Nogomet

Domžalska podpora politiki Uefe: ne Superligi

Domžale, 14. 11. 2022 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izvršni direktor NK Domžale Matej Oražem se je pred dnevi mudil na obisku pri šefu Uefe Aleksandru Čeferinu, kjer je med drugim poudaril stališče do ustanovitve nove Superlige, kjer je tudi Oražem kot predstavnik NK Domžale v okviru Evropskega združenja nogometnih klubov (ECA) izpostavil pomen zagovarjanja politike Uefe, ki zagovarja enakomeren razvoj vseh nogometnih deležnikov. "Lahko smo veseli, da je na čelu Uefe g. Aleksander Čeferin, ki to problematiko dobro razume, obenem pa je dovolj trden in odločen, da se je v interesu nogometa zoperstavil najmočnejšim evropskim klubom," trdi prvi mož Domžal Oražem.

Matej Oražem in Aleksander Čeferin
Matej Oražem in Aleksander Čeferin FOTO: Osebni arhiv Matej Oražem

Objava na družabnih omrežjih kandidata za župana Občine Domžale Mateja Oražma in šefa Uefe Aleksandra Čeferina ni veliko presenečenje, saj sodi NK Domžale, kjer je Oražem izvršni direktor, med najbolj urejene nogometne sredine v Sloveniji, še posebej ponosni so na nogometno šolo, ki že desetletje velja za najboljšo v državi. 

Tudi stališče Domžalčanov je enako stališču preostalih slovenskih klubov, ko gre za vprašanje Superlige. Oražem je kot predstavnik NK Domžale v okviru Evropskega združenja nogometnih klubov (ECA) izpostavil pomen zagovarjanja politike Uefe, ki zagovarja enakomeren razvoj vseh nogometnih deležnikov. "Med veliko večino klubov v Evropi Superliga ni priljubljena tema. Prepričani smo namreč, da bi takšen način tekmovanja škodil interesom nogometa kot celote, saj bi velika večina ostala pred zaprtimi vrati. V takšnem sistemu bi bilo slovenskim klubom evropsko tekmovanje nedosegljivo, zato smo lahko veseli, da je na čelu Uefe g. Aleksander Čeferin, ki to problematiko dobro razume, obenem pa je dovolj trden in odločen, da se je v interesu nogometa zoperstavil najmočnejšim evropskim klubom," med drugim o pereči temi pravi prvi operativec rumeno-modrih Matej Oražem.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
14. 11. 2022 21.42
+7
kva majo pa Domžale veze z Superligo
Don45
14. 11. 2022 20.29
+2
Daleč najboljši kandidat za Župana Domžal… Sposoben in načelen človek. Za razliko od skorumpirane Renate Kosec, ki 8 let ni naredila nič drugega, kot pozirala za slikanja na vsaki vaški procesiji.
ResnicaSeTuZeloCenzurira
14. 11. 2022 20.15
+5
Če bi bil domžalčan bi Oražma definitivno vodil. Ko je bila njegova mama na čelu občine so bile Domžale ena najboljših obrtniških občin v Sloveniji. Po njenem odhodu so Domžale nazadovale. Danes so mesto korupcije.. Župan je za šankom utapljal probleme in sklepal posle, podžupanja Koščeva je poskrbela za ogromno nečednih poslov, danes kandidira za županjo in v svoji listi ima vse te s katerimi je dokazano "prala" in pobirala denar. Skratka mesto, bi lahko bilo zopet takšno kot je nekoč bilo. Obrtniško, športno in prijetno. Oražem, držim pesti, da ti dajo domžalčani glas!
Schnitzel
14. 11. 2022 21.34
+0
Don45
15. 11. 2022 12.40
-1
Petur
14. 11. 2022 20.05
+1
tudi slekli bi se nekateri za stolček