Nogomet

Bellingham z golom v 91. minuti odločil El Clasico

Madrid, 21. 04. 2024 23.00 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Anže Mlakar
Komentarji
150

Na zadnjem El Clasicu letošnje sezone so nogometaši Barcelone dvakrat vodili, Madridčani pa so uspeli izid dvakrat poravnati. Razburljivo tekmo je z zadetkom v 91. minuti odločil Jude Bellingham, Real Madrid pa ima šest krogov pred koncem prvenstva velikih 11 točk naskoka pred največjimi rivali.

Real Madrid - Barcelona
Real Madrid - Barcelona FOTO: AP

Nogometaši Barcelone so na stadionu Santiago Bernabeu povedli že po slabih šestih minutah, ko je Raphinha nevarno podal iz kota, Andrij Lunin je zaplaval v prazno, Andreas Christensen pa je žogo z glavo poslal v mrežo. Hitro po zaostanku se je v lepi priložnosti za izenačenje znašel Vinicius Junior, a streljal preko gostujočih vrat. Madridčani so po prejetem zadetku nadaljevali s pritiskom, za kar so bili v 17. minuti nagrajeni. Lucas Vazquez je najprej osmešil Joaa Cancela, nato pa ga je s prekrškom v kazenskem prostoru zaustavil mladi Pau Cubarsi. Odgovornost za izvedbo najstrožje kazni je prevzel Vinicius in poravnal izid.

Rezultat na El Clasicu je z uspešno izvedeno enajstmetrovko poravnal Vinicius Junior.
Rezultat na El Clasicu je z uspešno izvedeno enajstmetrovko poravnal Vinicius Junior. FOTO: AP

Naslednja velika priložnost je pripadla gostom, ko je Lamine Yamal žogo lepo preusmeril proti vratom Reala, ukrajinski vratar pa jo je, še preden je s celotnim obsegom prečkala golovo črto, uspel izbiti. V izdihljajih rednega dela prvega polčasa so bili Katalonci nevarni še preko Ilkayja Gundogana, ki je iz prostega strela meril malce preko domačih vrat. V tretji minuti sodnikovega dodatka je na tleh obležal Frenkie de Jong in igrišče zaradi poškodbe gležnja zapustil na nosilih, Xavi Hernandez pa je namesto njega v igro poslal Pedrija.

Statistika prvega polčasa tekme Real Madrid - Barcelona
Statistika prvega polčasa tekme Real Madrid - Barcelona FOTO: Sofascore.com

Prva priložnost v drugem polčasu je pripadla gostom, natančneje Yamalu, na drugi strani pa je zapretil Jude Bellingham. Kasneje je bil nevaren še Vinicius, nogometaši Barcelone pa so v nadaljevanju po tem, ko je v kazenskem prostoru padel Fermin Lopez, zahtevali enajstmetrovko. Katalonci so nadaljevali s pritiskom in v 69. minuti znova povedli. Lunin je Yamalov strel obranil, odbitek pa je v mrežo pospravil Lopez.

Veselje Fermina Lopeza pred navijači Real Madrida.
Veselje Fermina Lopeza pred navijači Real Madrida. FOTO: AP

A na odgovor Madridčanov nismo rabili dolgo čakati. V 73. minuti je Vinicius z natančno podajo zaposlil Vazqueza, na katerega je Cancelo povsem pozabil, španski desni bočni branilec pa je premagal gostujočega vratarja in rezultat poravnal na 2:2. Domačini so bili blizu prve prednosti na tekmi v 78. minuti, ko se je Vinicius znašel pred vrati Barcelone, Marc-Andre ter Stegen pa je njegov strel obranil.

Veselje Lucasa Vazqueza in soigralcev po zadetku za 2:2.
Veselje Lucasa Vazqueza in soigralcev po zadetku za 2:2. FOTO: AP

Do konca rednega dela si ekipi nista uspeli priigrati večjih priložnosti, sodnik pa je tekmo podaljšal za štiri minute. A nogometaši Real Madrida so potrebovali le nekaj sekund. Po lepem prodoru je Brahim Diaz žogo oddal Vazquezu, slednji je svojo odlično predstavo kronal z asistenco za Bellinghama, ki je žogo pričakal na oddaljenejši vratnici in z močnim strelom poskrbel za evforijo na stadionu Santiago Bernabeu.

