Nogomet

Elsnerjev Le Havre tudi proti Rennesu ostal brez zmage

Le Havre, 11. 02. 2024 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Nedeljski spored 21. kroga francoske Ligue 1 sta otvorila slovensko obarvani Le Havre ter Stade Rennais. Moštvo Luke Elsnerja še tretjič zapored ni uspelo zmagati, saj so bili gostje boljši z minimalnih 0:1. Le Havre tako ostaja na 11. mestu ligaške razpredelnice, Stade Rennais pa je s peto zaporedno zmago skočil na sedmo mesto.

Dvoboj sredine lestvice je v 60. minuti po lepi akciji odločil Benjamin Bourigeaud, ki je tako dosegel svoj jubilejni 50. zadetek med francosko elito.

Statistika tekme Le Havre - Rennes
Statistika tekme Le Havre - Rennes FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Le Havre - Rennes

Že v soboto je sicer vodilni PSG s 3:1 dobil derbi s četrtouvrščenim Lillom. Z enakim rezultatom je Lens premagal Strassbourg, Marseille pa je že v petek remiziral z Metzem. Po 21. krogu francoskega nogometnega je prednost vodilnega PSG še narasla za tri točke. Po porazu prvega zasledovalca Nice na nedeljskem derbiju proti Monacu, zdaj znaša že 11 točk. 

Spodrsljaj si je privoščil tudi tretjeuvrščeni Brest, ki je proti zadnjeuvrščenemu Clermontu le remiziral, izid je bil 1:1. Na tretje mesto se je prebil Monaco, ki je v Nici zmagal s 3:2. Gostitelji so dvakrat izničili njegovo vodstvo, obakrat je za izenačenje poskrbel Denis Zakaria, v 64. minuti pa jim je ponagajala izključitev Danteja. Gosti so številčno premoč izkoristili v 77. minuti, ko je v polno zadel Aleksandr Golovin. Tretjega zaostanka gostitelji niso več izničili. Monaco se je ekipi Nice približal na točko zaostanka. Brest je padel na četrto mesto, na petem je ostal Lille, ki je v soboto izgubil proti PSG z 1:3.

Izidi 21. kroga francoske Ligue 1:

- petek, 9. februar:

Marseille - Metz            1:1 (0:0)

- sobota, 10. februar:

Lens - Strasbourg           3:1 (2:1)

PSG - Lille                 3:1 (2:1)

- nedelja, 11. februar:

Le Havre - Rennes           0:1 (0:0)

Clermont - Brest            1:1 (0:0)

Lorient - Reims             2:0 (0:0)

Toulouse - Nantes           1:2 (0:1)

Montpellier - Lyon          1:2 (1:0)

Nice - Monaco               2:3 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.