Nogomet

Emery je bivši, začasni trener Ljungberg

London, 29. 11. 2019 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Arsenala je z mesta trenerja razrešilo Španca Unaija Emeryja. Za 48-letnega nogometnega strokovnjaka s Pirenejskega polotoka so bile usodne slabe predstave londonskega kluba v zadnjem obdobju, nastalo vrzel pa bo začasno zapolnil Šved Freddie Ljungberg, ki je bil doslej Emeryjev pomočnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Unai Emery
Unai Emery FOTO: AP

Unai Emery je bil dolgo časa na udaru kritik, trenersko delo pa je izgubil po četrtkovem domačem porazu v petem krogu evropskega pokala proti nemškemu Eintrachtu iz Frankfurta z 1:2. Kot zanimivost velja zapisati, da je nemški klub iz Frankfurta v tej sezoni "pokopal" že drugega trenerja, pred Emeryjem je trenersko delo po porazu z njim izgubil tudi Hrvat Niko Kovač pri nemškem Bayernu iz Münchna. Topničarji pod vodstvom Emeryja na zadnjih sedmih tekmah na domačem in mednarodnem prizorišču sploh niso okusili slasti zmage, kar se je nazadnje zgodilo leta 1992, ko jih je vodil Škot George Graham. Arsenal je pod njegovim vodstvom v tej sezoni pokazal dokaj povprečne predstave. V elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league je na osmem mestu. Na trinajstih odigranih tekmah je dosegel štiri zmage, šestkrat igral neodločeno in doživel tri poraze. V skupinskem delu evropske lige je pred zadnjim krogom resda v vodstvu z desetimi točkami, a lahko se zgodi, da bo ostal brez izločilnih tekem. Drugouvrščeni Eintracht zaostaja točko, tretjeuvrščeni belgijski Standard iz Liega pa tri točke.

Arsenal bo v zadnjem krogu, 12. decembra, gostoval v Belgiji, Eintracht pa bo gostil portugalski Guimaraes. Španec je v London prišel lani poleti, ko je na tem položaju zamenjal Francoza Arsena Wengerja, ki je kar 22 let vodil Arsenal. Pred tem je treniral španske ekipe Almeria, Valencia in Sevilla, ruski Spartak iz Moskve in francoski PSG. Njegov naslednik Freddie Ljungberg nima veliko trenerskih izkušenj. Od leta 2016 je skrbel za mlajše selekcije pri Arsenalu, eno leto pa je bil pomočnik trenerja pri nemškemu Wolfsburgu. Dvainštiridesetletni Šved ima za seboj sijajno igralsko kariero, najboljša igralska leta pa je pokazal prav v dresu Arsenala, za katerega je igral med letoma 1998 in 2007.

V svoji dolgoletni karieri je igral tudi za švedski Halmstad, angleški West Ham, škotski Celtic, ameriška Seattle in Chicago, japonski Shimizu in indijski Mumbai.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
29. 11. 2019 16.25
+0
Super...slabše ne more bit.....no ja, da se ne bom v jezik ugriznil.
Definbahija
29. 11. 2019 15.55
+2
Fredi bo rešil topničarje. Za enkrat so bili vsi začasni trenerji zlo uredu. MU, Real, Bayern, Chelsea, ..
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 15.17
-3
Mourinjo se je prehitel! Lahko bi do konca pokopal Arsenal! Z čvrstim Totenhamom bo imel precej več dela, da ga spravi na takšen sramotni nivo, kot mu je to uspelo v MU, Chelsiju, Interju, in nenazadnje v Realu!
ehjaehja
29. 11. 2019 16.51
+3
no no počasi lessi,a vsi ki navijate za lessija ste patološki lažnjivci se radi lažete in ste zaostali umsko? Z Interjem je osvojil ligo prvakov in naslov državnega prvaka,z realom je osvojil naslov državnega prvaka,z chelseajem je prav tako osvojil naslov državnega prvaka.z manchestrom je bil drugi na lestvici.aja pa še z portom je osvojil ligo prvakov.je edini trener na svetu ki je osvojil v treh najmočnejših ligah naslov državnega prvaka. poccetino mu ne seže do gležnjev.
grozjak
29. 11. 2019 17.47
-3
Zapirko, vse to mu ne pomaga, ker je navaden konjski mešetar....prvak je bil z ekipami, ki so jih sestavili drugi, ko je bilo treba narediti nekaj svojega, je zmagoval samo v oslarijah na tiskovkah....