Nogomet

Domžalčani pred nemogočo misijo: Želimo se oddolžiti in prikazati povsem drugačen obraz

Ljubljana, 17. 07. 2023 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij Konferenčne lige proti malteškemu Balzanu doživeli pravi polom. Po zmagi gostov s 4:1, ki je bila povsem nepričakovana, saj so rumeni uživali vlogo nespornih (papirnatih) favoritov, se zdi, da je dvoboj že odločen, a Domžalčani še verjamejo v preobrat. Če ne drugega želijo na Malti popraviti bled vtis s prve tekme.

Simon Rožman je z Domžalčani pred dnevi v Športnem parku doživel bolečo zaušnico.
Simon Rožman je z Domžalčani pred dnevi v Športnem parku doživel bolečo zaušnico. FOTO: Damjan Žibert

Varovanci trenerja Simona Rožmana so v luči prilagajanja na igralne razmere na Malti že opravili nekaj treningov na umetni podlagi. "Pot je bila mirna. Zjutraj smo se iz Domžal z avtobusom odpravili do Benetk, nato pa dobro uro in pol leteli neposredno na cilj. Vročina na Malti je neznosna. Mislim, da imamo skoraj 40 stopinj. Obenem je tudi zelo soparno. Gre za pravo nasprotje v primerjavi s prvo tekmo in upam, da bo tako tudi z rezultatom," je za uradno spletno stran kluba povedal Franko Kovačević, ki se je pred dnevi podpisal pod prvi zadetek Domžalčanov v novi sezoni.

Doma so zaradi poškodbe ostali Nermin Hodžić, Amadej Brecl in Mirza Hasanbegović. Kljub kazni se je na pot z ekipo odpravil Zeni Husmani: "Vemo, da zmoremo veliko bolje odigrati takšen dvoboj. Želimo se oddolžiti in prikazati povsem drugačen obraz. Ne bo lahko, a verjamemo. V nogometu se je zgodilo že veliko preobratov in preprosto moramo razmišljati v tej smeri. Nazaj se ne bomo ozirali. Pred nami je nov izziv in vsako ponujeno priložnost želimo izkoristiti," je dodal mladi hrvaški napadalec. 

S strani Balzana Kovačević pričakuje zbrano branjenje: "Imajo prednost, ki jo bodo poskušali zadržati čim dlje. Hiter zadetek v domači mreži bi vsekakor prispeval k želenemu razvoju tekme, bomo pa ob napadih morali pozorno spremljati tudi dogajanje v obrambi. Obljubljam, da se ne bomo kar tako predali. Verjamemo v pozitiven rezultat," je v izjavi za klubsko spletno stran odločen lanski najboljši strelec Domžal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tadi 1973
17. 07. 2023 12.31
+6
Pri 40 st.C pa vi več kot 15 minut ne boste zdržali. Na žalost.
Malo_sutra
17. 07. 2023 12.27
+6
Realno Domžale dobro športno društvo za nastopat v 3.slovenski ligi.
Lion91
17. 07. 2023 12.58
+2
No ja??? Glede na našo 1. ligo so komot v prvi.
24bata
17. 07. 2023 11.21
+2
Na malti pa bojo dobli virozo tak bo odgovor za poraz.
St. Gallen
17. 07. 2023 11.10
+2
Slo nogomet je pod vlado kolesariata padel pod nivo Malteskega. Bravo volilci.
JOSEPH HAYDN
17. 07. 2023 10.51
+2
Klub brez obraza