Statistika tekme Real Madrid - Barcelona
Statistika tekme Real Madrid - Barcelona FOTO: Sofascore.com

Izid, španska liga, 32. krog:

Real Madrid - Barcelona 3:2 (1:1)
Vinicius 18./11m, Vazquez 73., Bellingham 91.; Christensen 6., Lopez 69.

Lucas Vazquez je na El Clasicu priboril enajstmetrovko ter se podpisal pod gol in asistenco.
Lucas Vazquez je na El Clasicu priboril enajstmetrovko ter se podpisal pod gol in asistenco. FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (150)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
22. 04. 2024 20.07
+1
Najboljši NFL igralec legendarni Tom Brady je včeraj bil gost Reala. Je pa povedal,da takšne atmosfere ni doživel na nobenem stadionu na svetu.Noro.
mareee5
22. 04. 2024 14.44
+1
Hehehe TV pravice ste ze prodali za 25 let, še košške trave , stole ste prodajali :D Dobro vam uspeva vse skupi..
tbrumec
22. 04. 2024 14.14
+0
Škoda, ker ni spodaj niti enega realovega navijača, ki bi priznal, da je sodnik res piskal v njihovo korist. Nad Yamalom je bil storjen isti kontakt kot nad Lukasom, pa ni sodnik niti trenil z očmi. Da ne zgubljam besed o golu. Poglejte si posnetek. Golman sel čez črto v golu brani z rokama pred seboj. In žoga je zunaj?! najmanj 5cm čez črto če ne še več. Drugače pa realovci: žalostno je brati vaše komentarje. Navijač si v dobrem in slabem, ne samo v dobrem. Poiščite še kakšen moj komentar tekem Barcelone, pa boste videli, da če so zanič so zanič. In niso krivi sodniki. Drugače pa, včeraj, ob boljšem sojenju real ne bi zmagal, pa če bi igrali še dve uri. Kako jim ni nerodno proslavljati podarjene zmage? Žalostno!
mareee5
22. 04. 2024 14.55
-1
Si malo preberi novice, kjer so objavili da ni celotna zoga nikoli sla čez crto... nikoli
Kollerik
22. 04. 2024 19.22
+0
manucao
22. 04. 2024 20.05
+1
O nogometu ne veš prav veliko.Real je včeraj igral precej ležerno in s čudno postavitvijo.Takoj če so sploh kaj zaigrali so zabili z lahkoto.Praktično brez prave obrambe in celo sezono brez centralnega napadalca igrajo najbolĵši nogomet.
žikabato
22. 04. 2024 13.45
-2
Dobre novice pa samo sanjaj
žikabato
22. 04. 2024 13.44
+1
Čez 10 let jih mogoče boste premagali
Lucky
22. 04. 2024 12.03
+9
V Španiji nč novga. Soto Grado in Real je fenomenalna kombinacija. Tist proti Almerii, je bil drobiž, proti temu včeraj. Nimam dovolj prstov, na obeh rokah, da bi naštel vse, kar je pisku za Real. Zato bv naštevat. Barca sploh ni bla švoh. Sam maš Real, sodnika in da to premagaš, morš met kej več, kot ma trenutno Barca. Cancelo. Niti ni važn, ka mislim jst in a se kdo tule strinja z mano. Važn je, ka misljo v Barci. Zamoču je LaLigo in UCL. Začel se je že tm proti Villarelu. Zadne 2 tekme pa obup. Niti se ne spomnim, ka pametnga je naredu zadnjih 5 tekm v napadu. V obrambi pa katastrofa. Nbena obramba ne more pokrit take lukne na teh večjih tekmah. Alba je mel vsako sezono vsaj 10 asiatenc, tud ko je Messi šou. Pa smo rekl, da je slab. Joao 1 in 2, sam vozovnice v eno smer. Res ne vem, od kod ideja, če