Nogomet

Dybala: Messi in Ronaldo sta z drugega sveta, jaz pa želim biti najboljši med zemljani

Torino, 06. 10. 2018 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Juventus velja za eno največjih groženj v letošnji elitni druščini, ki bi lahko prekinila triletno kraljevino madridskega Reala. Paulo Dybala je prepričan, da bi stara dama iz Torina že v minuli sezoni lahko osvojila vrh Evrope, če bi se stvari v četrtfinalu iztekle kako drugače. A prav povratna tekma v Madridu, v kateri je Juventus le za las zgrešil napredovanje v polfinale, je po mnenju Argentinca odločilno prispevala k Ronaldovi selitvi v Madrid.

V Torinu še niso pozabili četrtfinalnega poraza v Madridu, v katerem so se morali posloviti od sanj o naslovu Lige prvakov. Po prvi tekmi na apeninskem polotoku, ki se je končala z visoko zmago Reala je Torinčanom na povratni tekmi uspel izjemen preobrat, a o zmagovalcu je odločila enajstmetrovka, ki jo je Michael Oliver dosodil v prid Špancem.

Oliver je v sodnikovem podaljšku Gianluigiju Buffonu zaradi prekrška pokazal rdeč karton in dosodil enajstmetrovko v prid Reala.
Oliver je v sodnikovem podaljšku Gianluigiju Buffonu zaradi prekrška pokazal rdeč karton in dosodil enajstmetrovko v prid Reala. FOTO: AP
Paulo Dybala je prepričan, da so bianconeri že v minuli sezoni tako dokazali svojo moč ter dokazali, da jim ni para. "Mislim, da lani ni bilo močnejše ekipe od Juventusa," je svoje prepričanje v intervjuju za La Gazzetta dello Sport izrazil Argentinec in nadaljeval: "Real Madrid je osvojil Ligo prvakov, a niso dokazali, da so močnejši od nas."

"Če bi se prebili skozi četrtfinale, bi bilo vse drugače," je prepričan Dybala, ki trdi, da bi lahko bianconeri lahko posegli vse do vrha: "Menim, da bi lahko osvojili Ligo prvakov in vsi bi nas tako okronali za najboljši klub. Ni bilo ekipe, močnejše od nas." 

Nogometaš sicer na tekmi v Madridu ni mogel pomagati soigralcem, saj si je na tekmi v Torinu prislužil rdeči karton, tako je povratno tekmo lahko spremljal le s tribun.

Tekmo je po strelu z bele točke odločil prav Cristiano Ronaldo, ki se je poleti za 112 milijonov evrov prestopil v Juventus.
Tekmo je po strelu z bele točke odločil prav Cristiano Ronaldo, ki se je poleti za 112 milijonov evrov prestopil v Juventus. FOTO: AP

"Zmaga na Bernabeu nam je dala še več moči in upanja. Ekipa je odšla v Madrid po zmago, z veliko mero odločnosti. Soigralci so mi povedali, da so bili Madridčani povsem zmedeni, saj so le poredko prejeli kar tri zadetke kot takrat," je dejal argentinski reprezentant, ki je prepričan, da je prav povratna četrtfinalna tekma odločilno prispevala k odločitvi Cristiana Ronalda, da zapusti Madrid in obleče dres stare dame iz Torina.

"Mislim, da je bilo to tekma, ki je potisnila Ronalda k Juventusu. Takrat se je zavedal naše moči in sprejel odločitev. Je zelo inteligenten in vidi marsikaj pred vsemi drugimi," je na dušo soigralcu popihal Dybala, ki je imel sicer čast igrati z obema nogometnima virtuozoma, poleg Ronalda, s katerim si deli klubske barve, tudi Lionelom Messijem v vrstah argentinskega izbrane vrste.

Dybala: "Ko sem bil otrok sem si zaželel, da bi osvojil zlato žogo. Če želiš napredovati, si moraš postaviti visoke cilje."
Dybala: "Ko sem bil otrok sem si zaželel, da bi osvojil zlato žogo. Če želiš napredovati, si moraš postaviti visoke cilje." FOTO: AP

Prav Dybala pa velja za nogometaša, ki bi lahko v prihodnjih letih stopil v velike čevlje tih dveh nogometnih velemojstrov, vsaj tako meni Alessandro Del Piero, ki je poleg Argentinca omenil tudi francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja.

A član torinskega Juventusa je prepričan, da temu le ni tako. "Če bi želel, da bi bilo to res, bi morala biti Ronaldova in Messijeva kariera že v zatonu, a je prav nasprotno, še vedno sta izjemna," je dejal in nadaljeval: "Messi in Ronaldo sta z drugega sveta, jaz pa želim biti najboljši med zemljani."

Ob tem je poudaril, da občuduje igro Isca, ki po njegovem mnenju nikoli ne izgubi žoge, všeč pa mu je tudi igra Neymarja in Mbappeja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
07. 10. 2018 13.11
+2
5 komentarjev...vseh 4 zaljivih....fantje ko boste ustvarili 1%tega kar je ronaldo lahko kritizirate ce ze morate......v realnem zivljenju ste nule zato pa si prek foruma nabijate samozavest....hahahahah
cripstoned
07. 10. 2018 13.11
+1
Toxix
06. 10. 2018 22.18
-2
Roland ti sam iz sabe daje pobude, "izvleci penal, vrže se, fix bo penal, če oa nem bom zrihtal jaz, ko bom jaz igral, bom dal iz vsake priložnosti. tako kot do sedaj. Na koncu bom vse nagrade za delo drugih igralecv pobral jaz. Penlty box player of the last 21/20th centura. Največja korupcija, kraja, vse kar se da negativno narest v fuzbalu, Uničo je celotno območje talenta, tako, da ga će dejansko primerjajo z Messijem. Še kr delje kupujte c7 parfume, gate, rokave, kapuce, kape, rokavice, ščipalce, bebival kremice
Janezcesnik
06. 10. 2018 20.17
-6
Dybala in ronaldo povprecneza... Messi bog kralj nogometa
cripstoned
07. 10. 2018 13.10
+3
ko pride zidane lahko dybala, ronaldo in messi pokleknejo.....zidane=nogomet...kot igralec in trener....to kar je njemu uspelo ni in ne bo nobenemu.....ce bi spremljal nogomet v casih zidana danes ne bi taksne pribijal....
Drago Kugler
06. 10. 2018 19.42
-2
messi je z drugega planeta ,kar za ronalda tonikar ne velja.
Malopezde14
06. 10. 2018 19.48
-13
Maxx365
06. 10. 2018 20.02
+12
kakšne veze ima višina z nogometom kekec?