Nogomet

EP potrjeno z dvanajstimi različnimi prizorišči

Nyon, 27. 01. 2021 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uefa je tudi uradno zanikala zmanjšanje števila prizorišč za nogometni Euro. Kljub povečanemu številu okužb in razsežnosti pandemije novega koronavirusa prvi mož Uefe Aleksander Čeferin še naprej zagovarja prvotni scenarij z dvanajstimi različnimi prizorišči.

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin FOTO: AP

Na prizorišču uvodne in finalne tekme nogometnega evropskega prvenstva organizatorji še nimajo skrbi glede morebitne odpovedi tekem. V Rimu, kjer se bo prvenstvo začelo 11. junija, in Londonu, kjer bo finale natanko mesec dni kasneje, kljub temu vladajo strogi ukrepi v boju s covidom-19. "Sem optimist in verjamem, da se situacija ne bo bistveno spremenila na slabše v prihajajočem obdobju, zato še naprej zagovarjamo prvenstvo v dvanajstih različnih prizoriščih. Državam gostiteljicam in njihovim prizoriščem moramo dati čim več časa, da se ustrezno pripravijo in tudi predvidijo kakšne bodo razmere v juniju in juliju, kos e bo prvenstvo odvijalo," je v uradnem sporočilu za javnost povedal šef Uefe Aleksander Čeferin, ki še ni izgubil upanja, da bi se na stadione še v tej sezoni vrnili tudi gledalci. "Navijači so tako pomemben del športa, da moramo biti nadvse potrpežljivi in puščati čim več prostora morebitnim rešitvam, ki bi nam omogočalo tudi takšno pomembno odločitev o vračanju gledalcev na stadione. Na prvenstvih kot je evropsko je to še posebej pomembno."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do 5. marca bo Uefa objavila, v katerih mestih bodo tekme brez gledalcev. Za zdaj pa obstajajo štiri možnosti, in sicer so to polni stadioni, med 50- in 100-odstotno zasedeni stadioni, 20- do 30-odstotno zapolnjeni objekti ter tudi tekme brez gledalcev.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elperdido
27. 01. 2021 20.11
Mam karte za Budimpešto. Upam da rata 🙏🤞👍
Iqos
27. 01. 2021 20.04
+1
Mladinske športe je treba odpret
Mengele
27. 01. 2021 19.42
+1
Aco pridi za predsednika,ker nas je Borči pustil na cedilu...,on raje pleše z mladoletnimi miškami...,vprašanje,če ni zraven hodil na Epstinov otok...?
TEDO84bv0MEDO
27. 01. 2021 19.39
+4
Do poletja bo zaradi izmišljenega izdelka covid-21 (narejen iz izmišljenega angleškega seva) vse zaprto. Tudi športa ne bo.
cripstoned
27. 01. 2021 19.19
+2
skoda....s tem najvec izgublja tradicija ki je prej veljala, najvec pa pridobi uefa in ostale organizacije....12 razlicnih prizorisc pomeni vec denarja za ceferina in co...nepotrebne spremembe...ep bi se moral igrati samo v eni drzavi in razlicnih stadionih....tako kot je to bila prej praksa...