Nogomet

Elšnik: S pogumno igro brez napak lahko upamo na uspeh proti Lillu

Ljubljana, 30. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan ljubljanske Olimpije Timi Max Elšnik se je po reprezentančnem uspehu z dodatno mero samozavesti vrnil v ustaljene klubske tirnice. S soigralci ga nocoj ob neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO od 18.25 naprej v Stožicah čaka zahteven obračun 5. kroga v skupini A Konferenčne lige proti favoriziranemu francoskemu predstavniku Lillu. Ta je ne prvi medsebojni tekmi slavil zmago z 2:0, tokrat pa si v ljubljanskem taboru želijo precej dražje prodati svojo kožo. "Pripravljeni smo na boj v upanju na presenečenje," med drugim pravi slovenski reprezentančni vezist.

"Kot ekipa želimo dati vse od sebe oziroma prikazati najboljšo možno predstavo v danem trenutku. S tem želimo zadovoljiti navijače, trenerja in klubsko vodstvo. Toda vemo, kako je v nogometu, nekaj se bo vprašalo tudi nasprotnika, ki je v tem primeru zelo kakovosten. Bomo videli, kako bo na koncu tekme. Mi smo pripravljeni na veliki boj in storili bomo vse, da presenetimo favoriziranega nasprotnika," uvodoma pravi kapetan Olimpije, ki je s soigralci dodobra preučil igro vodilnega moštva v skupini A Konferenčne lige.

"Ogledali smo si njihove zadnje tekme, analizirali njihove boljše in slabše strani, tako da vemo, od kod nam preti največja nevarnost. Jasno je, da bo to zahtevna tekma, ki bo imela svoje vzpone in padce. Verjamem, da se lahko enakovredno kosamo z njimi, si pa ne bomo smeli privoščiti niti najmanjše napake, če želimo do zadnjega sodnikovega žvižga konkurirati za pozitiven rezultat," se Timi Max Elšnik zaveda kakovosti zasedbe iz Lilla.

Za ohranitev (minimalnih) možnosti za napredovanje v izločilne boje morajo zeleno-beli dobiti obe tekmi do konca skupinskega dela in upati na ugoden izid s Ferskih otokov, kjer se bosta nocoj pomerila tamkajšnji Klaksvik in slovaški Slovan iz Bratislave. "Ne ukvarjamo se s preračunavanji. Te enačbe niso za nas, mi moramo najprej svoje opraviti na igrišču, nato pa bomo videli, ali bo to dovolj za kaj več. Nima smisla naložiti si prevelikega bremena, saj se moramo zavedati, da je Olimpija prvič v svoji klubski zgodovini v skupinskem delu enega od evropskih klubskih tekmovanj. A kot športniki si želimo do zadnje tekme ostati konkurenčni za preboj v naslednji krog tekmovanja. V prvi vrsti pa moramo uživati v igri," soigralcem sporoča vidno razpoloženi Elšnik, ki si podobno kot njegov trener Zoran Zeljković želi bolj polnih stoženskih tribun.

"Prisotnost čim večjega števila navijačev bi bila za nas izrednega pomena. Kljub nekoliko hladnejšemu vremenu upam, da se jih bo na stoženskem stadionu zbralo čim več. Vsak dodaten navijač se namreč še kako pozna pri podpori. In ne želimo jih razočarati, saj je to zadnja domača evropska tekma v tem koledarskem letu," še dodaja kapetan aktualnega slovenskega državnega in pokalnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
30. 11. 2023 11.35
+3
Naj se pazijo inšpektorice. Zelenica v Stožicah bo, po 15 minutah tekme ,blatna njiva. Lahko pride do odvzema nogometašev z igrišča ker ni dobro poskrbljeno zanje.😜
mackon08
30. 11. 2023 11.32
-1
Ja seveda uspeh proti Lilu bo če bodo manj kot 3 komade dobili. Tu ne sodijo NZS Olimpija sodniki.
stoj?kov
30. 11. 2023 12.54
res je,uspeh bo če boste manj kot 3 komade dobil v nedeljo ;)
Chebelica123
30. 11. 2023 11.26
+0
Bog naj vam samo pomaga.. Čisto vedno imate neka pričakovanja in ne vem kaj morate vse paziti. Ko pride pa tekma pa igrate kot društvo upokojencev. Pa brez zamere do upokojencev, ampak trenutno nimate urejene kvalitete igranja. Že nekaj let nimate stika z realnostjo, sploh pa ne vem kako se lahko primerjate z ekipami, ki so v EU zelo visoko?... fantje, treba v roke pljunit, če hočete kam prilezti...
apodgra
30. 11. 2023 10.08
-2
Ne moreš pričakovati zmag in dobrih rezultatov, če nimaš kvalitete. Tudi slepa kura zrno najde. Najbolje bi bilo ,da pred vsako tekmo vlada govorni molk. Kaj vse se piše in govori , kako bodo Slovenci v Nemčiji opravičili svojo uvrstitev. Mokre sanje , razočaranje bo sledilo.
James Bond in tovariš Tito
30. 11. 2023 09.58
-3
...tile naši kao"zvezde" ne morejo dojet , da je to drugi svet ....slo liga je šesti sedmi razred kvalitete nogometa v Evropi....pomeni vse kar je nižje od mejnega prehoda Ormož....
Roadkill
30. 11. 2023 09.11
+1
lohk bi blo neodločeno danes, sedaj ko so prebili led
dule100
30. 11. 2023 08.38
+0
Kaj ne bo igral? 🤣🤣🤣
zmerni pesimist
30. 11. 2023 08.24
+0
Je pa optimist
wsharky
30. 11. 2023 08.18
+6
verjamem v zeleno srce, verjamem v sodnike in verjamem v božjo roko Maradone