Nogomet

Džeko za 24UR: Finala se ne igra vsako leto

Milano, 17. 05. 2023 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič, Tadej Vidrih
Komentarji
1

Inter je z uvrstitvijo v finale Lige prvakov šokiral evropsko javnost. Po Portu in Benfici je v polfinalu padel še mestni tekmec Milan, zaradi česar je uspeh še toliko slajši, nam je v drobovju Giuseppe Meazze po povratni tekmi zaupal Edin Džeko. Denzel Dumfries je dodal, da o nasprotniku v finalu ne razmišljajo, saj se osredotočajo zgolj nase.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:52
    Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
  • Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:29
    Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan
  • Zadetek Lautara Martineza za 1:0
    01:29
    Zadetek Lautara Martineza za 1:0
  • Vrhunci tekme Milan 0:2 Inter
    03:52
    Vrhunci tekme Milan 0:2 Inter
  • Gol za 0:2 na tekmi Milan – Inter
    01:17
    Gol za 0:2 na tekmi Milan – Inter
  • Gol Edina Džeka za 0:1
    00:58
    Gol Edina Džeka za 0:1

Inter je po dveh zmagah s skupnim izidom 3:0 v polfinalu izločil Milan. Iz rezultata bi lahko sklepali, da so Nerazzurri rutinirano napredovali, a vprašanje je, v kakšno smer bi se razvijal spopad mestnih rivalov, če ne bi na prvi tekmi že v osmi minuti za prednost Interja z mojstrovino poskrbel Edin Džeko

Napadalec iz Bosne in Hercegovine se na drugi tekmi ni vpisal med strelce, a je bil znova eden najboljših. Dobival je zračne dvoboje in zadrževal žogo v trenutkih, ko je imel Milan pobudo. "Kako naj se počutim? Finala se ne igra vsako leto. Letos je specifično, ker je bil v polfinalu derbi in sta bili zato tekmi še težji in pomembnejši. Vidimo se v Istanbulu," se je smejalo 37-letnemu napadalcu, ki se v črno-modrem dresu stara kot dobro vino.

Edin Džeko s sinom Danijem po napredovanju v finale. Z zgodnjim golom na prvi tekmi je tlakoval pot Interjevega uspeha.
Edin Džeko s sinom Danijem po napredovanju v finale. Z zgodnjim golom na prvi tekmi je tlakoval pot Interjevega uspeha. FOTO: AP

Dumfries blestel na desni strani, kjer Leao ni prišel do izraza

Na naslovnicah italijanskih medijev sta dan po 237. derbiju "della Madonnina" največ prostora dobila strelec edinega gola Lautaro Martinez in trener Simone Inzaghi. A tudi drugi akterji niso ostali neopaženi. Eden takšnih je bočni branilec Denzel Dumfries, ki lahko hvalospeve na svoj račun prebira predvsem zaradi odlične predstave v obrambi – na desni strani je onemogočil nevarni tandem Rafael Leao - Theo Hernandez

"Občutek je izjemen. Še boljši pa, ker še četrtič zapored (proti Milanu, op. a.) nismo prejeli zadetka. Ampak najbolj pomembno je, da smo prišli do finala. Zelo ponosni smo, da smo prišli do te faze," je bil presrečen Dumfries, v tej sezoni eden najpomembnejših nogometašev Interja. 

Denzel Dumfries o tekmecu v finalu ne razmišlja.
Denzel Dumfries o tekmecu v finalu ne razmišlja. FOTO: 24ur.com

Koga v finalu? 'Razmišljamo samo o sebi'

Inter je v tem koledarskem letu že štirikrat premagal svojega mestnega tekmeca, ob tem pa ni prejel niti zadetka. Sploh prvič v bogati zgodovini derbijev prestolnice Lombardije se je zgodilo, da Milan štirikrat zapored ni uspel zabiti. Tudi zato ne čudi samozavest nogometašev Interja pred današnjim drugim polfinalom, ko se bosta za vozovnico v Istanbul pomerila Manchester City in Real Madrid. 

Če smo prišli do sem, lahko premagamo vsakogar – nekako tako bi lahko strnili razmišljanje Nerrazzurov. "Nimam želje, ker sta obe ekipi izjemno močni z ogromno kvalitete. Osredotočamo se zgolj nase, ker imamo zelo dobro moštvo. Do finala moramo še napredovati in razmišljati zgolj o sebi," nam je na vprašanje, s kom bi se raje pomeril v finalu, odgovoril Dumfries. 

"Imamo zelo izkušeno ekipo, ki jo je težko premagati. V tej sezoni se je na najpomembnejših tekmah videlo, da se ne bojimo izziva. Smo kompaktni in pripravljeni na boj ter trpljenje," je nekdanji nogometaš PSV-ja še povedal pred mikrofoni medijev v mešani coni, v kateri je ostal dlje od večine soigralcev. 

Drugega finalista bo dal nocojšnji povratni obračun med Manchester Cityjem in Real Madridom. Prva tekma se je minuli teden končala neodločeno (1:1), kar napoveduje pravo dramo na Etihadu. Od 20.30 jo boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO. 

Povratni polfinalni obračuni Lige prvakov.
Povratni polfinalni obračuni Lige prvakov. FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El pi5tolero
17. 05. 2023 16.07
-1
Real ga igra vsako leto! Lol