Nogomet

Drkušić uradno pri Sočiju

Ljubljana, 24. 01. 2022 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni prvoligaš Bravo je potrdil, da se kapetan Vanja Drkušić seli v prvo rusko ligo, k moštvu Soči, ki je novico o prestopu že objavilo na svoji spletni strani. Pri trenutno tretjeuvrščeni ekipi ruskega prvenstva je do lani igral tudi slovenski reprezentant Miha Mevlja.

To, o čemer smo pred dnevi že neuradno poročali, je zdaj postalo tudi uradno. "Zaključuje se obdobje v moji karieri, ki mi bo za vedno ostalo v lepem spominu. NK Bravo mi je dal priložnost, da se razvijem kot nogometaš in tudi kot oseba. Skoval sem prijateljstva, ki bodo ostala za vedno. Vsaka minuta, ki sem jo preživel na igrišču, oblečen v dres Brava, mi je bila čast in neizmerno veselje. Rad bi se zahvalil vsem, ki so bili vpleteni v mojo zgodbo pri NK Bravo. Svoji ekipi pa želim obilo sreče v nadaljevanju sezone. Hvala za vse!" je za spletno stran ljubljanskega kluba dejal 22-letni Vanja Drkušić.

Ta se je Bravu pridružil pred skoraj dvema letoma, v tem času pa je poskrbel za številne mejnike. V vseh uradnih tekmovanjih je dres Brava oblekel na 72 obračunih, na zelenici preživel 6274 minut, v tem času je štirikrat zatresel mrežo nasprotnika, ob tem pa dodal tudi asistenco.

Prvič se je med strelce vpisal na gostovanju v Domžalah, ko je v izdihljajih tekme poskrbel za izenačenje. V letošnji sezoni je odigral prav vse tekme, lani pa mu je do popolnega rezultata zmanjkala le ena tekma, ki jo je moral izpustiti zaradi kartonov.

Vanja Drkušić je dres Brava oblekel na 72 obračunih
Vanja Drkušić je dres Brava oblekel na 72 obračunih FOTO: NK Bravo

Kot so še zapisali pri Bravu, je prestop v Soči med desetimi največjimi prestopi v zgodovini kluba. Transfermakrt je objavil, da je vrednost prestopa 120.000 evrov, pogodba pa je za dve leti in pol. Portal nogomania.com pa je poročal, da bo Drkušićeva letna plača približno 100.000 evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

XYZO
25. 01. 2022 09.56
PA JEST SEM MISLU DA GREJO ZA KAKŠEN DENAR GOR.....SICER PA ČE SO MU UZEL 60% JE TO TO...SREČNO
deckoSprecko
24. 01. 2022 20.15