Nogomet

Domžalčani lahko obžalujejo prejeti zadetek: 'Zgodila se nam je naivnost'

Domžale, 20. 07. 2021 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Domžalčani so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo doma gostili finsko Honko. Čeprav so imeli številne priložnosti, si prednosti pred povratnim srečanjem niso uspeli priigrati. Ob vodstvu z 1:0 jih je stala naivnost Arnela Jakupovića, ki je pred svojimi vrati izgubil žogo, po čemer so Finci izenačili. Trener Dejan Djuranović je po tekmi obžaloval neizkušenost svojih varovancev, a je optimistično dejal, da za boljše predstave potrebujejo zgolj več tekem za uigravanje.

Gostje s Finske so bili v vlogi outsiderjev, a so se ob Kamniški Bistrici izkazali za trde tekmece. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti, tako da bi rezultat kaj lahko bil tudi drugačen. "Pričakovali smo, da bodo iskali protinapade, kar jim je nekajkrat tudi uspelo in prišli so do priložnosti. Na drugi strani smo morali biti potrpežljivi in vztrajni. Že v prvem polčasu smo prišli do priložnosti, v drugem nam je uspelo povesti, potem pa naivnost in malo neizkušenosti pri določenih igralcih. Namesto da izbijemo žogo v avt, pride do izgubljene žoge, in posledično dobimo zadetek," je tekmo ocenil trener domačih Dejan Djuranović.

Po golu Arnela Jakupovića v 69. minuti so bili Domžalčani na pragu zmage, a je Honki uspelo izenačiti šest minut kasneje. Djuranović pa si s tem ni želel pretirano beliti glave: "Vemo, da gol v gosteh ne velja več, tako da smo v isti poziciji kot pred tekmo. Rezultat je neodločen in pripraviti se moramo na povratno tekmo." 

Finci so bili pogosto nevarni iz protinapadov, a slovenski predstavniki, kot je povedal njihov trener, ne bodo spreminjali taktičnega načrta: "Če igraš s prvo linijo visoko, če poskušaš s pritiskom nasprotnika zadržati daleč od svojega gola, mu v obrambi puščaš veliko prostora. In ko pri tem nisi 'pravi', pride do nevarnosti. To se nam je dogajalo že v prejšnjem krogu in se nam verjetno še bo, a da se postavimo na svojo polovico, da bi jih čakali, bi bilo v njihovem interesu, česar si ne želimo." 

"Mogoče bodo doma igrali malce višje, a ne pričakujem neke velike razlike v igri. Oboji potrebujemo zmago za napredovanje, tako da velikih kalkulacij in čakanja na neodločen rezultat ne bo," se je v povratno srečanje prihodnji četrtek že zazrl Djuranović. 

53-letnik lahko obžaluje številne zapravljene priložnosti, za katere pa pravi, da jih bodo njegovi varovanci sčasoma znali izkoristiti: "Učinkovitost je pogojena s kvaliteto. S pravimi rešitvami in zaključki si bolj učinkovit. Že v prvem polčasu smo imeli nekaj udarcev, kjer bi lahko zadeli, a moramo vztrajati. Potrebovali bomo še kakšno tekmo, da pridemo na višjo raven. Takoj na začetku je težko biti na optimalni ravni. Verjamem, da bo s tekmami prišla tudi učinkovitost." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Whippet
20. 07. 2021 21.56
+1
fuzbalerje plačajte po učinku pa se bojo vsaj podajat naučil če ne druzga, ne pa da sam nažigajo žogo kdo nabije višje
JAZsemTI
20. 07. 2021 21.39
+1
Proti našim vaškim klubom je bolj težko biti autsajder🤔