Nogomet

Manchester in Villarreal z odličnim izhodiščem pred povratno tekmo

Zagreb, 08. 04. 2021 23.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so prve četrtfinalne tekme že odigrali nogometaši v elitni Ligi prvakov so svoje četrtfinalne obveznosti začeli še klubi v drugorazrednem tekmovanju. Za polfinale Lige Evropa se bori tudi zagrebški Dinamo Petra Stojanovića, ki je gostil Villarreal. Slovenec je tekmo gledal s klopi. Rumena podmornica je v Maksimirju slavila z 1:0, edini gol pa je z bele točke dosegel Gerard Moreno.

Mislav Oršić, junak Dinamove zmage, proti Tottenhamu, tokrat ni bil pri strelu.
Mislav Oršić, junak Dinamove zmage, proti Tottenhamu, tokrat ni bil pri strelu. FOTO: AP

Edini zadetek na srečanju v hrvaški prestolnici je padel ob koncu prvega polčasa, ko je glavni sodnik Daniel Siebert pokazal na belo piko po roki Kevina Theophile-Catherina. Soba za Var je odločitev potrdila, Gerard Moreno pa je zanesljivo realiziral enajstmetrovko za vodstvo Villarreala. Rumena podmornica je imela v drugem delu več prostora, potem ko so Zagrebčani krenili po izenačujoči zadetek, kar nekaj lepih priložnosti Špancev pa je ostalo neizkoriščenih ob minimalni zmagi.

Na tekmi v Granadi je imel v prvem polčasu vse pod nadzorom United. Rdeči vragi so pobudo kronali z zadetkom. V 31. minuti je namreč po dolgi podaji Victorja Lindelöfa v prostor stekel Marcus Rashford, odlično sprejel žogo in zaključil mimo nemočnega vratarja Ruija Silve. V drugem delu so Angleži prepustili pobudo domačim, ki pa si niso priigrali večjih priložnosti, saj je gostujoča obramba delovala zelo dobro. Bližje drugemu zadetku so bili gostje, v 90. minuti pa so le prišli do povišanja vodstva, ko je z bele pike zadel Bruno Fernandes.

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes FOTO: AP

V Amsterdamu je bil Ajax kaznovan za zapravljene priložnosti proti Romi. Nizozemci so imeli namreč na začetku drugega polčasa priložnost, da povedejo z 2:0, a je Dušan Tadić zapravil enajstmetrovko. Pred tem je v 39. minuti Srb podal Davyju Klaassenu za vodstvo po veliki napaki italijanske obrambe. Kazen za zapravljeno enajstmetrovko je sledila v 57. minuti, ko je Lorenzo Pellegrini izenačil, končni izid pa je v 87. postavil Ibanez.

Na edini preostali tekmi se je že zdelo, da bo londonski Arsenal, ki se je dolgo mučil proti Slavii iz Prage, prišel do minimalne zmage, ko je v 86. minuti zadel Pepe po podaji Pierre-Emericka Aubameyanga. V 94. minuti pa je imel drugačne načrte Tomaš Holeš, ki je Čehom priigral aktiven izid pred povratno tekmo.

V polfinalu se bosta sicer križala dvoboja Granada - Manchester United in Ajax - Roma ter Arsenal - Slavia in Dinamo - Villarreal. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Izidi, Liga Evropa, četrtfinale, prve tekme:
Ajax - Roma 1:2 (1:0)
Klaasen 39.; Pellegrini 57., Ibanez 87.
Tadić (Ajax) je v 53. minuti zapravil 11-m.

Dinamo Zagreb - Villarreal 0:1 (0:1)
Gerard 44./11-m
Petar Stojanović (Dinamo) je bil na klopi.

Arsenal - Slavia Praga 1:1 (0:0)
Pepe 86.; Holeš 94.

Granada - Manchester United 0:2 (0:1)
Rashford 31., Bruno Fernandes 91./11-m

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hirajem
09. 04. 2021 18.58
brez komemtarja.