteval večjo plačo.
DirtySanchez
11. 09. 2018 10.19
+12
ali imam prav podatek, da naj bi Oblak odšel iz Atletica v NK MARIBOR ?
User513426
11. 09. 2018 10.32
+4
podatek imaš pravi samo MB bo moral še nekaj let počakati pa igrati v LP in LE da bo nabral milijončke za njega. očitno jih že zbirajo
tedoVV2HCmedo
11. 09. 2018 10.35
+1
Zahovič ima dovolj denarja na svojem skritem bančnem računu. Ampak Oblak ne bi šel za noben denar v beden Maribor in v našo bedno reprezentanco.