Nogomet

Družini priznanega angleškega sodnika grozili s smrtjo

London, 08. 02. 2021 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
4

Angleški nogometni sodnik Mike Dean se je v domovini zatekel na policijo, potem ko je njegova družina prejela številne grožnje s smrtjo.

Dean (na fotografiji) je morda celo najbolj prepoznaven delivec pravice na Otoku.
Dean (na fotografiji) je morda celo najbolj prepoznaven delivec pravice na Otoku. FOTO: AP
Na Otoku je bilo v zadnjih tednih veliko govora tudi o neprestanih rasističnih zmerljivkah, ki so jih prek družbenih omrežij prejemali nekateri zvezdniki Premier League.

Mike Dean je v zadnjih dneh naletel na kritike klubov, trenerjev, igralcev in navijačev po nekaj čudnih odločitvah, ki jih je sprejel na zelenicah v Premier League, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dean je na torkovi tekmi med Manchester Unitedom in Southamptonom (9:0) po posredovanju VAR ter kasnejšem ogledu posnetkov pokazal rdeči karton Janu Bednareku, v soboto pa je na tekmi med Fulhamom in West Hamom (0:0) kontroverzno izključil še napadalca West Ham Uniteda Tomaša Součeka.

Trener West Hama David Moyes je po tekmi proti Fulhamu dejal, da je razočaran nad splošnim stanjem nogometa v zadnjem času, a da bi moral biti sodnik, v tem primeru Dean, odločnejši pri svojih odločitvah. Mednarodno priznani sodnik je prvotni odločitvi na obeh tekmah spremenil po ogledu posnetka ob robu igrišča. Po obravnavanju pritožb klubov je nato disciplinska komisija tekmovanja v angleškem državnem prvenstvu spremenila in izničila prvotni kazni.

'Boriti se moramo, da v tej smeri nekaj spremenimo'
Angleški mediji so v ponedeljek poročali, da je Dean zaprosil za prost konec tedna, je pa v sredo delegiran za sojenje na tekmi pokala FA med Leicester Cityjem in Brighton & Hove Albionom. Mike Riley, nekdanji sodnik in zdajšnji generalni direktor Združenja profesionalnih sodnikov, je Deanu ponudil vso podporo.

"Žalitve in grožnje te vrste so povsem nesprejemljive in v popolnosti podpiramo svojega sodnika pri prijavi policiji. Nihče ne bi smel biti žrtev tovrstnih sporočil in boriti se moramo, da v tej smeri nekaj spremenimo," je dejal Riley v izjavi za javnost.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
09. 02. 2021 13.04
+2
Souček je bil neupravičeno izključen. Igralec, ki še nikoli prej v svoji karieri ni dobil rdečega kartona.
jebespolitiko
08. 02. 2021 19.39
-4
HMMMM SAMO ZANIMA ME KDO SE PRITOZUJE, KER CE POGLEDAS MAL OTOSKE MEDIJE NI EN KLUB NI ODDAL PRITOZBE.....KOT DRUGO, GROZNE PRIHAJAJO IZ VRST SEKTASEV, K SO V ZADJEM CASU NAJVECJI RASISTI.....IN V ZADNJEM CASU EDINI NAD KATEREMI SE DOGAJA MEDISKO PROMOVIRANI RASIZEM, AMPAK JAZ GA NEVIDIM,
User513426
08. 02. 2021 20.41
+1
McGregor---
08. 02. 2021 18.46
+5
Tale "priznani" nogometni sodnik s svojimi sumljivimi odločitvami upliva tudi na lestvico klubov v prvenstvu, zato ni čudno .... 🤔