Nogomet

Eksperiment na Old Traffordu: dovoljenje za poskusne varnostne protikoronske tribune

Manchester, 29. 04. 2020 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United je dobil dovoljenje za namestitev 1500 varnostnih pregradnih sedežev, ki jih nameravajo uporabiti med poskusnim obdobjem vračanja gledalcev na tekme. Pregradne sedeže bodo uporabili, ko bodo vrata Old Trafforda postopoma znova odprli za gledalce in privržence rdečih vragov.

V klubu iz Manchestra so se za uporabo inovativnih pregradnih oziroma teleskopskih tribun odločili po spremembi predpisov in opravljeni študiji upravičenosti, ki jo je izvedel klub. V Angliji je pričakovati, da si navijači zaradi izbruha epidemije novega koronavirusa vsaj še nekaj mesecev ne bodo mogli ogledati prvoligaških tekem Premier league. Tudi, ko bo odločitev o nadaljevanju najelitnejšega angleškega prvenstva sprejeta, bodo tekme kar nekaj časa potekale za zaprtimi vrati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni v Unitedu pa želijo biti pripravljeni, ko se bodo navijači znova lahko vrnili na stadione. Pripravili so inovativen projekt, kako navijačem in gledalcem omogočiti gledanje tekem s tribun ob hkratnem upoštevanju priporočil o socialnem distanciranju.

"Mogoče se zdi čudno govoriti o načrtih stadiona v tem trenutku, vendar se bodo nogomet in naši navijači vrnili, ko bo varno, zato želimo biti pripravljeni, ko se bodo ukrepi začeli sproščati," je dejal komercialni direktor Uniteda Richard Arnold v izjavi za javnost, objavljeni na klubski spletni strani, poroča agencija AFP. Arnold je dodal, da lahko pregradni sedeži izboljšajo varnost gledalcev na tribunah, kjer navijači tako ali tako stojijo, in da bi lahko preizkus razširili tudi na druga območja stadiona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zdaj bomo naš projekt nadaljevali z razvojem načrta za namestitev ter pridobitev dovoljenja o skladnosti in uporabnosti za začetek preizkusa, da bomo lahko postavili nove sedeže, ko bomo naše navijače znova pozdravili na Old Traffordu," je dejal Arnold.

Stadioni s fiksnimi sedeži so postali obvezni del opreme v obeh najvišjih ligah angleškega nogometa od sezone 1994/95 po sprejetju priporočil o varnosti na stadionih, sprejetih na podlagi tako imenovanega Taylorjevega poročila. To je bilo objavljeno po tragičnih dogodkih na stadionu Hillsborough leta 1989, ko je v paniki in stampedu na tribunah umrlo 96 ljudi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
29. 04. 2020 20.30
+4
Že sedeži z varnostno oviro so lahko v krizi problematični kaj šele kakšne druge ovire. Česa vsega si ne bodo izmislili.