Nogomet

Dokončen Realov 'ne' Neymarju, v Madrid prihaja Mendy

Madrid, Teresopolis, 04. 06. 2019 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Medtem ko se je okoli njega v Braziliji razdivjal hud škandal zaradi domnevnega fizičnega napada oziroma posilstva, so zvezdnika Paris Saint-Germaina Neymarja v domovini dosegle tudi novice o domnevni "košarici" madridskega Reala, ki si nekdanjega člana Santosa in Barcelone ne želi v svojih vrstah. Naj pa bi k Realu v kratkem prišel Lyonov bočni branilec Ferland Mendy.

Neymar (desno) in Kylian Mbappe sta že nekaj časa tarči Reala.
Neymar (desno) in Kylian Mbappe sta že nekaj časa tarči Reala. FOTO: AP
Brazilska policija preiskuje Neymarjevo objavo na spletu, kjer je delil intimne fotografije ženske, ki ga obtožuje posilstva v Parizu. Neymar je prek Instagrama več minut govoril o izmenjavi sporočil in pokazal nekaj žgečkljivih fotografij, vse skupaj pa zdaj preiskuje tudi policija, medtem ko preiskava o posilstvu ločeno poteka pod okriljem zvezne policije Sao Paula. "Urad za preiskavo spletnega kriminala (DRCI) bo preiskal domnevno razkritje videoposnetkov nogometaša Neymarja," so zapisali v izjavi. "110. okrožje je že sprejelo ukrepe za pomoč pri tej preiskavi." Preiskovalec Paulo Sartori iz omenjenega urada je za Associated Press potrdil, da sta dva njegova agenta v ponedeljek obiskala ponedeljkov trening brazilske reprezentance, ki se pripravlja za nastop na domači Copi Americi. Videoposnetek so v ponedeljek umaknili z Instagrama zaradi kršenja pravil, so potrdili z omenjenega spletnega omrežja. Ni pa še jasno, kdaj bo Neymar govoril s policijo, saj se njegov oče Neymar starejši in Brazilska nogometna zveza zavzemata, da zaslišanje prestavijo.

Po tem, ko se je že zdelo, da bo morebiten prihod Neymarja Jr. v tem poletju spet odmeval po hodnikih Santiaga Bernabeua, so vodilni pri madridskem Realu očitno "arhivirali" zanimanje za Brazilca, ki je že več let velika želja predsednika Florentina Pereza. Južnoameričan je v spornem prestopu iz brazilskega Santosa leta 2013 okrepil veliko Realovo nasprotnico Barcelono, ki jo je po koncu sezone 2016/17 presenetljivo zapustil v rekordnem 222-milijonskem prestopu k Paris Saint-Germainu.

Vse od prihoda v Pariz je Brazilčeva prihodnost pod drobnogledom, pogosto se omenja povratek v Španijo, a tokrat v dresu Reala, ki pa se je po poročanju dnevnika AS že pred odprtjem letošnjega poletnega prestopnega roka odločil okrepitve poiskati drugje.

Zadnji dogodki so 'definitivno odvrnili' Madrid
"Real Madrid je sprejel eno odločitev: opustil je nakup Neymarja. Klub občuduje Brazilčev nogomet, imajo ga za galaktika v polnem pomenu besede, a se bojijo njegove prilagoditve. Nogometaševo življenje, njegove polemike in razvoj dogodkov v Parizu je Madrid spravil v dvome, člani kluba pa 'Neya' nimajo več med svojimi izbranci," poroča madridski športni časnik.

Neymarjev agent Wagner Ribeiro naj bi se še pred slabim mesecem mudil v Madridu, kjer se je v njegovi pisarni na aveniji Pija XII. srečal s Perezom. Ribeira in prvega moža Reala druži dober odnos, začela naj bi tudi tlakovati pot proti morebitnemu prestopu, toda AS dodaja, da so "zadnji dogodki definitivno odvrnili Real Madrid", čeprav odgovorni "menijo, da Neymar spada v ekskluzivno kategorijo galaktikov".

