Nogomet

Dortmundčani do pomembne zmage v gosteh, Bayer prepričljiv proti Augsburgu

Berlin, 22. 01. 2022 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Nogometaši Borussie Dortmund so v tekmi 20. kroga nemškega državnega prvenstva v gosteh premagali Hoffenheim s 3:2 in se začasno spet približali vodilnemu Bayernu na le tri točke zaostanka. Zmagal je tudi trenutno tretjeuvrščeni Bayer Leverkusen, ki je s 5:1 zlahka odpravil Augsburg.

Tri od štirih pred tem krogom vodilnih ekip so svoje delo v 20. krogu že opravile. Na koncu so Dortmundčani iztržili vse tri točke, čeprav je Hoffenheim v zaključku tekme pritiskal in skušal priti vsaj do točke.

Statistika tekme: Hoffenheim vs. Borussia Dortmund
Statistika tekme: Hoffenheim vs. Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Erling Haaland je goste popeljal do hitrega vodstva, a je ob koncu polčasa odgovoril Andrej Kramarić. V nadaljevanju je za novo vodstvo gostov zadel Marco Reus, nato pa je Dortmundu z avtogolom pomagal še David Raum. Hoffenheim je sicer znižal zaostanek z zadetkom Georginia Rutterja, a je ostalo pri tesnem porazu, prvem na domačem terenu za Hoffenheim po štirih mesecih.

Bayer Leverkusen pa je gladko dobil nove tri točke in se utrdil na tretjem mestu. Izkazal se je Moussa Diaby s "hat-trickom".

S porazom je Hoffenheim izgubil četrto mesto, saj sta ga prehitela Union Berlin in Freiburg; Union Berlin je danes premagal Borussio Mönchengladbach z 2:1, Freiburg pa je z 2:0 slavil proti predzadnjemu Stuttgartu. Zadnji Greuther Fürth pa je dosegel šele drugo zmago v sezoni, potem ko je premagal Mainz z 2:1.

Že v petek je Eintracht Frankfurt doma izgubil z Arminio Bielfeld z 0:2.

Nemško državno prvenstvo, 20. krog, izidi:
Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld     0:2 (0:2)
Bayer Leverkusen - Augsburg                 5:1 (2:0)
Borussia Mönchengladbach - Union Berlin     1:2 (1:1)
Freiburg - Stuttgart                        2:0 (1:0)
Hoffenheim - Borussia Dortmund              2:3 (1:1)
Greuther Fürth - Mainz                      2:1 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.