Nogomet

Edin Terzić na klopi Borussie debitiral z zmago

Bremen, 15. 12. 2020 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Edin Terzić, ki je na trenerski stolček Borussie iz Dortmunda sedel, potem ko se je klub zahvalil Lucienu Favreju, je debitiral z zmago. Dortmundčani so v gosteh z 2:1 ugnali Werder Bremen, odločilni zadetek je v 79. minuti zabil Marco Reus.

Edin Terzić je kot glavni trener odvodil svojo prvo tekmo v članski konkurenci.
Edin Terzić je kot glavni trener odvodil svojo prvo tekmo v članski konkurenci. FOTO: Twitter

38-letni Edin Terzić je kot trener svojo prvo priložnost v članski konkurenci dočakal kar na klopi Borussie iz Dortmunda. Ta se je po katastrofalnem porazu s Stuttgartom (1:5), ki je Luciena Favreja stal službe, tokrat pobrala in kritikom odgovorila z zmago v Bremnu. V 12. minuti je goste v vodstvo popeljal Raphael Guerreiro, sredi prvega dela pa je izid, ki je do premora ostal nespremenjen, poravnal Kevin Moehwald

V 76. minuti si je veliko napako privoščil domači vratar Jiri Pavlenka, ki žoge po predložku s strani ni uspel ujeti in je nato v želji, da bi le prišel do nje, podrl enega od nogometašev Borussie. Glavnik sodnik je pokazal na belo točko. Pavlenka bi svojo napako skoraj popravil, saj je prebral namero Marca Reusa, a se je nemškemu reprezentantu žoga srečno odbila naravnost na nogo, tako da jo je nekako le pospravil za hrbet češkega vratarja za veliko gostov iz Dortmunda. 

Stindl rešil Gladbach v Frankfurtu
Za neverjetno tekmo sta poskrbela Frankfurt in Gladbach. Po 32. minuti in izidu 3:1 je kazalo na trdno vodstvo domačih. Dvakrat je zadel Andre Silva (22. in 24.), enkrat pa Aymen Barkok. A Gladbach se ni predal, Stindl pa je že v 14. minuti napovedal svoj večer s prvim golom. Ključen trenutek je bila izključitev domačega branilca Davida Abrahama v 82. minuti. Na sceno je stopil Stindl ter z dvema goloma v sodnikovem dodatku, drugim že v 95. minuti, poskrbel za šokanten razplet.

Igrala sta tudi oba berlinska kluba, Hertha je doma gostila predzadnji Mainz in igrala 0:0, Union, ki je v prejšnjem krogu igral 1:1 z Bayernom, pa je igral pri Stuttgartu. Slednji tokrat ni bil tako učinkovit kot v Dortmundu, na koncu pa je lahko vendarle bil zadovoljen, saj je zaostanek 0:2 še spremenil v neodločen izid z dvema zadetkoma Saše Kalajdžića v 85. in 90. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 15. december, izidi: 

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 3:3 (3:1) 
Hertha - Mainz 0:0 
Stuttgart - Union Berlin 2:2 (0:1) 
Werder Bremen - Borussia Dortmund 1:2 (1:1) 
Moehwald 28.; Guerreiro 12., Reus 78. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.