NEYMAR

Pred Hazardom in Jovićem prihaja Mendy
Realove glavne tarče tako ostajajo Eden Hazard (Chelsea), Luka Jović (Eintracht Frankfurt) in Ferland Mendy (Olympique Lyon). Belgijca so želeli pri Realu predstaviti že v tem tednu, toda desna roka predsednika Pereza, direktor Jose Angel Sanchez, se v Londonu še ni dogovoril za končno ceno, medtem ko je Belgijec že pristal na ponudbo Reala. Ob koncu meseca naj bi "beli balet" potrdil tudi prihod robustnega srbskega napadalca, nekdanjega člana Crvene zvezde in Benfice, in obetavnega francoskega bočnega branilca.

Očitno bo kot prvi v Madrid prišel Mendy, čeprav AS dodaja, da bo Real do zadnjega poskušal tudi pri Kylianu Mbappeju, zvezdniku Paris Saint-Germaina, čigar prihod pa je precej malo verjeten. Več informacij je že znanega o prestopu Mendyja, za katerega bo Real plačal 55 milijonov evrov, 23-letnik pa naj bi podpisal pogodbo do leta 2025. Vse naj bi bilo že dogovorjeno, kluba pa se morata dogovoriti le še okoli zadnjih formalnosti, torej bi lahko prestop potrdili že v tem tednu. Lyon je od Madridčanov zahteval 60 milijonov, Real pa je ponujal deset milijonov manj. Na koncu so se vpleteni očitno dogovorili, da se srečajo na pol poti.

Neymarjeve priprave na južnoameriško prvenstvo, ki ga bo gostila ravno Brazilija, je poleg hudih obtožb skazila tudi manjša poškodba, ki jo je staknil na treningu v Teresopolisu.
Neymarjeve priprave na južnoameriško prvenstvo, ki ga bo gostila ravno Brazilija, je poleg hudih obtožb skazila tudi manjša poškodba, ki jo je staknil na treningu v Teresopolisu. FOTO: AP

Obetavni Reguilon odhaja na posojo
Francoski reprezentant je bojda že pred časom govoril s trenerjem in rojakom Zinedinom Zidanom in mu dejal, da si želi zaigrati v belem dresu, najprej pa ga seveda čaka zdravniški pregled. Kmalu 24-letni levi bočni branilec bo neposredna zamenjava za Marcela, ki bo po ne najboljši sezoni v Francozu dobil tudi velikega tekmeca za mesto v prvi postavi. Zidane naj bi s svojim trenerskim štabom, tu še posebej omenjajo pomočnika Davida Bettonija, močno pritiskal, da Mendy res prestopi k Realu. Očitno 22-letni produkt klubske šole Sergio Reguilon ne bo dočakal nove priložnosti, potem ko ga je predvsem bivši trener Santiago Solari rad uporabil namesto Marcela, tako da bo najverjetneje odšel na posojo.

Zidane, dodaja AS, želi sestaviti ekipo 22 nogometašev, ki bi lahko v vsakem trenutku prevzeli breme igranja v prvi postavi. Ne želi namreč, da se mu ponovi gostovanje v Londonu pred dvema letoma, ko je s številnimi rezervisti brez Keylorja Navasa, Daniela Carvajala, Raphaëla Varana, Isca, Matea Kovačića in Garetha Bala utrpel boleč poraz z letošnjim finalistom Tottenhamom (1 : 3). Pozornost se ob že praktično gotovih okrepitvah v obrambi (Mendy in že potrjeni Eder Militao) ter napadu (Hazard, Jović) zdaj obrača proti sredini igrišča, kjer bo Real prav tako predstavil vsaj enega novinca.

