Nogomet

Dogovor v Španiji: tekme '24/7', najbrž tudi ob 23. uri

Madrid, 17. 05. 2020 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
2

Kljub številnim kratkim stikom v zadnjih letih sta se nogometna zveza in vodstvo ligaškega tekmovanja v Španiji dogovorila o razporedu zaključka sezone 2019/20. Tekme bodo na sporedu tudi ob ponedeljkih, tekme pa bi se v najbolj vročih predelih Španije lahko zavlekle tudi čez polnoč.

Tebas (na fotografiji) se je v preteklosti večkrat sporekel z vodilnimi možmi španske zveze, tudi predsednikom Rubialesom.
Tebas (na fotografiji) se je v preteklosti večkrat sporekel z vodilnimi možmi španske zveze, tudi predsednikom Rubialesom. FOTO: AP

Španska nogometna zveza (RFEF) in Španska nogometna liga (LaLiga/LFP) sta dosegli dogovor po "letih nesoglasij", je na svoji spletni strani zapisal madridski športni časnih AS. Gre za dogovor o ponovnem zagonu Primere Division, prvoligaškega nogometnega tekmovanja, glavna poudarka pa sta, da bodo tekme na sporedu, če bodo to razmere seveda dovoljevale, tudi ob ponedeljkih. Vsaka ekipa bo imela na voljo 72 ur počitka, zaradi vročine v poletnih mesecih pa se (neuradno) govori o dveh terminih tekem: 20.00 v manj in 23.00 v bolj vročih predelih države, kar pomeni, da bi se lahko nekatere tekme končale tudi po polnoči.

Dogovora uradno še niso potrdili, a naj bi nas do tega ločila zgolj notarska overitev. Predsednik RFEF Luis Rubiales je po poročanju dnevnika AS nasprotoval ponedeljkovim tekmam, zdaj pa je ob spremenjenih razmerah (prej je zagovarjal tezo, da ponedeljki za navijače niso primerni) popustil, saj bodo tekme potekale brez gledalcev na stadionih.

Teoretično dogovor pomeni, da bo lahko špansko prvenstvo potekalo vse dni v tednu oziroma "24/7", kot so se izrazili pri madridskem časniku AS. Ekipa, ki bi igrala v ponedeljek, bi lahko spet na zelenico stopila že v četrtek in tako naprej, tako da bi na teden lahko izpeljali dva kroga tekmovanja. Španci želijo sezono zaključiti pred 29. julijem, da bi tako omogočili Evropski nogometni zvezi (Uefa) nemoteno izvedbo preostalih mednarodnih tekem v avgustu. Finale Lige prvakov naj bi 29. avgusta gostil Istanbul.

Fuzbal -2

Španski nogometaši v ponedeljek znova na skupinske treninge
Klubi elitne španske nogometne lige bodo v ponedeljek lahko začeli skupinske treninge v skupinah po deset, kar je nov korak proti načrtovanemu nadaljevanju sezone prihodnji mesec. Španska vlada je sporočila protokol, ki dovoljuje treninge vsem klubom, tudi tistim z območij, kjer se še ni sprostilo veliko ukrepov v boju proti novemu koronavirusu.

To pomeni, da bodo tudi velikani Barcelona, Real Madrid in Aletico Madrid, katerega član je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, lahko trenirali v skupinah po deset, je vir iz LaLige povedal za francosko tiskovno agencijo AFP, čeprav sta tako Madrid kot Barcelona še v tako imenovani "fazi 0" oziroma "0,5". Gre namreč za mesti, ki ju je koronavirus najbolj prizadel.

Nogometaši iz prvih dveh španskih lig so se na individualne treninge vrnili v začetku maja, upoštevajoč vse varnostne ukrepe in redna testiranja, potem ko sta bili tekmovanji sredi marca zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjeni. Predsednik LaLige Javier Tebas je pretekli teden dejal, da upa, da se bo sezona nadaljevala 12. junija, a za to morajo najprej vse regije, kjer se igrajo tekme, preiti v drugo fazo sproščanja izrednih razmer.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
17. 05. 2020 15.52
+4
Res modra ugotovitev da če bo tekma začela ob 23 se bo končala čez polnoč. Bravo avtor zaslužil si,si plačo
bogdajmir
17. 05. 2020 15.10
+6
malo pretiravajo, naj raje naredijo neko skrajšano verzijo, da jim ne bo lige prvakov spet vzel kak angleški klub - je bil kar fiasko, da je v lanski finale prišel Tottenham