Nogomet

Domžalčani blizu uspeha že na prvi tekmi, a v Malmö potujejo z remijem

Domžale, 25. 07. 2019 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal so se z zelo dobro igro na prvi tekmi 2. predkroga Lige Evropa postavili po robu trenutno najboljši švedski zasedbi Malmöju, ki iz Športnega parka odhaja z ugodnim remijem (2:2) in bo na povratni tekmi v vlogi še večjega favorita za preboj v naslednji krog kvalifikacij. Za rumene sta bila uspešna Shamar Nicholson in Adam Gnezda Čerin.

Domžalski nogometaši so po nekoliko slabšem uvodu v novo sezono domačega državnega prvenstva bolj prepričljivi v Evropi. Čeprav so na prvi tekmi 2. predkroga Lige Evropa na domači zelenici v Športnem parku remizirali proti favoriziranemu švedskemu Malmöju (2:2), so njihove možnosti za preboj in morebiten obračun tretjega kvalifikacijskega predkroga proti zmagovalcu dvoboja Utrecht - Zrinjski enake kot pred začetkom nocojšnje tekme.

Varovanci Simona Rožmana so torej drago prodali svojo kožo, dvakrat tudi vodili, a se na koncu morali sprijazniti z neodločenim izidom. Rumeno družino je v vodstvo osem minut pred koncem prvega dela igre popeljal Shamar Nicholson, a je le šest minut pozneje po padcu zbranosti domače obrambe goste do izenačenja na 1:1 popeljal Rasmus Bengtsson. Oba zadetka sta padla po podaji iz kota in natančnemu udarcu z glavo. Tudi nadaljevanje tekme ni bilo nič manj zanimivo, saj so domači do vodstva z 2:1 prišli že v 48. minuti, ko je po dvojni podaji z Nicholsonom natančno v desni spodnji kot gostujočega čuvaja mreže Dahlina meril nadarjeni Adam Gnezda Čerin.

Shamar Nicholson se je znova vpisal med strelce.
Shamar Nicholson se je znova vpisal med strelce. FOTO: Damjan Žibert

Znova padec zbranosti v obrambi Domžal
Toda podobno kot v prvem polčasu, so tudi v drugem gostje hitro prišli do novega izenačenja. Marcus Antonsson je lepo spremljal po desni strani prodirajočega Oscarja Lewickega, ki je preigral enega od domžalskih nogometašev in nato poslal nizek predložek na prvo vratnico, kjer je prvi s hitro reakcijo ugnal nemočnega Grego Sorčana. To je bil, kot se je izkazalo po zaključnem žvižgu glavnega sodnika Michaela Fabrija, tudi zadnji zadetek na srečanju v Domžalah.

Domači lahko obžalujejo predvsem padec zbranosti v obrambi po obeh vodilnih zadetkih, a ne gre pozabiti, da je švedski Malmö v dvoboju z Domžalčani od samega začetka v vlogi absolutnega favorita.

Liga Evropa , 2. predkrog, prva tekma, izid: 
Domžale - Malmö 2:2 (1:1)
Nicholson 37., Gnezda Čerin 48.; Bengtsson 43., Antonsson 52.

Domžale: Sorčan, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Ćorluka, Käit, Gnezda Čerin, Mujan (od 89./Šoštarič Karič), Ibričić (od 90./Ilić), Vuk (od 38./Podlogar), Nicholson.

Malmö: Dahlin, Safari, Bengtsson, L. Nielsen (od 80./Brorsson), Lewicki, Rieks (od 68./Knudsen), Christiansen, Bachirou, Berget, Rosenberg, Antonsson (od 77./Mollins).

Glavni sodnik: Michael Fabri.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NPC24ur
26. 07. 2019 09.44
+3
Da nebi sikosek 2x kiksnil, bi mogoce izvlekli ugodnejsi rezultat.
Madridista1902
26. 07. 2019 08.48
+6
Sramota da se ne prenasa tekem
apodgra
26. 07. 2019 08.45
+5
Morda edina slovenska ekipa ,ki ima največje možnosti ,da napreduje v tretje kolo, bo to Olimpija . Maribor in Domžale imata minimalne možnosti ,samo čudežno lahko napredujeta .
Bezigrad2005
26. 07. 2019 07.37
+10
Prenos pa plačljiv...in potem hočejo da plačujemo RTV naročnino.