Nogomet

Dve mojstrovini v petih sekundah na treningu lanskega tekmeca Mure

Arnhem , 03. 07. 2022 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši nizozemskega Vitesseja, ki so se v lanski sezoni Konferenčne lige pomerili z Muro, so na enem od treningov poskrbeli za posnetek, ki je zaobšel svetovni splet. V razmaku petih sekund so namreč dosegli dva neverjetna zadetka, ki bi, če bi bila dosežena na tekmi, zagotovo kandidirala za gol leta. Najprej s škarjicami, nato pa še s "petko". Da je bila mera polna, sta oba strela na poti v mrežo zadela tudi okvir vrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaši Vitesseja vneto pilijo formo pred začetkom nizozemskega prvenstva, že v prvem krogu jih čaka derbi s Feyenoordom. Očitno ga bodo pričakali dobro razpoloženi. Vsaj tako lahko sklepamo po posnetku, ki je v zadnjih urah na svetovnem spletu postal pravi hit. 

Pri vadbi zaključkov, v kateri obrambni nogometaši niso sodelovali, sta nogometaša Vitesseja dosegla naravnost neverjetna zadetka. Prvi je padel v režiji Sondreja Tronstada. Norveški vezist je po predložku z desne strani izvedel imeniten strel s škarjicami in s pomočjo prečke premagal nemočnega vratarja. Tudi pri drugem strelu, ki je sledil čez nekaj sekund, čuvaj mreže ni imel realnih možnosti. 

Maximilian Wittek je namreč predložek s svoje desne strani pričakal v skoku, z levico je žogo zaobšel, nato pa s peto desne noge neubranljivo meril v prečko, od katere se je žoga odbila v gol. Nogometašema, ki sta se podpisala pod mojstrovini, se je po tem povsem "odpeljalo". Tudi njuni soigralci pa, po reakcijah sodeč, niso mogli verjeti svojim očem. 

Vitesse, ki se je lani v Konferenčni ligi meril z Muro in jo dvakrat premagal (2:0 in 3:1), bo sezono v domačem prvenstvu začel 7. avgusta. V soboto pa so črno-rumeni, za katere je med letoma 2017 in 2020 igral slovenski reprezentant Tim Matavž, na prvi prijateljski tekmi proti enemu od nizozemskih nižjeligašev slavili s 7:0. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
04. 07. 2022 11.26
+1
Jao kakšna novica 😂🤣
mackon08
03. 07. 2022 16.06
+1
Pa vi ste bolani kaj je tu neverjetno haloooo?