Liga prvakov

Dugarry svetuje Mbappeju: Bodi kot Haaland, če želiš biti najboljši na svetu

Pariz, 20. 02. 2020 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poraz v Dortmundu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov je poskrbel za val kritik na račun nogometašev Paris Saint-Germaina. Enkrat za spremembo "na tapeti" ni zgolj brazilski zvezdnik Neymar Jr., temveč tradicionalno veliko bolj priljubljeni francoski reprezentant Kylian Mbappe, ki ga je za nameček na obračunu z Borussio (1:2) močno zasenčil norveški najstnik Erling Haaland.

Mbappe (desno) in Neymar Jr. pred začetkom tekme v Dortmundu.
Mbappe (desno) in Neymar Jr. pred začetkom tekme v Dortmundu. FOTO: AP

Kylian Mbappe je bil po izjemnih predstavah v zadnjih sezonah kot član Paris Saint-Germaina nesporni "kralj", ko gre za lestvice najboljših mladih nogometašev na svetu. Njegovi strelski podvigi so do naslova svetovne prvakinje na mundialu v Rusiji pomagale tudi francoski članski reprezentanci, a v zadnjem letu je Mbappe pogosto ostal v senci dve leti mlajšega norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda.

Ta je z Borussio Dortmund dobil prvi medsebojni obračun s Francozovim Paris Saint-Germainom v osmini finala Lige prvakov in k zmagi prispeval oba gola, medtem ko se je moral Mbappe zadovoljiti zgolj s podajo Neymarju Jr. za izenačujoči gol francoskih prvakov. 21-letni Parižan je bil skupaj z Brazilcem takoj po obračunu na udaru kritik navijačev, saj jih z južnoameriškim asom po razočaranju na stadionu Signal Iduna Park ni prišel pozdravit.

Haaland (desno) ob vezistu PSG Marcu Verrattiju.
Haaland (desno) ob vezistu PSG Marcu Verrattiju. FOTO: AP

'Poglej, kaj zamujaš'
Za francoski RMC se je nekdanji francoski reprezentant Christophe Dugarry ostro lotil svojega rojaka in mu za vzor postavil ravno Haalanda, ki je svoj strelski pohod v Ligi prvakov nadaljeval tudi po selitvi iz Salzburga.

"(Jadon) Sancho in Haaland sta naredila vse potrebno, česar ni storil Mbappe. Mbappe, poglej, kaj zamujaš: če boš nekega dne počel to, kar je Haaland, boš najboljši na svetu," je bil brez dlake na jeziku 47-letni Dugarry, ki je s Francijo na nepozabnem SP 1998 pred domačimi navijači prav tako osvojil naslov svetovnega prvaka.

Nekdanji napadalec je nadaljeval: "Mbappe, znaš veliko reči, a spregledal si, kaj je Haaland počel uro in pol. Tistega dne, ko boš to počel, boš kandidat za zlato žogo in najboljši igralec na svetu. Mbappe je velik igralec, o tem ni dvoma, a če si želi osvojiti vse, potem si mora spraviti ta DVD in si vsake toliko še enkrat ogledati tekmo in to, kar je storil Haaland. Mbappejev talent je poznan vsem, a ko igraš na določenem položaju ali določeno vlogo, potem moraš prevzeti to vlogo ali ta položaj. Kakšna pa je vloga napadalca, srednjega napadalca, ki igra le spredaj? Biti borec, biti tip, ki želi dati vse na igrišču, ki nasprotniku ne pusti dihati, ga 'zbrisati', sistematično ponujati rešitve, se boriti v vseh dvobojih ..."

'Nogomet so tudi druge reči'
Ravno domnevno neodločnost v dvobojih oziroma pomanjkanje pomoči obrambi Dugarry najbolj zameri Mbappeju in rojaku sporoča, da v nogometu "lepota" ne šteje veliko.

"Kakšen je Mbappejev slog? Biti lep igralec? Ne! Nogomet so tudi druge reči," je bil oster Dugarry.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackSpparroww
21. 02. 2020 10.58
+3
Haaland, Dončić - dva belca, ki harata v svetu športa. In dobro je tak.
cripstoned
21. 02. 2020 09.57
+0
mbappe ti samo pojdi v real madrid...
gullit
20. 02. 2020 15.57
+24
veliko stvari se mora poklopit da ti rata ustvarit veliko kariero. Vprašajte Krkića, Balotellija, Cassana, Adriana, in še mnogi katerim so jim obljubljali velike kariere. Upam da Haalandu uspe itak.
MarKav
20. 02. 2020 17.29
+12
gullit
20. 02. 2020 17.33
+11
Imaš prav,hehe ni vse v talentu, lahko tudi pride do poškodbe, ali ne živi športno kot Adriano