Nogomet

Eden največjih evropskih nogometnih talentov dostopen za 'drobiž'?!

Salzburg, 05. 12. 2019 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izjemno nadarjeni napadalec Red Bull Salzburga Erling Haaland je zelo iskano ime na nogometnem tržišču. Po pravi eksploziji v dozdajšnjem delu sezone najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, kjer je na petih tekmah dosegel kar osem zadetkov, je bolj ali manj jasno, da bo komaj 19-letni Norvežan kmalu zamenjal klubsko okolje.

Norveški reprezentančni napadalec se po petih odigranih krogih v elitni ligi prvakov nahaja na visokem drugem mestu najboljših strelcev, pred njim je le izkušeni Bayernov matador Robert Lewandowski

Odtod ne čudi vse večje zanimanje za usluge tega 19-letnika, ki v dresu avstrijskega Red Bull Salzburga kaže odlične predstave. Če držijo napisi v nemških športnih časnikih Kickerju in Sport Bildu, sta do tega trenutka največ zanimanja za nakup Erlinga Haalanda pokazala Manchester United in dortmundska Borussia. Edina stvar, v kateri se omenjena časnika razhajata, je višina odškodnine; Kicker je namreč pred časom poročal o 30 milijonih odškodninskega zahtevka s strani avstrijskega kluba, medtem ko so pri Sport Bildu poudarili, "da so govorice o 30 milijonih evrov napačne. Realna Haalandova tržna vrednost je občutno nižja in se vrti okrog 20 milijonov evrov"

Na naslov velikega upa norveškega nogometa Erlinga Haalanda prihajajo številne ponudbe evropskih velikanov.
Na naslov velikega upa norveškega nogometa Erlinga Haalanda prihajajo številne ponudbe evropskih velikanov. FOTO: AP

Borussia idealna za Norvežanov razvoj
"V mojih očeh bi bil Haaland velika okrepitev za Borussio Dortmund. Fant je pravi nogometni dragulj, in klub, kot je Borussia, bi bil zanj najboljša mogoča izbira za nadaljnji razvoj," o nogometašu, ki je v tej sezoni na 20 tekmah dosegel skupno že 27 zadetkov, pravi Jan Aage Fjörtoft, Haalandov rojak in hkrati nekdanji član elitne nemške Bundeslige.

Kateri od evropskih velikanov bo na koncu dobil bitko za enega od najbolj nadarjenih napadalcev ta hip, bi lahko bilo znano že v prihajajočem zimskem prestopnem roku.  
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
06. 12. 2019 09.12
-1
Menda se je zanj resno ogrel NK Aluminij...
SFRJJNA
05. 12. 2019 21.27
+2
Zlatko Zahović že prešteva denarce, skupaj z pomočjo Športnih objektov Mb bi lahko skupaj nagrebli kakšnih 15 miliončkov..
Sortegilio
05. 12. 2019 19.52
+27
To ni tragedija. V Sloveniji je kar nekaj kvalitetnih delavcev, ki mesece in mesece delajo za drobiž.
CenzuriraniPolde
05. 12. 2019 19.46
+17
A ste to povedal Mandariču?
lumpimonster
05. 12. 2019 19.36
+10
Nben nebo mogu reklame z njem delat