Nogomet

Dinamovec Olmo prvič vpoklican v špansko člansko reprezentanco

Madrid, 08. 11. 2019 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V dresu Dinama Zagreb zadnji dve sezoni blesti mladi španski nogometaš Dani Olmo. Ta je zavoljo dobrih predstav v aktualni sezoni Lige prvakov pri 21 letih dočakal premierni vpoklic v špansko reprezentanco za kvalifikacijski tekmi za Euro 2020 z Malto in Romunijo.

Olmo (desno) si je z vse boljšimi predstavami prislužil vpoklic v špansko reprezentanco. Bo na tekmi s skromno Malto že dočakal prve minute?
Olmo (desno) si je z vse boljšimi predstavami prislužil vpoklic v špansko reprezentanco. Bo na tekmi s skromno Malto že dočakal prve minute? FOTO: AP

Španski selektor Robert Moreno je tokrat v izjemno domiselnem videu španske nogometne zveze, ki ga je ta v javnost poslala v petek, prelevil kar v muzejskega vodiča slovitega muzeja Prado v Madridu, ki je bil ustanovljen 1819 in bo 19. novembra – le dan po zadnji španski kvalifikacijski tekmi proti Romuniji na Wandi Metropolitano – praznoval dvestoletnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V videu je Moreno predstavil seznam nogometašev, pri čemer je predstavil tudi umetniško delo, ki visi za njim. "Seznam smo želeli ponazoriti z umetniškimi deli, ki vsebujejo iste vrednote, kot jih pričakujemo v reprezentanci. Trud, ekipno delo, ponižnost in spoštovanje," je v nagovoru dejal španski selektor Moreno. Ta je nato predstavil vratarje, branilce, veziste in napadalce. Med napadalci – sicer je njegova 'naravna' pozicija vezist – se je prvič znašel Dani Olmo, ki je z dobrimi predstavami v dresu Dinama dočakal prvi reprezentančni vpoklic. V vlogi kapetana mlade španske reprezentance je sicer blestel tudi v kvalifikacijah mlade reprezentance. 

To je celoten seznam vpoklicanih nogometašev v špansko reprezentanco: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španija – zaradi poškodb Moreno ne bo mogel računati na Danija Ceballosa in Jordija Albo – se je na Euro 2020 že uvrstila, a za zanesljivo potrditev prvega mesta in mesto med nosilci v žrebu potrebuje še eno zmago, kar proti skromni Malti – tekma bo 15. novembra v Cadizu – ne bi smelo biti vprašljivo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
08. 11. 2019 20.10
+4
to pa je izjemna čast. ČESTITKE!!!
hirajem
08. 11. 2019 18.31
+7
To mu je v momentu objave dvignilo ceno za min 20%. Mamic si ze masti brke z medjugorsko jagnjetino. Dinamo se obeta dober zasluzek. Ce se ne motim so v zadnjem prestopnem roku zahtevali vec kot 30milijonov eur zanj zdaj ko je spanski reprezentant si lahko obetajo tudi nekaj miljonov vec...
el capitano
08. 11. 2019 18.23
+5
Uf...Dinamo bo zopet ogromno zaslužil ,pri prodaji..
Anticripstoned
08. 11. 2019 17.54
+4
@mario komentar....
mariomandzukic
09. 11. 2019 17.13
-1
dominacija nad dominacijami..slov klubi so lahk srecni ce dajo ksnga reprezentanta Bosne,Albanije,., in podobnih repk...prvic v zgodovini da en klub Vshodno od Italije da reprezentanta ene izmed top reprezentanc sveta
Sisli288
09. 11. 2019 18.45
-1
Se vidi tvoja nevednost in zaslepljenost mario... jugostavija je bila ena izmed top reprezentanc sveta in igrali do vzhodno od italije tako da spet tvoja zasleplejnost oz nevednost bolj