Nogomet

Dvojna zavrnitev za United: Sancho ostaja v Dortmundu, Telles pa v Portu

Manchester, 30. 09. 2020 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V večini najboljših evropskih nogometnih lig se prestopni rok zaključi v ponedeljek. Manchester United si bo dotlej prizadeval pripeljati vsaj eno zvenečo okrepitev, ki pa skoraj zagotovo ne bo Jadon Sancho ali Alex Telles. Zadnji ponudbi za omenjeni par sta Borussia Dortmund oziroma Porto namreč odločno zavrnila.

Jadon Sancho bo očitno ostal v Nemčiji.
Jadon Sancho bo očitno ostal v Nemčiji. FOTO: AP

Dobro obveščeni novinar angleškega BBC Simon Stone je v dopoldanskih urah objavil, da je Borussia Dortmund zavrnila najnovejšo ponudbo Manchester Uniteda za Jadona Sancha. Rdeči vragi so, kot dodaja Sky Sports, ponudili okroglih 100 milijonov evrov, pri klubu z Westfalenstadiona pa o prodaji enega od svojih prvih zvezdnikov ne želijo niti slišati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse bolj se zdi, da Sancho tudi po petem oktobru ostaja član Dortmundčanov, zato so se na Old Traffordu že posvetili drugim tarčam. Ena večjih naj bi bil Barcelonin Ousmane Dembele, za katerega pa je Ronald Koeman pred časom dejal, da ga vidi v svojih načrtih za prihodnost Blaugrane. Poleg tega naj bi bili za rdeče vrage od napadalnih opcij zanimivi tudi Ismaila Sarr (Watford), Luka Jović (Real Madrid) in Edinson Cavani, ki je prost nogometaš, saj mu je pogodba s PSG-jem potekla. 

Ole Gunnar Solskjaer pa si ne želi okrepiti samo napada, temveč tudi obrambno vrsto, ki je že na začetku sezone pokazala marsikatero pomanjkljivost. United je svoje lovke vrgel na levega bočnega branilca Alexa Tellesa, za katerega je tudi že poslal uradno ponudbo. A jo je Porto – podobno kot Borussia – gladko zavrnil. Portugalski dnevnik O Jogo celo poroča, da so pri portugalskem velikanu ponudbo označili za smešno – takšno, ki si pravega odgovora niti ne zasluži.

Alex Telles se odlično znajde tudi na nasprotnikovi polovici in je zaradi tega eden bolj iskanih branilcev na nogometni tržnici.
Alex Telles se odlično znajde tudi na nasprotnikovi polovici in je zaradi tega eden bolj iskanih branilcev na nogometni tržnici. FOTO: AP

Tellesu, ki je ocenjen na 40 milijonov evrov, sicer prihodnje poletje poteče pogodba s Portom. In če je v tem času ne bo podaljšal, bo postal prost igralec, kar pomeni, da bo morebitnim snubcem na voljo brez odškodnine. Zato si ga bodo pri Portu verjetno prizadevali prodati že letos, a poudarjajo, da nikakor ne pod ceno. Bojda zanj pričakujejo vsaj 30 milijonov, še poročajo portugalski mediji. 

Pri Unitedu so to poletje zaenkrat pripeljali zgolj eno pravo okrepitev. Za 39 milijonov je iz Ajaxa prišel vezist Donny van de Beek. Konkurenco na vratarskem položaju pa je okrepil Dean Henderson, ki se je po odlični premierligaški sezoni pri Sheffield Unitedu vrnil s posoje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
30. 09. 2020 18.03
-2
Kateri vsaj malce pri pameti nogometaš bi pa hotel v klub, ki ga vodijo ljudje, ki ne vejo kaj je nogomet? In kdo hoče da ga trenira Solskjaer, ki še Cardiff Citya ni bil spodoben obdržati v prvi ligi?
SVARUN85
30. 09. 2020 18.23
+5
Je pa prehitel Chelsea na prvenstveni lestvici... 😂😂😂
kadabra
30. 09. 2020 20.28
-1
Chelsea je bil lansko leto brez prestopnega roka in izgubil praktično vse ključne igralce. Bomo videli letos. Vse dobro
Vladimir.Krutov
30. 09. 2020 17.55
+0
Barca naj proda grizmana....njegove minute pa naj dajo dembeleju....drugače bodo osmana uničili do konca....pri 23 letih mora igrat v prvi postavi....drugače bo se počutil nepomembnega....
stoj?kov
30. 09. 2020 18.48
+3
Vladimir.Krutov
30. 09. 2020 19.38
-2
Osman je omenjen....pa je zame bolje da gre grizman kot pa osman...