Nogomet

Olimpija z igralcem manj do zmage nad Celjem, Domžale boljše od Radomelj

Domžale, 18. 09. 2021 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Domžal so v prvi tekmi 9. kroga Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0). Na večerni tekmi pa je ljubljanska Olimpija, ki je zaradi rdečega kartona Mihaela Pavlovića od 47. minute igrala z igralcem manj, z zadetkom Almedina Ziljkića v 9. minuti premagal Celje z 1:0.

Dvoboj je prinesel občinski derbi, prvega po aprilu 2017. Pomerili sta se ekipi, ki sta bili pred tem na dnu lestvice prvenstva. Domžalčani, ki so gostili srečanje po porazu s Celjem v prejšnjem krogu, so bili v vlogi favoritov. Radomljani so na uvodnih osmih tekmah zbrali le pet točk in pri tem tudi ostali, dvakrat več jih imajo sedaj Domžalčani.

Gaber Dobrovoljc je rumene že v osmi minuti popeljal v vodstvo. Po prekršku nad Alenom Juriljem je s prostega strela z levi strani neposredno na gol streljal kapetan Senijad Ibričić. Vratar Marjanović je natančno merjeno žogo vendarle odbil. Iz desnega kota je Arnel Jakupović nato pred vrati našel
Dobrovoljca, ki je žogo neoviran z glavo poslal v mrežo.

Arnel Jakupović je iz kota odlično podal strelcu prvega zadetka Gabru Dobrovoljcu.
Arnel Jakupović je iz kota odlično podal strelcu prvega zadetka Gabru Dobrovoljcu. FOTO: Damjan Žibert

Tudi v nadaljevanju so bili več pri žogi rumeni, nizali so napade, a je vratar Darko Marjanović ostal nepremagan, tako kot na drugi strani tudi domači čuvaj mreže Ajdin Mulalić. Temu ni bilo treba posredovati po akciji, ki jo je v 35. minuti začel Sandi Nuhanović. Prodrl je po desni strani in poslal žogo pred vrata, kjer je na drugi vratnici z glavo ni najbolje zadel Ivan Šarič, in Andraž Žinič je napad zaustavil. V 43. minuti je Nuhanovićev strel blokiral Tilen Klemenčič, žoga pa je za las zgrešila levo vratnico.

V začetku drugega polčasa, ki so ga s sredine začeli domači, so gledalci v dveh minutah videli dve lepi akciji. Jakupović je v 48. minuti z okrog 20 metrov streljal blizu desne vratnice, nato pa je po hitrem protinapadu Marko Božič prišel pred vratarja Mulalića, ki je bil dvoboju uspešnejši in je žogo odbil.

Na 2:0 je Dejan Georgijević povišal v 60. minuti. Pred tem je Janez Pišek podal do Jurilja, ta je pripravil strel za Georgijevića, ki je z okrog 25 metrov močno sprožil v spodnji levi kot vrat Marjanovića, ta pa ni imel nobenih možnosti za uspešno posredovanje. A se je vratar gostov izkazal 12 minut pozneje, ko se je pred njim sam znašel rezervist Slobodan Vuk, vendar s preigravanjem ni bil uspešen.

Olimpija z igralcem manj do zmage nad Celjem
Ljubljanski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu izgubili z Muro, so imeli pred dvobojem s Celjani na lestvici tretje izhodišče in status rahlega favorita. Celjani se po slabšem začetku sezone vzpenjajo, nazadnje so ugnali Domžale, pred današnjim krogom so bili na lestvici sedmi. Po tekmi so bili bolj zadovoljni domači, ki so si v nadaljevanju kljub igralcu manj priigrali pomembne tri točke in začasno drugo mesto na lestvici.

Ljubljančani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec, premoč pa so kronali z enim zadetkom. Zanj so poskrbeli že v eni prvih nevarnih akcij. Celjani so napad v deveti minuti ustavili s prekrškom, prosti strel s kakšnih 20 metrov pa je izvedel Almedin Ziljkić. Žoga je na poti do gola zadela celjski živi zid in spremenila smer ter končala v mreži. Celjski vratar Florijan Raduha je imel tudi pozneje še nekaj dela. Mustafa Nukić je tako v 22. minuti prodrl po letvi strani in podal v sredino, vratar je žogo odbil do Ziljkića, ki pa je meril čez gol.

Nogometaši Olimpije so zasluženo prišli do novih treh točk po zmagi nad Celjem v Stožicah (1:0).
Nogometaši Olimpije so zasluženo prišli do novih treh točk po zmagi nad Celjem v Stožicah (1:0). FOTO: Aljoša Kravanja

Še lepšo priložnost je imel po natančni dolgi podaji Aldair v 32. minuti, toda po močnem strelu z leve strani je Raduha žogo odbil. Svit Sešlar pa je pet minut zatem meril mimo vratnice. Celjani so se prebudili šele ob koncu prvega dela. Strel Matica Vrbanca ni bil dovolj natančen, v 35. je Ivan Božić meril čez gol, ob koncu polčasa pa sta imela v 44. in 45. minuti lepi priložnosti še David Zec in Žan Medved, a je prvi meril mimo gola, pri drugem pa je branil Vidmar. Takoj na začetku drugega polčasa je Olimpija ostala le z desetimi igralci, saj je Michael Pavlović dobil drugi rumeni karton. A številčne premoči Celjani niso znali izkoristiti, čeprav so imeli terensko premoč. A domači so z borbenostjo še vedno nadzorovali potek tekme. Tomislav Tomić je v 64. minuti tudi zapravil izjemno priložnost za povišanje vodstva, ko je z enega metra nastreljal vratarja, a so sodniki akcijo prekinili zaradi prepovedanega položaja.

So pa Celjani nato v 72. minuti imeli dotlej najlepšo priložnost za izenačenje. Po kotu do domači pozabili na Tjaša Begića, ki je ostal sam na drugi vratnici, toda njegov strel s petih metrov je Vidmar ustavil. Celjani so bili tako kot v prvem delu spet boj aktivni ob koncu polčasa, toda ob dveh nevarnih podajah v kazenski prostor Esterja Soklerja in Božića je bil zbran domači vratar. Že v sodnikovem dodatku pa je imel priložnost za Olimpijo še Aldair, a je bil na mestu tudi Raduha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.