MENDY

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
05. 06. 2019 14.45
+3
Sploh ne vem zakaj mu delajo/mo tako publiciteto, ker si jo mimogrede ni zaslužil, kamoli tistih 222 miljonov ki jih je zanj plačal PSG. Všeč mi je samo to, da je mulo prepotentni, mislil, da je bog, zdaj se mu pa vsa zanj mamljiva vrata počasi zapirajo. Ko bo to ugotovil mu bo padel tekmovalni nagon in legenda o Neymarju bo umrla preden se bo dobro rodila.
alien8potnik
04. 06. 2019 14.37
+14
enkrat izdajalec, vedno izdajalec. sicer je bil pa ney izdajalski že dva krat. najprej je izdal rm, pol pa še barso.
Trend01
04. 06. 2019 14.19
+8
Je pa danes Jović podpisal za Real. Med 60-70M evri (5 let). Mendy ima pa zdravniškega (55M).
alien8potnik
04. 06. 2019 14.34
+3
Trend01
04. 06. 2019 15.12
+3
"AS" in "SjkySports" trdita da 5. Marca pravi pa da 6.
alien8potnik
04. 06. 2019 16.15
+3
ja, pa res. sem videl, ja. no, kakorkoli. super poteza.
Maxx365
04. 06. 2019 12.34
-2
Pravilno. Komaj so se Ronalda rešili, ki je imel iste probleme, zdaj bi si pa nakopali Neymarja, ki mu nad glavo visijo podobne obtožbe.
MarKav
04. 06. 2019 13.21
+12
Ronaldo je bil res samovšečen, če ni dal gola in so zmagali, je bil siten, rad je polnil osebno statistiko, vendar mu je potrebno priznati, da je zabijal gole, če je bilo potrebno, je tudi v obrambi garal (včasih mal preveč padal po tleh), vendar je vlekel Real naprej do končnega zmagoslavja in veliko prispeval k ekipi. Če si v ekipi ali pa si navijač ekipe, kjer igra Ronaldo, mu pač moraš kakšno stvar spregledati, ker je njegov doprinos ekipi velik. Neymar pa seveda ima par dobrih driblingov na tekmo, nekaj padcev, vendar premalo golov in premalo naredi za ekipo. Ko so ključne tekme, pa je vedno poškodovan. Ima pa vedno kakšen izpad, nekaterih bi se še Ronaldo sramoval. Prosim vas, da ne primerjate Neymarja z Ronaldom ali Messijem, ker dejansko razen par dobrih driblingov, neizkoriščenega talenta, padanja po tleh ter žuriranja med saniranjem poškodb, ni pokazal nič. Še Pogba ni toliko preče jen kot Neymar.
Trend01
04. 06. 2019 12.21
+20
Še eno kozlarijo bo zakuhal in bo končal nekje v brazilski ligi. No, tudi Kitajci bi ga sprejeli. In Japonci. Ti imajo tako ali tako čudne navade. Klinc pa nogometni talent, če je v glavi...
MarKav
04. 06. 2019 12.59
+5
Sputnik
04. 06. 2019 12.07
+3
hoduljico naj mu kupijo da se fant na lastne noge postavi
Razumnež
04. 06. 2019 11.40
+9
Real mi posaja vedno bolj všeč...
Kollerik
04. 06. 2019 11.50
+0
krnekilojz
04. 06. 2019 12.01
+1
cripstoned
04. 06. 2019 11.16
+4
mendy dobrodosel v koliko je to res...baje je zdaj na radarju reala sterling namesto asensia...vasquez pa na klop...torej hazard, sterling krilna napad pa benzema /jovic ali mbappe...ce to realu uspe bo povprecna starost ekipe 25...glede na lansko sezono bo padla za 3leta v povprecju in tudi to je super za real....seveda pa bale, isco, regullon in ceballos niso prodani...tako da real lahko pricakuje tudi v povratni smeri nekaj denarja....vsaj 200milijonov...glede na to da ima real se 300milijonov eur na razpolago je to polovica milijarde..
NisteResni
04. 06. 2019 11.46
+4
cudezni decek asensio bo pa klop grel al ka..... mali biser vinicius bo pa za vodo dobr je hitr se tud segrela nau..... ker si ti hovdre kr na stranski tir si dal svoje bisere, ki bodo pokorili spanijo in celo evropo.....