je za Pepa preslab, v Barci bo pa dobr? Pol je pa Frenkie. Odkar se je vrnu, je spet stara zgodba. Preden se je poškodoval, so bli slabi rezultati in zdej isto. Prosto po trendu, je Barco dozdej koštal tm okol 200 miljončkov. V vsem tem času je dal tm okol 11 golov in prbližn tolk asistenc. % uspešnih podaj ma fenomenaln. Sam večina gre v širino, al pa nazaj. Z Lewo, ki je nasledn problem, ponucata skor 1/4 budgeta za plače. Za Arauja skor nimam pripomb. Celo par dobrih žog naprej je odšpilu. Skok igra pa, če bi štel, kakih 80% žog gre nasprotniku. Čudn, da Cubarsi skor vedn poda soigralcu. Isto Kounde. Večina žog, po njegovem skoku, gre nasprotniku. Bliz smo, pa hkrati dalč. Vse te malenkosti na konc štejejo. Kot recimo tale. Tebas se je sred tekme oglasu na Twitterju in opravičval odločitev sodnika. Sistem košta menda nekaj manj kot 4 miljončke. To je blo predrag. Predrag za 3 najmočnejšo ligo. Seb pa menda daje plačo 5.400.000 EUR. Ni čudn, da se tk bori za Real.
Koruptilona
22. 04. 2024 12.25
-7
Vem, da si navijač Barce ampak bravo za tale komentar...o tem govoričim, ko ste navijači Barce v živo čisto drugačni a ko kamere ugasnejo obrnete ploščo...všeč mi je tisto "Real je očitno v tem momentu nekaj več kot Barcelona" seveda je in žal je to bilo pričakovano zakaj, ker ne delajo na dolgi rok je pa vseeno Barcelona institucija.
tbrumec
22. 04. 2024 14.38
+2
Preberi še enkrat: ni napisal "Real je očitno v tem momentu nekaj več kot Barcelona" ampak "Sam maš Real, sodnika in da to premagaš, morš met kej več, kot ma trenutno Barca." V bistvu ni pohvalil reala ampak je napisal, da s pomočjo sodnikov se pač da! Verjetno bo zdaj malo manj "bravo" za zapis. Kajne?
Kollerik
22. 04. 2024 19.30
Če morajo koga prodat, naj prodajo de Jonga, zdaj je to postalo jasno tudi meni. Kaj se dogaja s Cancelom po tisti čisti desetki proti Portu, ne vem. Vem pa iz raznoraznih poročil, da se je še povsod skregal in je težak karakter.
manucao
22. 04. 2024 11.45
+2
Pa poglejte samo tega Xavija.Vsaka sodniška odločitev ga takoj moti.Samo razburja se v nedogled. Pri Barci je trenutno neka prekretnica in če to ne bodo rešili se bo kljub počasi,počasi "ugašal". Če je klubu trenutno prioriteta podpis pogodbe s Nikeom je to tudi odraz katastrofalne politike kluba katerega vodi "debeljko" La porta.Mladci so perspektivni toda dvomim,da bodo rešili potapljajočo se ladjo.
Kollerik
22. 04. 2024 11.33
+0
Dobra novica za Barco: Barca in Nike ste zelo napredovala v pogajanjih o megapogodbi. Številke so precej podobne tistim, ki jih ponuja Puma. Barca namerava dobiti 120 milijonov evrov na sezono vključno z bonusi za naslednjih 10 let. Poleg tega naj bi obstajal tudi bonus za podpis te nove pogodbe v vrednosti 100 milijonov evrov. To je temeljnega pomena, saj klub ta znesek nujno potrebuje…..
zapiramvamustaaa
22. 04. 2024 11.34
-8
MesOjediPinGvin
22. 04. 2024 17.26
+2
Jah, nimamo vsi generalov pr bajti, veš...
viking76
22. 04. 2024 11.31
-1
