Nogomet

Dvajset let po Riu Ferdinandu je Leeds z Rodrigom podrl klubski rekord

Valencia, Leeds, 29. 08. 2020 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Povratnik v elitno otoško Premier League, Leeds United, je potrdil prestop španskega napadalca Rodriga Morena, za katerega bodo Angleži španskemu prvoligašu Valencii odšteli 29 milijonov evrov.

Moreno (na fotografiji) proslavlja po golu v mreži svojega nekdanjega kluba Real Madrida v minuli sezoni.
Moreno (na fotografiji) proslavlja po golu v mreži svojega nekdanjega kluba Real Madrida v minuli sezoni. FOTO: AP

Z zneskom 29 milijonov evrov so pri Leeds Unitedu podrli klubski rekord iz leta 2000, ko se je na severozahod Anglije iz West Ham Uniteda za več kot 20 milijonov evrov preselil sloviti branilec angleške reprezentance Rio Ferdinand. Takrat je Leeds veljal za enega najmočnejših evropskih klubov in nenazadnje je v obdobju irskega stratega Davida O'Learyja zaigral tudi v polfinalu Lige prvakov, zdaj pa se je po kar 16-letni odsotnosti vrnil v elitno Premier League pod taktirko karizmatičnega Argentinca Marcela Bielse

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

29-letni Rodrigo Moreno je za zdaj najodmevnejša okrepitev Leedsa pred prvo tekmo nove sezone, občasni španski reprezentant pa je podpisal štiriletno pogodbo. Za Valencio je na 220 tekmah dosegel 59 golov in z njo osvojil pokalni naslov leta 2019. Moreno je na Otoku že igral, in sicer za nekdanje prvoligaše Bolton Wandererse v sezoni 2010/11, k Valencii pa je sprva zgolj kot posojen nogometaš prišel iz vrst portugalske Benfice leta 2014.

"Valencia se želi zahvaliti Rodrigu Morenu za njegovo predanost in trud v zadnjih šestih sezonah. Želimo mu vse najboljše v tej novi etapi njegove kariere pri Leeds Unitedu," so se prek družbenih omrežij v Braziliji rojenemu nogometašu zahvalili njegovi nekdanji delodajalci iz Španije. Za tamkajšnjo reprezentanco je debitiral leta 2014 in do zdaj zbral 22 nastopov in osem golov. 

'Bielsa med najboljšimi trenerji v svetu nogometa'
"Po šestih sezonah je čas, da se naše poti razidejo. Odločitev je bila zelo težka, a verjamem, da je napočil trenutek za nov izziv," je navijačem prek Instagrama sporočil Moreno, ki je v karieri igral tudi za Flamengo, Ureco in Celto Vigo, nekaj let pa je bil tudi član mladinskega pogona madridskega Reala.

"Leeds United z veseljem oznanja podpis pogodbe z Rodrigom Morenom Machadom iz Valencie CF za rekorden znesek v zgodovini kluba. 29-letnik, ki lahko deluje kot krilni ali srednji napadalec, je opravil zdravniški pregled in podpisal štiriletno pogodbo z belimi, ki bo veljavna do poletja 2024," so na uradni spletni strani zapisali pri klubu z Elland Roada.

"Lep pozdrav vsem. Res sem srečen in zelo navdušen ob priključitvi klubu pred to pomembno sezono za vse nas, ki prinaša povratek v Premier League," je nove privržence nagovoril Rodrigo, ki že obvlada tudi angleščino. "Rad bi se le zahvalil vsem za sporočila na družbenih omrežjih, hvala klubu, predsedniku Andrei (Radrizzaniju) in (športnemu direktorju Leedsa, op. a.) Victorju Orti za ves trud. Zame je to pomemben, nov korak v moji karieri, želim pa pomagati ekipi pri doseganju ciljev v sezoni. Leeds je skoraj dva tedna delal na tem poslu z Valencio. Vedeli smo, da ima Valencia zdaj manjše težave, saj si nam v minuli sezoni ni uspelo zagotoviti nastopov v Ligi prvakov. Toda od prvega pogovora z Victorjem sem vedel, da si želim tega novega izziva pri Leedsu, klubu z zgodovinsko težo. In to je to, želim si le pomagati vsem, da bi dosegli cilje v tej sezoni. Bielsa? Delati z njim pomeni delati z enim najboljših trenerjev v svetu nogometa v tem trenutku. Uspele so mu velike reči v različnih klubih in res sem navdušen, da se bom učil od njega, da bom izboljšal svoj nogomet s trdim in moštvenim delom. Upam, da nam bodo v tej sezoni lahko uspele velike reči." 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
29. 08. 2020 20.40
en leeds ma vec denatja kot valencia...pa je prisel vna novo premier ligo..norrro..ta s'panska liga...bogi klubi....angleski cvetijo..se v champions shipu majo vec denarja kot valencia...
Iztok Draksler
29. 08. 2020 20.38
valencia nujno rabi denar..so skoraj ze v bankrotu...place zmujhajo..v glavnem štala,,,spanski klubi lahko samo sanjaj o takih zneskih ji jih dobijo angleski klubi ki pridejo v premier ligo...moram povedat d anfleska liga je pravicnejsa kot spanska..ne dobijo samo najboljsi denar...vsem se da dovolj denarja...spanci pa sam par najboljsih futrajo z denarjem..drugi pa zivotarijo
samomojemnenje
29. 08. 2020 10.56
+7
Sem vesel, da se je Leeds vrnil med elito. Upam, da tukaj tudi ostane in se vrne na pota stare slave.
AtleticoSLO
29. 08. 2020 10.53
+4
Neverjetno kaj Valencia počne iz svojega kluba
samomojemnenje
29. 08. 2020 11.09
+2
Po mojem je to posledica korone in je posledično nastala slaba finančna situacija.
AtleticoSLO
29. 08. 2020 11.11
+2
Valencia se v rdečih številkah drži že dolgo...
igyyp
29. 08. 2020 11.35
+2
AtmSLO: najdi me na FB pod Prenosnik Servis, to menda znaš natipkat brez pikic, samomoje je tudi z nami, daj zahtevo za prijateljstvo, pa te damo v Laligo Fans. Tam debatiramo o vsem.
AtleticoSLO
29. 08. 2020 12.31
+2