Nogomet

Elsner zadovoljen po zgodovinski točki s PSG-jem, Tuchel s pridigo novinarjem

Amiens, 16. 02. 2020 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski trener na klopi Amiensa Luka Elsner je bil v 25. krogu francoske Ligue 1 na pragu zmage nad PSG-jem, potem ko je njegova ekipa v 40. minuti vodila že s 3:0, a nato v zaključku trepetal za točko, za katero je z golom v 91. minuti poskrbel domači napadalec Sehrou Guirassy. Tekma se je zaključila z remijem 4:4.

"Mislim, da smo se tekme lotili na pravi način. To me navdaja z optimizmom za prihodnost, toda obenem je ta tekma opozorilo: treba je biti previden in se ne preveč sprostiti," je po velikanski točki z bogato ekipo PSG-ja povedal slovenski trener na klopi francoskega prvoligaša. "Zelo sem zadovoljen, da smo se prebili do točke, potem ko smo se tako borili. Fantje so si to točko res zaslužili," je dodal Luka Elsner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner, ki je prvi slovenski strokovnjak na čelu ekipe petih najmočnejših evropskih lig po Bojanu Prašnikarju, je bil na pragu zgodovinske zmage proti serijskemu francoskemu prvaku PSG-ju, ki v zadnjih sezonah v domačem prvenstvu nima prave konkurence. Porazi in remiji nesramno bogatih Parižanov so le redkost, tokrat pa so jim dve točki uspeli odščipniti nogometaši Amiensa, ki sicer domujejo na predzadnjem mestu Ligue 1 in se bodo 'krvavo' borili za obstanek med elito. To je bil šele drugi remi PSG-ja v tej sezoni, ob tem pa so zbrali še tri poraze. Na lestvici imajo po 25 krogih 62 točk oz. kar 13 več od Marseilla (ta ima tekmo manj).

Amiens je v 40. minuti vodil že s 3:0 in kazalo je na pravcati praznik nogometa v Amiensu, kjer se je na stadionu Licorne zbralo 14.964 gledalcev. A Parižani se niso dali in pokazali, zakaj so tako prepričljivo vodilni v francoskem prvenstvu. Odgovorili so namreč s kar štirimi zaporednimi goli (prvi je padel tik pred iztekom prvega polčasa, trije pa v razmiku 14 minut drugega dela). Ko je že kazalo, da bodo domačini zelenico zapuščali praznih rok, pa je za zlata vredno točko poskrbel 23-letni francoski napadalec Shrou Guirassy. Ta je s prefinjenim zaključkom v prvi minuti sodnikovega podaljška postavil končni izid 4:4. Parižani sicer niso nastopili v popolni zasedbi, saj jih ta teden čaka pomembna tekma Lige prvakov z Borussio Dortmund. A vendarle, le kdo bi si mislil, da jih bo na tekmi z Amiensom reševal vsega 17-letni osrednji branilec Nianzou Kouassi, ki se je podpisal pod kar dva zadetka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Burno novinarsko konferenco je imel tudi trener gostov Thomas Tuchel, ki je moral odgovarjati na vprašanja novinarjev, ki niso mogli razumeti, kako se je lahko takšna ekipa PSG-ja mučila s 'palčkom' iz Amiensa. Trenerju PSG-ja je vse skupaj že malce šlo na živce, zato se je odločil pojasniti ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"In kaj zdaj? Bi moral izgubiti? To je dobro za vas, lahko govorite, da imamo težave in dvome. To je dobro za vas, toda zame ni. Nikoli ne pričakujem nič drugega. Vedno pričakujem, da naša ekipa ne bo izgubila," je razlagal Tuchel. "Vem, da je za vas in vse ostale nekaj običajnega, da zmagujemo, zmagujemo, zmagujemo in zmagujemo brez prejetja gola. In če nam to uspeva, je to enostavno zato, ker imamo najboljšo ekipo, najboljše igralce," je bentil nemški trener na klopi Parižanov. "Danes smo imeli le pol ure brez prave osredotočenosti in pokazalo se je, kaj se lahko zgodi. To je Ligue 1! To je Ligue 1! In zdaj so vsi zaskrbljeni, da imamo veliko težav ... Ne, to je življenje, to je nogomet. Dobro, res je, tega nisem pričakoval, toda nisem pričakovali niti, da bomo zmagali 4:0, 5:0 ali 5:1. Pa še vedno bi se lahko zgodilo, saj smo pokazali izjemen odgovor, čeprav malce pozno. Tekme nismo začeli niti disciplinirano niti osredotočeno. To je to," je zaključil Tuchel.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aoc123
16. 02. 2020 13.59
+4
Mater.....tip govori francozko kot pravi francoz. Waooo
Iztok Draksler
16. 02. 2020 20.17
ce me spomin ne vara...je tm prezivel mladost.....pol mu francoščina ni tuja
Iztok Draksler
16. 02. 2020 13.48
+1
sam kaj ces...kos o v coni izpada...zmagovat bo treba Elsner..zmage stejejo..lepo remi..sam....ce bo to dovolj na koncu...ne vem..
einemeister
16. 02. 2020 12.59
+6
Dej nehajte sedaj to opevati, ku da je ne vem kaj, pač usrana tekma, če sedaj igrajo še 10 krat zapored, jih PSG razbije s petardo.
AS1983
16. 02. 2020 11.14
+12
Psg bo zlahka osvojil domaco ligo, bi pa znali imeti tezave v ligi prvakov proti borusiji dortmund
User513426
16. 02. 2020 11.54
+7