Nogomet

Kosič druga trenerska žrtev spomladanskega dela prve lige

Domžale , 01. 04. 2024 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz NK Domžale so sporočili, da Dušan Kosič ni več trener članskega moštva. Domžalčane je vodil od avgusta lani, na 26 tekmah je zbral osem zmag, en remi in kar 17 porazov. Rumena družina trenutno zaseda sedmo mesto v domačem prvenstvu, a ima pred predzadnjim Aluminijem le tri točke naskoka.

Dušan Kosič se na klopi Domžal ni proslavil.
Dušan Kosič se na klopi Domžal ni proslavil. FOTO: Luka Kotnik

"V spomladanskem delu nikakor ne uspemo ujeti pravega ritma, tudi rezultati to jasno kažejo. Ocenili smo, da potrebujemo spremembo, zato smo se danes odločili, da Dušan Kosič ne bo več trener nase članske ekipe," je ob tem dejal direktor kluba Matej Oražem.

Domžale so v drugem delu sezone dobile le dve od osmih tekem, premagale so Celje (2:1) in Aluminij (2:0). Nazadnje so v petek s kar 3:5 doma klonile proti Muri, ki je takoj prekinila svoj negativen niz. 

Kosič je drugi trener, ki je službo izgubil v spomladanskem delu sezone. Zanimivo, da je tudi do prve spremembe prišlo ob Kamniški Bistrici, in sicer je klop Radomelj moral zapustiti Oliver Bogatinov. Radomljane do nadaljnjega vodita Luka Žinko in Dragan Čadikovski.

"Oliverju se zahvaljujemo za leto in pet mesecev dobro opravljenega dela. Člansko moštvo je zabeležilo nekaj odličnih rezultatov, mladi nogometaši so napredovali, klub pa je v tem obdobju poskrbel za nekaj rekordnih prestopov. Želimo mu veliko sreče v nadaljevanju kariere," je v soboto, ko so naznanili svojo odločitev, dejal športni direktor Radomelj Grega Marinšek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bučkapaceukrmper
01. 04. 2024 18.47
Pa ne glih na 1.April,loh bi vsaj do jutri počakal. 🤔
RevenKapitalist
01. 04. 2024 18.46
Vermezovic bo pravi lol
Malo_sutra
01. 04. 2024 18.39
+1
Domžale in ostali podobni njim bodite fer do sebe in nas ostalih pa ugasnite te vaše dejavnosti. Sami sebe imenujete klub ampak tole ni podobno k od kluba… Žalostno, da v letu 2024 ni v Sloveniji enega pravega kluba kot jih gledamo v ostalih ligah.
Bullet5672
01. 04. 2024 16.13
+6
A mi zna kdo razložit, zakaj po slovenskih klubih krožijo eni in isti trenerji... prežvečeni, brez vizije, starinske metode dela...
the kop
01. 04. 2024 17.54
+0
ker jih drugje nočejo!! Naša liga je med naslabšimi v Evropi, vedno ene in iste tekme!