Nogomet

Edouard in Ferland Mendy opozarjata medije, da nista Benjamin Mendy

London, 18. 11. 2021 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mediji v Veliki Britaniji in Franciji so v minulih dneh poročali o primeru igralca Manchester Cityja Benjamina Mendyja, ki je obtožen številnih posilstev. Zdaj sta igralca Chelseaja Edouard Mendy in Real Madrida Ferland Mendy opozorila na dejstvo, da so omenjeni mediji v svojih člankih namesto Benjaminovih uporabili njune fotografije.

Francoski igralec Benjamin Mendy se trenutno sooča s šestimi obtožbami posilstva in eno obtožbo spolnega napada. Igralec preko svojih odvetnikov obtožbe zanika. Manchester City pa je igralca, ki je v priporu od avgusta, suspendiral.

Zdaj sta bratranca Ferland Mendy (Real Madrid) in Edouard Mendy (Chelsea) na spletni platformi Instagram opozorila na dejstvo, da so številni mediji v Franciji in Veliki Britaniji v člankih o primeru Benjamina Mendyja uporabili njune fotografije.

"Žalostno je to videti v letu 2021 v Franciji in Angliji. Za nekatere temnopolti ljudje nimajo ne imen ne obrazov, ki bi jih lahko razločili," je v svoji objavi zapisal Edouard Mendy.  Vratar Chelseaja je dodal, da "te "napake" na prvi pogled res delujejo anekdotične, ampak v resnici so zelo simbolične. Res ni tako zapleteno ločiti dveh obrazov, še posebno ko je nogometni dres lahko v veliko pomoč!". 

Zapis Edouarda Mendyja na instagramu
Zapis Edouarda Mendyja na instagramu FOTO: Instagram

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yokerxdinterfan
24. 01. 2022 17.10
pa bodo mediji kaj ogovrajali ? seveda da ne kot nikoli prej niso, če jim pa en malo požuga pa takoj o novinarski ogroženosti
seloveroni
19. 11. 2021 15.13
+1
En dan kasneje in Ferland Mendy je obtozen poslistva zenske ko je bil v Lyonu
stenley
18. 11. 2021 15.11
+4
Tudi vi ste v enem izmed člankov dodali fotografijo Ferlanda Mendya. Toliko o tem...