Nogomet

Dybala, Morata in Bernardeschi tudi uradno zapustili Juventus

Torino, 30. 06. 2022 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometni velikan Juventus je sporočil, da klub z današnjim dnem tudi uradno zapuščajo Argentinec Paulo Dybala, Španec Alvaro Morata in Italijan Federico Bernardeschi. Dybala se najverjetneje seli k Interju iz Milana, Morata se bo vrnil k madridskemu Atleticu, za Bernardeschija pa še ni jasno, kje bo nadaljeval kariero.

Kar se je vedelo že nekaj časa, je sedaj tudi uradno. Paulo Dybala po sedmih letih v Torinu zapušča Juventus, najverjetneje pa bo ostal v Serie A, saj se je zanj resno ogrel milanski Inter.

Španski napadalec Alvaro Morata pa se bo kljub želji ostati član Juventusa moral vrniti v Atletico Madrid, kjer si bo znova delil slačilnico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom. 29-letni Španec je bil namreč za dve leti posojen Juventusu, po koncu pa so ga imeli črno-beli možnost odkupiti za 35 milijonov evrov. A sedaj je jasno, da se to ne bo zgodilo. Po poročanju italijanskih medijev naj bi bili pri Juventusu za Morato pripravljeni odšteti 15 milijonov evrov, medtem ko pri Atleticu cene niso želeli spustiti pod 25 milijonov evrov. Zaenkrat kaže, da Diego Simenone na Morato ne računa več, tako da verjetno Španca in njegovega agenta čaka še dolgo poletje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg Dybale in Morate so pri Juventusu sporočili, da bodo po petih letih prekinili sodelovanje s Federicom Bernardeschijem, ki bo tako z julijem postal prost igralec in si bo moral poiskati novega delodajalca.

Juventus je pred kratkim od Fiorentine tudi uradno odkupil Federica Chieso, pogodbo bo v začetku julija podpisal povratnik v Torino Paul Pogba, povsem blizu prestopa k Stari dami pa naj bi bil tudi Angel Di Maria, ki mu s koncem junija poteka pogodba s PSG-jem, od katerega se je že poslovil.

Pogba bo znova igral v dresu Juventusa, kjer je blestel med letoma 2012 in 2016
Pogba bo znova igral v dresu Juventusa, kjer je blestel med letoma 2012 in 2016 FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
30. 06. 2022 20.59
+1
Intihar
30. 06. 2022 19.12
V pakistan z njimi