NisteResni
04. 06. 2019 11.46
+9
MarKav
04. 06. 2019 13.00
+0
alien8potnik
04. 06. 2019 11.07
+14
uf, pravilno. nikar neya. raje dve ali tri leta počakamo na mbappeja (ki itak verjetno ne bi hotel priti v rm, če bi tu igral ney). v vseh smislih prava odločitev.
cripstoned
04. 06. 2019 11.18
-3
neymar bo ze letos pri realu...pri psgju ima lastnik razprodajo...psg bo cez 5 let enako kot je danes monaco....
cripstoned
04. 06. 2019 11.18
+4
pomota velika...mbappe bo ze letos pri realu...
Kollerik
04. 06. 2019 12.34
+4
seveda bo, cripso, seveda...in rožnati sloni bodo poleteli v nebo... :))
bvb.09
04. 06. 2019 10.57
+17
S tem ko ne pride, je to največja okrepitev Reala
cripstoned
04. 06. 2019 10.55
+13
najlepsa novica letosnje sezone....neymar lahko pride v madrid samo kot gost...
bohinj je zakon
04. 06. 2019 09.58
+28
Smo škodoželjni? Smo. Temu napihnjencu je treba ubiti samozavest.
MarKav
04. 06. 2019 13.02
+3
Manandi
04. 06. 2019 09.56
+20
Vicente del Bosque je povedal ga nočem, če mi ga zastojn dajo ali plačajo ??
jesenvoyo
04. 06. 2019 09.50
+29
Pri nakupih bo treba v bodoče biti zelo previden, Ker lahko za velik denar dobiš nekompatibilnega igralca v ekipo, s katerim imaš samo velike stroške, koristi pa bolj malo.
Lessihinav?ek
04. 06. 2019 09.49
-8
neymar kar naj gre v barcelono,tam se je naučil vse kar zna,padaneje simuliranje,hinavsko udaranje,če ga kdo predribla brca v nogo,takšnih ne rabi največji klub kot je REal.. zdaj je pa vredu ko njega optožujejo posilstva,...škoda besed za maloumneže
NisteResni
04. 06. 2019 11.51
+5
haha bracnje, simuliranje, boks v 16-m in se kaj najdes tudi pri tvojemu idolu CR7, ma 5x vec masla na glavi, k ta pajac.... edino kar se tice nastopastva ga Neymar pele, simulant je pa CR7 najvecji, sam eni pac spremljate fuzbal par let, vm emso ne dopusca kj vec..... Furgeson ga je dobr padat naucu.....
Kollerik
04. 06. 2019 09.36
-27
Ney ti kar pridi nazaj v Barco, boš spet belim zabijal in po temlem zdaj duplo....
JackSparrovwvw
04. 06. 2019 09.40
+12
Če to ni ljubav...samo pazi, da te Đoni ne zasači pred postrom od "Neya"...hehehe
Kollerik
04. 06. 2019 10.13
-14
JackSparrovwvw
04. 06. 2019 10.16
+6
cripstoned
04. 06. 2019 10.56
+6
kollerik...en mesec nazaj si ga pa pljuval...zdaj ko je pa blizje barci kot pa realu pa ga hvalis....kaksna napaka od cloveka si ti ...hahahaah
Kollerik
04. 06. 2019 11.51
+1
nekateri se na napakah učimo, drugi ostajate v svoji lastni namišljeno veličastni zgodovini... :)))
cripstoned
04. 06. 2019 12.15
+1
ce bi se ti ucil iz napak bi bil tiho in izginil...ti si sramota...
Kollerik
04. 06. 2019 12.33
+0
... jaz sem tvoja slaba vest. Lahko se mi samo pokloniš....
cripstoned
04. 06. 2019 15.13
-3
jaz sem tvoj oce...lahko me klices ocka...
DirtySanchez
04. 06. 2019 09.27
+29
Kitajci ga bodo kupili'
Opta Musi
04. 06. 2019 09.25
+58
Najbolj precenjen nogometaš v zgodovini nogometa.
grumf
04. 06. 2019 09.16
+23
Adel Adel
04. 06. 2019 09.10
+7
FUČKA SE NJEMU ZA REAL..V PSGJU MU NI NIČ HUDEGA PA ŠE MASTNE DINČKE VLEČE
jan.k94
04. 06. 2019 09.48
+13
Mogoče ja, mogoče ne. Glede na količino denarja, ki so si ga že nagrabili, se jim kasneje gre za uspehe, dosežke, ne samo denar