Nogomet

Druženje Čeferina in Orbana v luči odprtja prestižne nogometne arene

Budimpešta, 16. 11. 2019 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Evropske nogometne zveze se je te dni mudil v Budimpešti, kjer je prisostvoval slavnostnemu odprtju enega najsodobnejših stadionov na svetu Puskas Arene. Ob tem se je na lastne oči lahko prepričal o ustreznosti stadiona, ki bo naslednje leto gostil štiri obračune evropskega prvenstva.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin, madžarski premier Viktor Orban in podpredsednik Uefe Sándor Csányi
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin, madžarski premier Viktor Orban in podpredsednik Uefe Sándor Csányi FOTO: Miniszterelnoki Sajtoiroda / Fischer Zoltan

Ob obisku madžarske prestolnice je predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu toplo dobrodošlico izrekel madžarski premier Viktor Orban. V družbi podpredsednika Uefe Sándora Csányija si je sicer Čeferin tudi ogledal najnovejšo pridobitev madžarskega nogometa, Puskas Areno, strošek izgradnje katere je krepko presegel pol milijarde evrov.

Stadion se lahko pohvali s t. i. štirimi Uefa zvezdicami, gostil pa bo tudi štiri tekme prihajajočega Eura 2020, ki je bil tudi rdeča nit Čeferinovega pogovora s premierjem Orbanom. Dotaknila sta se tudi trenutnega stanja madžarskega nogometa in njegove prihodnosti, ki je, vsaj po stadionu sodeč, svetla. Arena sicer sprejme kar 68.000 gledalcev, na slavnostnem petkovem odprtju pa se je madžarska izbrana vrsta pomerila z Urugvajem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
16. 11. 2019 19.30
+0
Kaže, da je Orban postal rdeči levak. Pred kratkim je gostil Šarca sedaj pa še Čeferina.
Kollerik
17. 11. 2019 09.08
-3