Nogomet

Rangnick si želi, da bi Cavani ostal napadalec pri Manchester Unitedu

Manchester, 03. 01. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick si močno želi in tudi prizadeva, da bi napadalec rdečih vragov Edinson Cavani ostal na Old Traffordu do konca sezone. Gre za igralca, ki ga zelo spoštuje in ki bi lahko veliko prinesel k igri ekipe iz Manchestra. Ta trenutno zaseda 7. mesto na angleški lestvici, spopada pa se tudi z natrpanim urnikom tekem.

Edinson Cavani se je Unitedu pridružil z brezplačnim prestopom iz Paris Saint-Germaina leta 2020, s klubom pa je pogodbo podaljšal do junija 2022. Toda urugvajskega reprezentanta naj bi v zimskem prestopnem roku povezovali z Barcelono in Juventusom. "Zaveda se, da ga zagotovo ne bom izpustil," je dejal Ralf Rangnick. 34-letni Cavani je vstopil s klopi in dosegel izenačujoči zadetek v drugem polčasu pri remiju Uniteda (1:1) v Newcastlu prejšnji teden. Udeležen je bil tudi pri zmagi nad Burnleyjem tri dni kasneje. "Že prvi dan sem mu povedal, da je zame zelo pomemben igralec," je še dejal trener. "Je najverjetneje edini, ki lahko igra kot napadalec tudi s hrbtom proti golu."

Edinson Cavani
Edinson Cavani FOTO: AP

"In kot sem rekel, njegova strokovnost, njegova delovna etika sta prav neverjetni. Rekel sem mu, da si močno želim, da ostane do konca sezone. On to ve. Ve tudi, kako visoko ga ocenjujem in kako zelo ga spoštujem. Zagotovo ga bomo potrebovali, raje bi imel  zraven še enega Edija, a zame je jasno, da mora Edi ostati," je še dodal. Druga Rangnickova napadalna možnost, ki išče "izhod" iz kluba, je Anthony Martial. 26-letnega francoskega napadalca je želela na posojo Sevilla, vendar so ponudbo zaradi finančnega vidika zavrnili. "Zelo jasno je dal vedeti, da želi oditi in na nek način lahko razumem njegovo željo, da odide in da poskuša bolj redno igrati nekje drugje," je dejal Rangnick. "Toda, tukaj ni samo vprašanje, kaj on želi, temveč tudi, kaj drugi želijo oziroma kateri klubi bodo zainteresirani, zato moramo še počakati."

Cristiano Ronaldo slavi zadetek proti Burnleyu
Cristiano Ronaldo slavi zadetek proti Burnleyu FOTO: AP

United je trenutno sedmi na lestvici Premier lige. Ima natrpan urnik tekem. Ronaldo je proti Burnleyju dosegel svoj 802. gol v karieri in trener je mnenja, da portugalski kapetan "počne vse prav" ter da je pripravljen slediti težkemu ritmu tekem. "Star je 36 let, še nikoli nisem videl igralca takšne starosti, da bi počel stvari, kot jih počne on. Mogoče Zlatan Ibrahimović, ki je še nekoliko starejši, toda gre za povsem drugačen profil igralca. Ne vidim težav, zakaj Ronaldo ne bi uspel odigrati treh tekem v osmih dnevih, v primeru, da bi potreboval počitek, mu ga bomo nudili. In ravno zaradi tega je zelo pomembno, da imamo v ekipi tudi igralca, kot je Edinson Cavani."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.