Nogomet

Donadoni poklical Cassana in Del Piera

Rim, 20. 05. 2008 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski selektor Roberto Donadoni je objavil seznam nogometašev, na katere računa na bližnjem evropskem prvenstvu, ki bo v Avstriji in Švici.

Med 24 izbranci je največje presenečenje napadalec Sampdorie Antonio Cassano, na seznamu pa se je znašel tudi veteran Alessandro Del Piero (Juventus).

Roberto Donadoni
Roberto Donadoni FOTO: Reuters

Mnogi so v napadalni vrsti pričakovali napadalca Milana Filippa Inzaghija, a se je Donadoni odločil raje za Cassana, ki je selektorja prepričal z odličnimi predstavami v končnici prvenstva.

"Moram poudariti, da nihče med poklicanimi nima statusa rezerve. Res je, da se bom do evropskega prvenstva moral odpovedati uslugam enega nogometaša, a nihče nima zagotovljenega mesta. Sicer pa gre za izkušene nogometaše, navsezadnje jih je 14 igralo na zadnjem svetovnem prvenstvu," je dejal Donadoni, ki se je z italijansko zvezo dogovoril za podaljšanje pogodbe do leta 2010. Seveda je ta pogojena z rezultatom na evropskem prvenstvu. V primeru slabega izida Italijanov do podpisa pogodbe zagotovo ne bo prišlo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.