Nogomet

Dybala: Mislim, da me je sem pripeljala usoda

Rim, 21. 07. 2022 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
6

Argentinski nogometni reprezentant Paulo Dybala se je iz italijanskega prvoligaša Juventusa preselil k tekmecu iz serie A, Romi. 28-letni napadalec, ki je po koncu sezone postal prost igralec, je sprejel ponudbo rimskega kluba, za katerega pravi, da je zelo vesel, da se mu je pridružil. Vse skupaj je potekalo zelo hitro, gladko, sedaj pa se Argentinec veseli sodelovanja z novimi soigralci ter člani kluba in že komaj čaka na začetek nove avanture. "Igrati za to ekipo in kaj le-ta predstavlja svojemu mestu, državi in svetu, je nekaj zares lepega," je navdušeno začel Dybala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Paulo Dybala je pred dnevi podpisal pogodbo s klubom Roma, ki je v lanski sezoni slavil naslov v novonastali Konferenčni ligi. Lovorika je še posebej pomembna za kariero njihovega trenerja Joseja Mourinha, ki je edini trener v zgodovini, ki je osvojil vse tri evropske lovorike. Vse skupaj je tudi obeležil s posebnim tatujem. Tudi Dybala sam ni skrival navdušenja nad svojim novim trenerjem, povedal je, da se vsi zelo dobro zavedajo, kaj pomeni v nogometnem svetu, kako dober trener je, kaj vse je že naredil in kaj počne sedaj. Portugalski strateg je seveda tudi sam imel prste vmes pri tem, da je Argentinca "zvabil" v klub.

"Mourinhov telefonski klic me je navdušil, pogovarjala sva se kar dolgo časa. Lepo sva se pomenila. Imel sem to srečo, da sem lahko sodeloval z največjimi nogometaši, sedaj pa bom sodeloval z enim največjih trenerjev vseh časov," je v svojem prvem intervjuju za spletno stran kluba povedal Argentinec. "Gre za klub, ki je zelo prepoznaven v svetu, predvsem zaradi igralcev, ki so nosili njegov dres. Še preden sem sploh prišel v Italijo, sem vedel veliko o njem." Dybala je zadnjih sedem sezon preživel v piemontski prestolnici Torino, kjer je v 293 nastopih dosegel 115 golov. V sezoni 2019/2020 je postal najkoristnejši igralec italijanskega prvenstva, petkrat pa je z belo-črnimi slavil naslov državnih prvakov. Novega poglavja v svoji karieri se zelo veseli. "Najprej se želim dobro pripraviti, da bom najbolje opravljal svojo vlogo, ki jo imam v klubu, ter zagotoviti, da bo klub še naprej ohranjal to zmagovalno miselnost in osvajal lovorike. Želim si dati največ za ta klub, največ, kar lahko dam." Seveda si vse to želijo tudi njegovi soigralci, sam pa bo v klubu najverjetneje imel vlogo "vodilnega", vlogo, ki je v Juventusu kljub vsem njegovim vrhunskim predstavam in kvaliteti ni užival. Čeprav je bilo slovo od Stare Dame precej čustveno, bo na novi zelenici nedvomno užival.

"V klubu so cilji postavljeni zelo visoko. Pokal, ki so ga osvojili lani, je samo dokaz o dobrem delu, ki ga opravljajo." Poleg novega delodajalca pa je argentinski zvezdnik navdušen tudi nad novim mestom, v katerem bo prebival. "Zelo sem navdušen nad Rimom kot mestom. Kot otrok sem gledal veliko filmov na to temo. Mislim, da mi je bilo usojeno, da sem sedaj tukaj." Govora je seveda o značilni Argentinčevi gesti, ki jo sam opiše, da le-ta ponazarja gladiatorja oz. bolje rečeno gladiatorjevo masko. "Dybalamask" gesto bodo sedaj z veseljem spremljali navijači na znamenitem Stadiu Olimpicu. "Igrati na takšnem stadionu, pred takšnimi navijači, bo zagotovo nekaj posebnega. Slavje po osvojitvi evropske lovorike je bilo zares nekaj nepredstavljivega. Kako so Rimljani slavili svoj klub, kako so se mu zahvalili. Zares čustveno so vse skupaj doživljali navijači, veselje do samega nogometa, do tega kluba, do te majice, to je nekaj, kar vsakemu nogometašu tako v dobrih kot slabih trenutkih največ pomeni."

Francesco Totti
Francesco Totti FOTO: Reuters

V pogovoru se je vidno navdušeni nogometaš dotaknil tudi same izbire številke, ki jo bo po novem nosil na svojem hrbtu in zakaj to ne bo več znamenita številka 10. Za svoj novi Giallorosi dres si je izbral številko 21. Zakaj? "O tem sem se pogovarjal s Tiagom Pintom (športni direktor). Predlagal je številko 10, ker je zelo sentimentalna številka, zaradi Tottija." Posebna je torej zaradi Francesca Tottija, legende kluba, ki je vso svojo člansko kariero preživel v večnem mestu. "Mislim, da morata ta majica in ta številka še vedno pripadati njemu, za vse, kar je naredil za ta klub, za to mesto. Obema sem se zahvalil, a da lahko nosiš to majico, je potrebno veliko spoštovanja in odgovornosti. Morda bo prišel dan, ko jo bom lahko nosil tudi sam." O izbiri številke 21 pa je povedal, da gre za številko, ki mu veliko pomeni, kajti ravno v njej je začel zmagovati in upa, da bo tako tudi v Rimu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
22. 07. 2022 12.39
+2
TIpu očitno ni jasno, da ga razen Juveta nihče ni hotel. :)
David Doler
22. 07. 2022 10.53
+1
sem fan juventusa ampak mi je ušeč da je odšel v romo potrebuje italijanski nogomet prav tak klub z murinjom so zgradili izvrstno ekipo popolno za naslov v evropski ligi nebodo pomojem kaniddato za serio a ampak za 2ali pa 3 mesto pa upam da jih naslednjo lepo gledamo v ligi prvakov
Kollerik
21. 07. 2022 17.50
+0
Totti je legenda, medtem ko Dibaly manka še zelo mnogo.
Exiip
21. 07. 2022 16.40
+5
Usoda?Noben od večjig klubov te ni hotu..ker si požrešen na keš...zato si pa sprejel bogo romo..
Joža_Gulikoža
21. 07. 2022 16.07
+2
Ma ne no. Sicer sem tudi fan Rome, ampak juve first
Izudin Vidi?
21. 07. 2022 15.32
+2
forza Roma...