Nogomet

Žurerski trio Dybala, McKennie in Arthur ponovno v igri

Torino, 07. 04. 2021 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paulo Dybala, Weston McKennie in Arthur bodo na tekmi proti Napoliju poskušali popraviti renome, ki so si ga pridobili po tem, ko so se udeležili zasebne zabave v času policijske ure. Trener Juventusa Andrea Pirlo jih še kako potrebuje, če se želi Juventus po letošnji težki sezoni obdržati vsaj na prvih štirih mestih v Serie A.

Po tem, ko so bili Paulo Dybala, Weston McKennie in Arthur primorani izpustiti mestni derbi s Torinom (2:2), ker so se udeležili zasebne zabave in tako kršili predpise za preprečevanje novega koronavirusa, zaradi česar jih je klub kaznoval, se slednji ponovno vračajo v igro. Na teren pa se vračajo z možnostjo, da bodo morda odločilni za Juventusovo usodo. Le sedem dni po omenjeni zabavi, ki se je odvijala v času policijske ure, ima omenjena trojica možnost, da popravi narejeno škodo. 

Andrea Pirlo, strateg stare dame trenutno krvavo potrebuje nove tri točke, saj Juventus trenutno v domačem prvenstvu zaseda 4. mesto na lestvici, s petouvrščenim Napolijem pa imata enako število točk, in sicer 56. Tukaj velja omeniti, da v Ligo prvakov vodijo zgolj prva štiri mesta na lestvici, Juventus, serijski državni prvak pa bo morebiti za to še močno trepetal. Ali bodo črno-beli prvič po letu 2011/2012 ostali brez uvrstitve v Ligo prvakov seveda še ni znano, dejstvo pa je, da bi si z vnovičnim porazom povzročili resno tveganje.

Vsega tega pa se dobro zaveda tudi Pirlo. V zadnjem času se zaradi slabših rezultatov, k temu je botroval tudi izpad iz osmine finala Lige prvakov, premoč jim je pokazal Porto, pojavljajo številna namigovanja, da naj bi se slednjemu že pošteno majal stolček.

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo FOTO: AP

"Pričakujem odprto in odlično tekmo. Bo pa vsekakor zelo pomembna," je na novinarski konferenci pred prihajajočo tekmo dejal Pirlo. "Želimo si igrati in dosegati nove točke," je še dodal. Komentiral pa je tudi nedavno srečanje Andreje Agnellija in Massimiliana Allegrija. "S predsednikom imam vsakodnevne stike, vedno si povemo vse. Na meni je, da dokažem, da sem lahko trener tudi v naslednji sezoni." Poleg tega je Pirlo izpostavil, da ni pričakoval tako težkega leta, leta, ki  se ne sme ponavljati. Bodo pa izkušnje, ki si jih je nabral skozi težavno obdobje vsekakor pomagalo pri njegovem trenerskem razvoju.

Navijači Juventusa lahko le upajo, da bodo glavni protagonisti “žurerskega” incidenta, tokrat glavno vlogo odigrali na igrišču. Tako bi lahko bistveno popravili bilanco Juventusa, ter nekoliko spremenili nemirno sezono. Potemtakem bodo tudi vodilni možje in navijači ponovno na njihovi strani.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
07. 04. 2021 20.46
+2
A slike brez polizanega pa nimate vi, aja saj res, on je bil striptizeta na zurki
Mahh
07. 04. 2021 18.58
+1
“Ko bo Ronaldo prišel se bo dalo osvojiti vse”🤡