Nogomet

Elsner na pragu uspeha kariere, na koncu pa prišel do odmevne točke

Amiens, 15. 02. 2020 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni strokovnjak Luka Elsner je bil s francoskim prvoligašem Amiensom na pragu uspeha kariere, saj je proti favoriziranemu Paris Saint-Germainu že vodil s 3:0, a na koncu je lahko zadovoljen, da ni izgubil. V neverjetni tekmi je gostom uspelo zabiti štiri gole zapored, za končnih 4:4 pa je v 90. minuti poskrbel Amiensov Sehrou Guirassy.

Mauro Icardi je zabil zadetek za 3:4.
Mauro Icardi je zabil zadetek za 3:4. FOTO: AP

Amiens nešega Luke Elsnerja tudi v 25. krogu elitnega francoskega prvenstva ni uspel zabeležiti prve zmage v letu 2020. Nanjo v vseh tekmovanjih čaka od 18. decembra, v Ligue 1 pa so ‘samorogi’ nazadnje slavili davnega 2. novembra. 

Tokrat so na Stade de la Licornu gostovali favorizirani Parižani, ki pa so kmalu po začetku doživeli hladen tuš. Že v 40. minuti je na semaforju pisalo 3:0 v korist domačih. V polno so zadeli Sehrou Guirassy, Gael Kakuta in Fousseni Diabate. A z naskokom vodilno ekipo prvenstva je še pred koncem prvega dela v igro vrnil Ander Herrera, ki je znižal na 3:1. 17-letni PSG-jev biser Tanguy Kouassi je v drugem delu v 60. in 65. minuti poskrbel za ekspresno izenačenje, za popoln šok domačih navijačev pa je kmalu zatem – tekla je 74. minuta – v polno meril še Mauro Icardi

A domači se niso dali, za kar so bili nagrajeni v prvi minuti sodnikovega podaljška. Quentin Cornette je lepo zaposlil strelca prvega zadetka Guirassyja, ki je bil iz oči v oči boljši od nemočnega Keylorja Navasa

Amiens ima s tekmo več tri točke manj od 18. Nimesa, do varne 17. pozicije pa ga loči še točka več. Na drugi strani ima PSG dvoštevilčno zalogo pred drugim Marseillom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riss
16. 02. 2020 07.32
+16
Privoscim Elsnerju, da bi mu uspel obstanek v francoski ligi. Ima karizmo in nsdaljuje druzinsko nogometno in trenersko (po dediju Branetu) tradicijo.
Iztok Draksler
16. 02. 2020 10.09
+2
tudi jaz...ampak treba bo zmagovati..drgac bo odletel..saj ves trener..prvi odleti