Real zapravil milijardo za stadion a nima 5eur za kamero na gol črti 🤣🤣🤣🤣🤣 čestitke belim za naslov.
HALAcR7
22. 04. 2024 11.30
-4
Všeč mi je ko imamo toliko minusov in toliko malo komentarjev od frcelonarjev,,se pravi pridejo preberejo dajo minus in nazaj v mokro posteljo se pokrijejo čez glavo in nadaljujejo svoj jok,še od prejsnjega tedna,ahahahahhaha vceraj pa se višnja na slagu
Koruptilona
22. 04. 2024 11.26
-3
Hala Madrid y nada MASS 🤫🤫🤫
Koruptilona
22. 04. 2024 11.25
-4
36* v pričakovanju 15* v pričakovanju 8* copa 20x in tako naprej...lepo se je sprehoditi skozi Trophy room na kultnem Santiago Bernabeu heheh kaj lahko pokažejo Kuroptilonski klub tisti pokal iz lige prvakov slikajo na stotih lokacijah na stadionu hahahaha njihova trophy room je sploh ni hahah navadite se vedno boste v senci največjega, najbogatejšega, najtrofejnejšega kluba na svetu
Koruptilona
22. 04. 2024 11.20
-4
Sem malo komentarje preletel sploh od mojega prijatelja Kolerčija me je zanimalo njegovo mnenje in še enkrat govorim in pišem to kar sem pred dnevi oz.po tekmi z Umetnim Cityjem ko se " dobim z Koruptolonskimi nabijači, ki so povečini rojeni po letu 2000 priznate nekatere stvari,poveste realno stanje in celo priznate, da je Real največji klub na svetu" ko pa pride tekma in ponovno razočaranje pa so krivi vsi samo vi ne hehe
Sky85
22. 04. 2024 11.38
+5
Govoriš da so po večini navijaci barce rojeni po 2000 a preber si svoj komentar in se mal vprasi po zdravju...pišeš na ravni 12 letnika.pa razlozi mi zakaj umetni city?a real ima pa same doma vzgojene igralce?si na nivoju cripla in zapiraca...
Koruptilona
22. 04. 2024 12.21
-3
Sky85 dobro jutro hihi Real vzgoji največ nogometašev na svetu, ki igrajo v klubih top5 lig na svetu...kaj ti ta podatek pove...tebi osebno nič drugim pa to da je Real največji od največjega največji klub na svetu...Real ne potrebuje milijarde milijonov funtov, da osvoji Lige kot jih umetni City itd....Real ne potrebuje promocije, ker je sama po sebi promocija hehe
Sky85
22. 04. 2024 12.35
+3
Res ti ni pomoci.se vidi da si se šolu pri criplu.eno in osto nabijanje vsak dan.vem da nisi razumel kaj sm.napisal ampak mogoce bos cez leta skapiral...
Koruptilona
22. 04. 2024 12.39
-4
Skyči vem kaj si "napisal in znam brati med vrsticami" ampak vseeno nimaš prav ampak kaj naj najlepše je jokcanje Koruptilonskih navijačev hahaha
Sky85
22. 04. 2024 12.41
+5
Aja pa še to,govoril sem o realu,ne zanimajo me drugi klubi,kjer igrajo igralci iz sile reala.vem da to teb ni jasn...
Koruptilona
22. 04. 2024 13.18
+0
Skyči bedajči meni je jasno marsikaj tebi pa očitno ni jasno skoraj nič...tako iz glave mislim da v tej ekipi igra 8 igralcev ki prihajajo prav iz realove akademije
Koruptilona
22. 04. 2024 13.36
-2
Skyajci evo sem šel preveriti ( Nacho,Carvajal,Vazquez,Fran Garcia,Rodriguez,Paz,Gonzalo Garcia,Obrador,Canizares,Gonzales,Ramon,Pirin,Pujol,Carrillo,Se Luis Ufff 17 igralcev iz akademije je del prve ekipe Reala to so vsi igralci, ki so letos odigrali 5 ali več tekem za prvo ekipo Reala...
