Nogomet

Emery čaka na ponudbe in hvali Juventusovega Maurizia Sarrija

Torino, 21. 03. 2020 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bivši trener londonskega Arsenala Unai Emery je razkril, da počasi načrtuje povratek v trenerske vode. Čeprav ne želi prečrtati nobene države, pravi, da ga najbolj zanima preizkus na Apeninskem polotoku, kjer še ni služboval. Pohvalil pa je Juventusovega trenerja Maurizia Sarrija.

Emery je doslej vodil Lorco Deportivo, Almerio, Valencio, moskovski Spartak, Sevillo, PSG in Arsenal.
Emery je doslej vodil Lorco Deportivo, Almerio, Valencio, moskovski Spartak, Sevillo, PSG in Arsenal. FOTO: AP

Unai Emery je največje trenerske uspehe doživel pri Sevilli, s katero je kar trikrat osvojil Evropsko ligo. S tem si je priigral prestop v pariški PSG, kjer pa mu ni uspelo poseči po tako želeni lovorike Lige prvakov. Nazadnje je vlogo trenerja opravljal pri Arsenalu, a je po le nekaj mesecih aktualne sezone dobil nogo. Od konca lanskega novembra je tako brez kluba, sam pa pravi, da je počitek nujno potreboval: "16 let sem brez pravega premora opravljal vlogo trenerja. Po koncu epizode na Emiratesu pa sem se odločil za nekaj mesecev premora, da se spočijem in osredotočim na nove izzive, ki so pred menoj. Ne bi želel odpisovati nobene države. Niti tiste, kjer sem že bil (Anglija, Španija, Francija in Rusija op. a.), niti tiste, ki jih še ne poznam, kot je recimo Italija."

Španski strokovnjak je razkril, da je imel prav z Apeninskega polotoka nekaj ponudb: "Bil sem v stiku z nekaterimi italijanskimi ekipami, imena katerih ne bom razkril, a iz takšnega ali drugačnega razloga do dogovora ni prišlo. Odprt sem za ponudbe, redno spremljam Serio A, ki mi je zelo všeč."

Emeryja so, preden je podpisal z Arsenalom, povezovali tudi z Juventusom, ki ga zdaj vodi Maurizio Sarri. Španec ima za 61-letnika zgolj izbrane besede. "Sarri je neverjetno izkušen trener. Česa je zmožen, je pokazal predvsem pri Napoliju in Chelseaju. Presunilo me je, do kakšne mere se posveča malenkostim. Nič mu ne uide. Chelsea je lani imel odlično sezono, bili so tretji v Premier League, za nameček pa so prav nas (Arsenal, op. a.) premagali v finalu Evropske lige. V Angliji je opravil sijajno delo in jasno mi je bilo, da ga čaka ponudba enega izmed najboljših evropskih klubov. Mislim, da je Juventus trenutno v konkurenci treh ali štirih ekip, ki lahko letos posežejo po Ligi prvakov," je za TuttoJuve.com pojasnjeval Emery. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
22. 03. 2020 12.21
pep, emery naslednjo sezono bo v juve k ronaldu hotel se klopp...hahahaha
PALAGRUŽA
22. 03. 2020 08.24
+1
TI KAR OSTANI V ČAKALNICI!