Nogomet

Katalonski biser razočaran ostal v Zagrebu: 'Cena je bila previsoka'

Zagreb, 04. 09. 2019 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španski zvezdnik zagrebškega Dinama, vezist Dani Olmo, bo eno glavnih orožij hrvaških prvakov v prihajajočem skupinskem delu Lige prvakov. Kljub temu, da naj bi za Olma v Zagreb prišlo veliko (tudi rekordnih) ponudb, pa je nekdanji član mladinske šole Barcelone ostal na Hrvaškem. Čeprav je v zadnjih izjavah odkrito priznal, da je želel oditi.

Olmo (na fotografiji) med tekmo z Benfico v osmini finala minule sezone Lige Evropa.
Olmo (na fotografiji) med tekmo z Benfico v osmini finala minule sezone Lige Evropa. FOTO: AP

Daniel "Dani" Olmo je že dolgo časa prva violina zagrebškega Dinama, po izvrstnih predstavah vezista, ki je bil tudi najkoristnejši igralec letošnjega finala evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let, pa se je zdelo, da ga bo ob ponudbah nekaterih velikanov stare celine hrvaški prvak stežka zadržal. A zgodilo se je ravno to, potem ko naj bi vodstvo Dinama za 21-letnega Katalonca zavrnilo ponudbe Atletico Madrida, Manchester Uniteda, Bayerna in še nekaterih evropskih velikanov.

Zanj naj bi zahtevali kar 40 milijonov evrov, to je 17 milijonov evrov več, kolikor je Dinamo zaslužil z do sedaj največjim prestopom, ko je Marko Pjaca zagrebški modri dres zamenjal za Juventusovega belo-črnega leta 2016.

'Igralec iz hrvaške lige bo težko dosegel takšno ceno'
"Menim, da je bila cena previsoka. Ne zaradi tega, ker bi mislil, da sem vreden manj, temveč zato, ker igram v hrvaški ligi, tuji klubi pa so na to res pozorni. Resnično je težko, da bi kakšen igralec iz hrvaške lige dosegel takšno ceno," je za hrvaški športni časnik Sportske novosti dejal Olmo.

V mladinski šoli Barcelone je prišel vse do B-ekipe, nato pa se leta 2014 priključil Dinamu, na katerega ga veljavna pogodba veže še do leta 2020. Po zaprtju prestopnega roka v Evropi zdaj s cmokom v grlu priznava, da je želel "oditi v močnejši klub", natančneje v katero od petih najmočnejših lig stare celine. 

Ga bo prepričala štirikrat višja plača?
"Ničesar ne bom skrival, želel sem oditi iz Dinama, želel sem napredovati in oditi v močnejši klub v katero od petih velikih lig. Menil sem, da imam v tem poletju najboljšo možnost za kaj takega," je nadaljeval Olmo, ki meni, da je v petih letih na Hrvaškem storil in dokazal dovolj, ne nazadnje je modrim letos pomagal tudi do nove uvrstitve v skupinski del Lige prvakov.

"Takšen razplet je najboljši za igralca in klub, takrat ti lahko uspe največji prestop," je razočaran Olmo, evropski prvak s špansko izbrano vrsto U21. "A dal bom absolutno vse na vsaki tekmi, da bi Dinamo uspel priti do čim boljših rezultatov," še pravi odlični vezist.

Sportske novosti trdijo, da Dinamo svojemu največjemu zvezdniku ponuja novo pogodbo, ki bi mu na sezono prinesla 1,2 milijona evrov. Do sedaj naj bi Katalonec služil trikrat ali celo štirikrat manj, soigralec slovenskega reprezentanca Petra Stojanovića pa bi na koncu koncev seveda lahko klub zapustil celo brez odškodnine, če bo počakal na iztek trenutno veljavne pogodbe.

OLMO

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
05. 09. 2019 12.59
+4
Pošteno je povedal, da se čuti sposobnega igranja na višji ravni in tako je tudi prav. United je bil zelo blizu podpisa samo 40M je zelo veliko.
grozjak
05. 09. 2019 09.13
+6
mogoče je res biser in so se katalonci tako zaščitili, da ga ob morebitni potrebi po kadru preplačajo, tako nekako, kot so že kar nekaj svojih igralcev, katere so prodali in potem kupili nazaj.......
Žac
04. 09. 2019 21.02
+6
Še je zimski prestopni rok. Dinamo se ne bo uvrstil v Evropi naprej in mu bo cena padla. Vsi klubi kateri bi mogli plačati takšni nenormalni znesek se bodo uvrstili naprej in ne bodo zainteresirani glede da ne bo mogel igrati v Evropi. V glavnem zgrešeno do amena in jim privoščim to noro potezo.
blueboy0
04. 09. 2019 21.58
+6
Zdaj, če se ne motim, mislim da so lani sprejeli novo pravilo, ki igralcem ki so igrali v skupinskem delu Evrope in potem v zimskem roku prestopijo v nov klub, dovoljuje da lahko igrajo naprej tekmovanju.
Maxx365
04. 09. 2019 20.32
+14
Mislim, da se je Dinamo ustrelil v koleno, če ne v obe. Drugo leto, ko mu pogodba poteče, bo pa odšel brez odškodnine. Pa kaj mislijo, da ga bodo s ponujenimi 1,2 mio plače zadržali v hrvaški ligi, al kaj?
dark horse
04. 09. 2019 20.20
-2
Kje si mm olmo bo šel za najmanj 40 mil
Le vkup uboga gmajna
04. 09. 2019 20.47
+16