Kollerik
22. 04. 2024 19.32
-1
Praprotnići, največji klub ja, v smradu in prevarah...smo videli recimo včeraj in že ne vem koliko krat. Tako da odj+++bi in ne suči besed. Mr+š!
HALAcR7
22. 04. 2024 11.19
-4
Jokice vedno iščejo izgovore,,vedno jim nekdo drugi kriv,,včasih trava,igrišče črte na igrišču,veter,dež,sodniki,žoga je okrogla,sodniki var,,preveč golov so nam dali nasprotniki,,kaj če bi enkrat nehali iskati krivce v drugih,,še vedno lahko zamenjat klub,ker jokai boste za vedno
MesOjediPinGvin
22. 04. 2024 17.28
+2
Baj pri Realu nista nikoli kriva sodnik in VAR. Ampak res nikoli. Kar cripsija vprašaj.
Koruptilona
22. 04. 2024 11.17
-6
Škoda, da je Koruptolona prevelik klub, da bi propadel in nehal obstajati ampak po drugi strani me pa vedeli kajti nabijače koruptolone bo spravljalo v dilerij in navidezno stanje nekega uspeha hhehe
cripstoned
22. 04. 2024 10.56
-8
Toliko komentarjev hejterckov reala pa se niti ene čestitke realu za uspešno in zasluzeno 36*...na drugi strani pa navijači reala čestitamo za vse 3 poraze na elklasikih in za končno 2.mesto pa ceprav se lahko zahvalijo samo sodnikom...2x villareal, 2 granada, almeria, osasuna, celta, ...7 tekem pa govorim samo o laligi...
zabuko
22. 04. 2024 11.05
-4
crips, za drugo mesto se bodo še dobro borili. že v naslednjem kolu so lahko 3.
viking76
22. 04. 2024 11.31
+6
Ti si dokaz, da moraš biti moten, da si lahko navijač reala. Kar navijajte.
janezdollar
22. 04. 2024 10.56
-8
Itak, da so pristaši Barce razočarani...zdanjih 15-20 let so se razvadili, da se je piskalo v njihovo korist, tudi veliko lovorik so osvojili zaradi sodnikov...zdaj pa pač cvilijo tja v en dan...
MesOjediPinGvin
22. 04. 2024 17.29
+1
Baje general Franco sploh nikoli ni obstajal. Vse je samo pravljica in Barca ima 14 naslovov Lige prvakov...
zapiramvamustaaa
22. 04. 2024 10.38
-5
Kje pa je Lucky?HAHAHAHAA kakšne samozavestne bedarije je pisal pred tekmo z Psgjem...Zdaj pa je skrit nekje in še vedno si laže da lahko bleda in slaba barca kej osvoji🤣😅
cripstoned
22. 04. 2024 10.57
-7
lucky je ob xmagah reaala vedno zaseden z delom...fanta real spravi do te mere trpljenja da mora dellati od zore do mraka ker drugače bi pozelenel kot jokkolerik in njegova družba tukaj..
zapiramvamustaaa
22. 04. 2024 10.37
-4
Hahaahahaha kira bruka je ta Barca.Xavi ball pa to😅🤣🤣Nazaj v luknje poraženci naučite se igrati nogomet:))
manucao
22. 04. 2024 10.36
+1
Videli smo veliko ppsnetkov razveljavljenega gola Barce a pravega iz zraka oziroma s tehnologijo za gol črto žal ne.Tako,da tu ni več kaj za dodati.Če sodnili niso 100 % prepričani se gol ne prizna.Penal za Real praktično tudi pravilno dosojen.Noben ne omenja kako se je Christiansen naslonil na Kroosa pri prvem golu!Kar se tiče rumenega Camavinge vsekakor ni bil zadnji igralec (se vidi na posnetku).Toliko o sojenju in odločitvah.
Lucky
22. 04. 2024 12.14
+3
Gol sploh nkol ni bil priznan, tk da razveljavljen ne more bit. Maš pa 100 posnetkov, kjer lohk vidiš, da je Camavinga zadn.